Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 8. 2021,
22.30

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Gregor Ropret Alberto Giuliani slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 28. 8. 2021, 22.30

2 leti, 7 mesecev

Pripravljalna tekma v Ljubljani

Reprezentanca boljša od državnega prvaka, Kovačič še ne more pomagati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Reprezentanca Odbojka Slovenija | Slovenska reprezentanca je bila premočna za državnega prvaka iz Maribora. | Foto Aleš Oblak

Slovenska reprezentanca je bila premočna za državnega prvaka iz Maribora.

Foto: Aleš Oblak

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Ljubljani odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom v Ostravo, kjer se bo 3. septembra začelo evropsko prvenstvo skupine B. Tekmec slovenske izbrane vrste je bil aktualni slovenski prvak Merkur Maribor. Reprezentanti so zmagali s 3:0 (16, 12, 18), za Mariborčane pa je izmenično zaigralo tudi nekaj reprezentantov.

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenci bodo pred EP odigrali še dve tekmi

Slovenski selektor Alberto Giuliani je zadnje dneve pred odhodom v Ostravo izkoristil za tri pripravljalne tekme, dve proti Katarju in današnjo proti Merkur Mariboru. Katarci proti naši izbrani vrsti, s katero so se pomerili po nekoliko prilagojenem sistemu, niso imeli možnosti, prav tako je bila slovenska reprezentanca uspešnejša od aktualnih državnih prvakov.

Reprezentanca Odbojka Slovenija | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak

Zaradi poškodb v mariborski vrsti sta se Giuliani in njegov pomočnik Sebastijan Škorc, ki je hkrati tudi trener Mariborčanov, dogovorila, da Gregor Ropret, Alen Šket, Dejan Vinčić in Klemen Čebulj izmenično okrepijo mariborsko vrsto. Kljub temu je bila slovenska reprezentanca za tekmece premočan nasprotnik. V prvem nizu so bili naši reprezentanti boljši s 25:16, v drugem so slavili s 25:12, tretji se je zaključil pri rezultatu 25:18.

Giuliani: Te tekme so nam vsekakor koristile

Selektor Alberto Giuliani je z videnim zadovoljen: "Žal ni bilo mogoče, da bi odpotovali v Ukrajino, a smo potem naredili vse, da smo organizirali te pripravljalne tekme. Nasprotniki resda niso bili na najvišji ravni, a je bilo za nas pomembno, da smo kot ekipa zaigrali še proti komu drugemu kot proti samim sebi v okviru treningov. So nam pa te tekme vsekakor koristile v sklopu priprav na prvo tekmo evropskega prvenstva proti Češki. V tem trenutku je to najpomembnejše."

Selektor Slovenije Alberto Giuliani bo kmalu z varovanci odpotoval v Ostravo. | Foto: Aleš Oblak Selektor Slovenije Alberto Giuliani bo kmalu z varovanci odpotoval v Ostravo. Foto: Aleš Oblak

Slovenski podajalec Gregor Ropret poudarja, da odpoved nastopa na pripravljalnem turnirju v Ukrajini zagotovo vpliva na trenutno pripravljenost, a je prepričan, da bodo s soigralci že kmalu v dobri formi: "Mislim, da bomo morali pomanjkanje tekem nadoknaditi na treningih, ko igramo med seboj. Sama raven treningov je pogosto precej bolj visoka kot marsikatera tekma in upam, da se nam zato ne bo preveč poznalo, da nismo odigrali turnirja v Ukrajini. Dokaj na roko nam gre tudi razpored evropskega prvenstva, saj slednjega začenjamo z nekoliko lažjimi tekmeci in z več tekmami v skupini. V dani situaciji nam bodo te stvari zelo koristile. Treba je iti korak za korakom in se vsako tekmo izboljševati. Upam, da bomo do prvenstva kompletni in da bomo do izločilnih bojev že kazali našo značilno igro."

Giuliani še vedno ne more računati na pomoč libera Janija Kovačiča. Za zdaj ga je zamenjal Jan Klobučar, ki pa, tako kot soigralci upa, da se bo odlični slovenski prosti igralec reprezentanci čim prej pridružil na treningih. "Za spremembo sem, dokler Janija ni z nami, zacementiran na njegovem igralnem položaju. Trudim se in delam vse, da ga nadomestim v najboljši možni meri in tako bo, dokler se kaj ne spremeni. Jani nam veliko pomeni in upamo, da se nam bo čim prej pridružil. Ne glede na to, kar se je zgodilo, se same priprave ne razlikujejo preveč od dosedanjih, razen, da nismo odpotovali v Ukrajino, a tako je. Živimo v takem času, da iz dneva v dan ne vemo, kaj nas bo doletelo. Ne smemo se preveč ozirati na to, pomembno je, da vsak naredi tisto, česar je v danem trenutku sposoben," je ob tem dejal Klobučar.

Ne spreglejte