Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2022,
11.51

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Olimpijske kvalifikacije Odbojkarska zveza Slovenije Marco Bonitta

Petek, 11. 11. 2022, 11.51

1 leto, 5 mesecev

v olimpijskih kvalifikacijah bo sodelovala tudi ženska reprezentanca

V boj za OI tudi Slovenke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, odbojkarska reprezentanca | V kvalifikacijah za olimpijske igre bo sodelovala tudi ženska reprezentanca. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

V kvalifikacijah za olimpijske igre bo sodelovala tudi ženska reprezentanca.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo igrala v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu. Slovenke so se namreč močno povzpele na svetovni lestvici in se bodo tako v družbi najboljših reprezentanc sveta podale v boj za olimpijsko vozovnico, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Rusija odbojka
Sportal Rusi ogorčeni, krovna zveza miri: Ni še konec upanja

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je oktobra, glede na takratno svetovno lestvico, objavila seznam reprezentanc, ki se bodo med seboj pomerile za nastop na olimpijskem turnirju v Parizu leta 2024.

Na seznamu je tudi Slovenija, ki si je možnost nastopa v kvalifikacijah zagotovila s 25. mestom, v boj za olimpijsko vozovnico pa se bo podalo najboljših 24 reprezentanc v svetovni razvrstitvi, pri čemer so Francozinje kot gostiteljice na olimpijske igre že uvrščene, Rusinje pa ne bodo imele pravice do nastopa.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenske odbojkarice brez praske v kvalifikacijah za EP

Slovenke so pod vodstvom Marca Bonitte pridobile skoraj 15 mest. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenke so pod vodstvom Marca Bonitte pridobile skoraj 15 mest. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pridobile skoraj 15 mest

Slovenke, ki so v letošnji sezoni pod vodstvom selektorja Marca Bonitte v srebrni evropski ligi osvojile tretje mesto in se s prvim mestom v kvalifikacijah še tretjič uvrstile na evropsko prvenstvo, so na lestvici FIVB sprva zasedale 39. mesto, zatem so se povzpele na 29. mesto, nato pa pridobile še štiri mesta in si s tem zagotovile nastop v olimpijskih kvalifikacijah.

Te bodo med 16. in 24. septembrom prihodnje leto, v njih pa se bo v treh skupinah (eno bo gostila Japonska, dva organizatorja še nista znana) med seboj merilo po osem reprezentanc. Dve najboljši iz vsake skupine si bosta priigrali olimpijsko vozovnico.

Metod Ropret, Odbojkarska zveza Slovenije, svetovno prvenstvo v odbojki 2022
Sportal Metod Ropret: Verjamem, da Cretu s temi fanti sanja o Parizu

V olimpijskih kvalifikacijah bomo sicer spremljali tudi moško reprezentanco Slovenije, ki na svetovni lestvici zaseda visoko deveto mesto in je v letošnji sezoni navdušila s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu.

Kvalifikacije za olimpijske igre, ženske reprezentance: Srbija, Italija, Brazilija, ZDA, Kitajska, Japonska, Turčija, Dominikanska republika, Poljska, Belgija, Nizozemska, Nemčija, Kanada, Tajska, Bolgarija, Portoriko, Češka, Kolumbija, Mehika, Argentina, Južna Koreja, Ukrajina, Slovenija, Peru.
Ne spreglejte