Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2019,
22.55

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 4. 9. 2019, 22.55

4 leta, 7 mesecev

DRUGA PRIJATELJSKA TEKMA S SRBIJO

Na drugi tekmi klonili že po 77 minutah igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma | Slovenci brez Klemna Čebulja niso bili kos močni Srbiji. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenci brez Klemna Čebulja niso bili kos močni Srbiji.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Stožicah odigrala še drugo pripravljalno tekmo s Srbijo. Za zaprtimi vrati so morali naši fantje priznati premoč gostom, ki so slavili s 25:23, 25:22 in 25:22. Tekme je bilo konec že po 77 minutah igre, nato pa so simbolično, najbrž zato, ker je bilo tekme prehitro konec, odigrali še četrtega.

Klemen Čebulj
Sportal Slovenski tabor si je oddahnil

Slovenski selektor Alberto Giuliani je na drugi pripravljalni tekmi proti Srbiji dodobra premešal začetno postavo. Na igrišču je pustil le kapetana Tineta Urnauta, srednjega blokerja Alena Pajenka ter prostega igralca Janija Kovačiča, priložnost za igro pa ponudil podajalcu Gregorju Ropretu, korektorju Mitji Gaspariniju, srednjemu blokerju Sašu Štalekarju in sprejemalcu Alenu Šketu.

Ekipi sta bili v prvem nizu od samega začetka ves čas izenačeni, a so Srbi v napeti končnici slavili s 25:23. Tudi v drugem nizu sta selektorja vztrajala z enakima postavama, zelo podoben je bil tudi potek tekme na začetku seta. Pajenk in Gasparini sta v končnici drugega niza poskrbela, da so se naši povsem približali (21:22), v končnici pa so bili za odtenek zopet boljši Srbi in prišli do zmage s 25:22.

Kapetan Tine Urnaut je v celoti odigral tudi drugo srečanje s Srbijo in bil s 15 točkami najučinkovitejši Slovenec, | Foto: Grega Valančič/Sportida Kapetan Tine Urnaut je v celoti odigral tudi drugo srečanje s Srbijo in bil s 15 točkami najučinkovitejši Slovenec, Foto: Grega Valančič/Sportida

V tretjem nizu so pobudo takoj prevzeli srbski odbojkarji in povedli s 5:3. Slovenski fantje so v nadaljevanju še grešili in gostje so v končnico vstopili s šestimi točkami naskoka. Urnaut in Žiga Štern sta razliko prepolovila, Tonček Štern je blokiral za 21:23, Petrić pa je obračun zaključil s točko za 25:22.

Le trije igrali celotno srečanje

Po dogovoru selektorjev se je odigral še četrti niz. V tem so bili naši odbojkarji uspešnejši s kar 25:14. Celotno srečanje so pri Sloveniji odigrali le trije odbojkarji - Urnaut, Pajenk in Kovačič, ostali pa so si razdelili minutažo. Klemen Čebulj je preventivno izpustil tekmo, a selektorju na voljo že na naslednjem treningu.

To je bila zadnja pripravljalna tekma Slovenije. Pred njo je še nekaj treningov, nato pa se 12. septembra začne zares. Prva nasprotnica slovenske izbrane vrste na domačem EuroVolleyju bo Belorusija.

Druga pripravljalna tekma s Srbijo:

Slovenija : Srbija 1:3 (-23, -22, -22, 14)

Slovenija: Štern T. 1, Pajenk 8, Kozamernik, Šket 8, Gasparini 13, Vinčić, Štalekar 1, Štern Ž. 11, Klobučar, Kovačič, Videčnik 5 (4 bloki), Ropret 1, Urnaut 15 (3 asi), Čebulj.

Srbija: Okolić 2, Kovačević 9, Petrić 5, Ćirović 2, Peković, Krsmanović 1, Ivović 7, Jovović 1, Batak, Simić, Atanasijević 7, Luburić 12, Majstorović, Podraščanin 6, Lisinac 5.

statistika | Foto:

Preberite še:

 

slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma
Sportal Zapravili prednost in ostali brez srbskega skalpa #video #foto
slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma
Sportal Giuliani: To ni bila prijateljska tekma

 

 

Ne spreglejte