Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2019,
22.50

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Alessandro Chiappini

Petek, 17. 5. 2019, 22.50

4 leta, 11 mesecev

Čez teden dni Slovenke čaka obračun z Estonijo

Selektor pred začetkom evropske lige dobil pomembno potrdilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Alessandro Chiappini | Alessandro Chiappini je zelo zadovoljen z napredkom svojih izbrank. | Foto CEV

Alessandro Chiappini je zelo zadovoljen z napredkom svojih izbrank.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se v Mariboru pripravlja na začetek evropske lige, v kateri bodo naša dekleta igrala proti Estoniji, Grčiji in Portugalski. Prvi obračun bodo Slovenke odigrale 25. maja.

Slovenska ženska izbrana vrsta se je prvič zbrala 1. maja v Kranjski Gori, kjer so pod vodstvom Alessandra Chiappinija trenirale predvsem mlajše odbojkarice, ta teden pa so dekleta v Mariboru začela s treningi v skoraj polni zasedbi.

"V klubih se dobro dela"

"Ekipa je tako rekoč kompletna, manjka še Eva Mori, ki je šele zaključila sezono v klubu in smo ji namenili nekaj dni počitka. Z nami tudi ni Ize Mlakar, ki ima manjše zdravstvene težave. Videli bomo, kdaj se bo lahko priključila ekipi. V prvem delu verjetno le na nekaj treningih, da bo ohranjala stik z odbojko, bo pa zagotovo z nami v drugem delu. Imeli smo priložnost, da vidimo nekaj novih igralk in nekaj tistih, ki so bile z nami že v preteklosti. V tehničnem smislu sem zadovoljen, saj so dekleta napredovala in to pomeni, da se v klubih dela dobro. Vse igralke sicer niso v dobri fizični formi. To bo nekoliko otežilo naše delo, a bomo to poskušali kar najhitreje popraviti," je uvodoma dejal italijanski strateg na slovenski klopi.

Iza Mlakar ima nekaj zdravstvenih težav. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Iza Mlakar ima nekaj zdravstvenih težav. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Letošnja sezona bo imela za Slovenke dva vrhunca - že omenjeno evropsko ligo in pa avgustovsko evropsko prvenstvo na Poljskem. Cilji, ki jih je postavil Chiappini, so jasni, slovenskega selektorja pa veseli predvsem to, da dekleta kažejo veliko željo po delu: "Vesel sem, da ekipa dela dobro in da je visoko motivirana, zame je to zelo pomembno. Odigrali smo tekmi z ameriškima univerzama, naslednji teden nas čaka še uradna pripravljalna tekma, in sicer v sredo proti Avstriji, kar bo tudi zadnji test pred začetkom evropske lige. Kot ekipa smo napredovali in pripravljeni smo, da se bomo borili z vsemi nasprotniki v evropski ligi. V skupini imamo močne nasprotnike, ampak imamo čas, da napredujemo in da smo v drugem delu v kar najboljši formi. Imamo sicer težave, ki sem jih že omenjal, a vseeno mislim, da nam lahko uspe. Naš cilj je seveda finale, kar pomeni, da moramo zmagati v skupini. Kar se tiče drugega dela, nas čaka zelo pomembno tekmovanje - evropsko prvenstvo. Tu imamo težko skupino, a bi rad, da bi tekme odigrali brez strahu, tudi proti Poljski, Italiji in Belgiji. Tudi proti njim se moramo boriti in biti nato dobri proti ekipama, ki sta na naši ravni. Na evropskem prvenstvu si želimo presenetiti."

Lana Ščuka je pred začetkom evropske lige optimistka. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Lana Ščuka je pred začetkom evropske lige optimistka. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Lana: Imamo resda mlado, a izkušeno vrsto

Reprezentantka Lana Ščuka, ena od nosilk slovenske igre, se reprezentančne sezone in prvih tekem že veseli: "Z dekleti smo se pred kratkim zbrale in začenjamo prvo akcijo, za katero si vse želimo, da se uvrstimo v CEV Golden League ter da to tekmovanje izkoristimo za pridobivanje izkušenj in da se čim bolje uigramo. Kasneje nas čaka še evropsko prvenstvo. Imamo resda mlado, a izkušeno vrsto, ki ima veliko željo, ki se bori, da naredi čim več, kar je v njeni moči."

Iza Mlakar
Sportal Uradno: Iza Mlakar zapušča bankirke

Vrnitev Markovičeve, a ne za dolgo

Novinka na Chiappinijevem reprezentančnem seznamu, sicer pa ena najboljših odbojkaric generacije, ki je Sloveniji prinesla prvo žensko odbojkarsko odličje v mlajših kategorijah, Nika Markovič, se veseli priložnosti, ki jo bo dobila v reprezentančnem dresu: "Z veseljem sem se udeležila reprezentančne akcije, saj je od zadnje minilo res veliko časa. Lepo je po dolgem času videti vsa dekleta, saj se zaradi študija v ZDA nisem mogla udeležiti vseh priprav in prvenstev, zato mi je še v toliko večjo čast, da sem se lahko ekipi pridružila to poletje. Resda že 24. junija odhajam nazaj, a do takrat se bom poskušala udeležiti vseh treningov. Delo z Alessandrom je do zdaj odlično in sem zelo zadovoljna z njegovim načinom treniranja in organizacijo dela, tako da se res veselim nadaljnjega sodelovanja."

Za uvod v evropsko ligo se bodo slovenske odbojkarice pomerile z Estonkami, tekma bo 25. maja ob 20. uri v Športni dvorani Ljudski vrt – Lukna.

Preberite še:

Alberto Giuliani
Sportal Italijan začel z delom na klopi Slovenije
Alberto Giuliani
Sportal Italijan na slovenski klopi: Res sem vesel, da sem tukaj #video
Ne spreglejte