Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
31. 12. 2016,
0.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

1

Natisni članek

Dejan Vinčić odbojka

Sobota, 31. 12. 2016, 0.13

6 let, 6 mesecev

Dejan Vinčić in Jenisej sta se razšla

Prekinitev pogodbe: slovenski reprezentant presenečen in šokiran zapustil Rusijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

1

Dejan Vinčić | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Dejan Vinčić ni več član ruske ekipe Jenisej iz Krasnojarska. Omenjeni strani sta se sporazumno razšli in prekinili pogodbo. Vseeno pa je bil slovenski organizator igre razočaran in šokiran nad komentarjem vodstva kluba.

Ruska avantura v zadnjih letih nepogrešljivega člena slovenske odbojkarske reprezentance se je hitro končala, saj so se pri Jeniseju po slabih rezultatih (13 tekem, 3 zmage) odločili prevetriti vrste. Kratko sta potegnila slovenski reprezentant in Bolgar Nikolaj Nikolov.

"Radi bi se zahvalili Dejanu za igranje v naši ekipi. Je kakovosten igralec, a se ni dobro vklopil v sistem ekipe. Ni se dobro povezal z našimi glavnimi igralci, kar je tudi glavni razlog, da smo na zadnjih mestih ruskega prvenstva," je novico o razrešitvi Vinka komentiral direktor kluba Eduard Nosko in že sporočil, da se v klub vrača Kubanec Yoandri Diaz.

Že našel drug izziv

Dejan Vinčić je po odhodu iz Rusije povedal svojo plat zgodbe. | Foto: Sportida Dejan Vinčić je po odhodu iz Rusije povedal svojo plat zgodbe. Foto: Sportida Razlog, ki so ga v klubu navedli za prekinitev pogodbe, je zmotil Vinčića in spregovoril za spletno stran WorldofVolley.

"Rad bi se samo odzval na zapis vodstva kluba, da sem jaz kriv, da je klub na dnu lestvice. Zelo sem presenečen in tudi šokiran zaradi take izjave. Imel sem odličen odnos z igralci na igrišču in tudi zunaj njega, žal pa tega ne morem reči za trenerski štab in vodstvo kluba. Dejstvo je, da klub ima težave in ljudje, ki poznajo klub, vedo, o čem govorim.

Morate vedeti, da sem bil profesionalen od prvega dne, ko sem prišel v klub, in vse do konca. Z veliko stvarmi se nisem strinjal, a z mano ni bilo nobenih težav. Vedno sem bil profesionalen. Pogodbo smo sporazumno prekinili, a našel sem že drug izziv," je svojo plat zgodbe javnosti predstavil Vinko, ki je še dodal, da bo klub, v katerem bo nadaljeval športno pot, znan v prihodnjih dneh.

Zanimivo je, da je Jenisej že drugi klub, ki je z Vinčićem predčasno prekinil pogodbo. Prvič se mu je to zgodilo po odhodu iz ACH Volleyja leta 2012 k poljskemu velikanu Belchatowu. Tudi tam ni zdržal dolgo, v zadnjih treh sezonah pa je uspešno nastopal v Turčiji (Milli Piyango Ankara) in Franciji (Narbonne, Beauvais).

Ne spreglejte