Prekinitev pogodbe: slovenski reprezentant presenečen in šokiran zapustil Rusijo

Dejan Vinčić ni več član ruske ekipe Jenisej iz Krasnojarska. Omenjeni strani sta se sporazumno razšli in prekinili pogodbo. Vseeno pa je bil slovenski organizator igre razočaran in šokiran nad komentarjem vodstva kluba.

Dejan Vinčić je po nekaj mesecih igranja v Rusiji prekinil pogodbo z ekipo Jenisej.

Dejan Vinčić je po nekaj mesecih igranja v Rusiji prekinil pogodbo z ekipo Jenisej. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Ruska avantura v zadnjih letih nepogrešljivega člena slovenske odbojkarske reprezentance se je hitro končala, saj so se pri Jeniseju po slabih rezultatih (13 tekem, 3 zmage) odločili prevetriti vrste. Kratko sta potegnila slovenski reprezentant in Bolgar Nikolaj Nikolov.

"Radi bi se zahvalili Dejanu za igranje v naši ekipi. Je kakovosten igralec, a se ni dobro vklopil v sistem ekipe. Ni se dobro povezal z našimi glavnimi igralci, kar je tudi glavni razlog, da smo na zadnjih mestih ruskega prvenstva," je novico o razrešitvi Vinka komentiral direktor kluba Eduard Nosko in že sporočil, da se v klub vrača Kubanec Yoandri Diaz.

Že našel drug izziv

Dejan Vinčić je po odhodu iz Rusije povedal svojo plat zgodbe. Dejan Vinčić je po odhodu iz Rusije povedal svojo plat zgodbe. Foto: Sportida Razlog, ki so ga v klubu navedli za prekinitev pogodbe, je zmotil Vinčića in spregovoril za spletno stran WorldofVolley.

"Rad bi se samo odzval na zapis vodstva kluba, da sem jaz kriv, da je klub na dnu lestvice. Zelo sem presenečen in tudi šokiran zaradi take izjave. Imel sem odličen odnos z igralci na igrišču in tudi zunaj njega, žal pa tega ne morem reči za trenerski štab in vodstvo kluba. Dejstvo je, da klub ima težave in ljudje, ki poznajo klub, vedo, o čem govorim.

Morate vedeti, da sem bil profesionalen od prvega dne, ko sem prišel v klub, in vse do konca. Z veliko stvarmi se nisem strinjal, a z mano ni bilo nobenih težav. Vedno sem bil profesionalen. Pogodbo smo sporazumno prekinili, a našel sem že drug izziv," je svojo plat zgodbe javnosti predstavil Vinko, ki je še dodal, da bo klub, v katerem bo nadaljeval športno pot, znan v prihodnjih dneh.

Zanimivo je, da je Jenisej že drugi klub, ki je z Vinčićem predčasno prekinil pogodbo. Prvič se mu je to zgodilo po odhodu iz ACH Volleyja leta 2012 k poljskemu velikanu Belchatowu. Tudi tam ni zdržal dolgo, v zadnjih treh sezonah pa je uspešno nastopal v Turčiji (Milli Piyango Ankara) in Franciji (Narbonne, Beauvais).

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • enivetok / 31.12.2016. ob 10:27

    kakršen trener takšen klub.ta klub bo izpadel iz ruske lige

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano