Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2018,
23.17

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Natisni članek

Ljubljana Kongresni trg odbojka na mivki

Nedelja, 5. 8. 2018, 23.17

5 let, 8 mesecev

TURNIR SVETOVNE SERIJE FIVB 1 STAR

Pokeršnik in Zemljak poražena v finalu ljubljanske svetovne serije #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

1

Beach Volley Ljubljana 2018 | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Prva nosilca, Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, sta izgubila finale turnirja svetovne serije v odbojki na mivki, ki je ta konec tedna potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Premoč sta morala priznati ruski navezi Valerij Samodaj/Taras Miskiv, ki je slavila s prepričljivih 21:14 in 21:17.

Poleg finala, v katerem sta bila slovenska igralca kot prva nosilka favorita, so lahko gledalci videli še dva slovenska nastopa v boju za medalje. Državna prvaka Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, ki sta polfinale proti Rusoma izgubila z 20:22 in 19:21, sta v tekmi za tretje mesto klonila proti Švicarjema Florianu Breerju in Yvesu Haussenerju s 21:17, 13:21 in 10:15, koroško-primorska naveza Ana Skarlovnik/Jelena Pešić pa je v tekmi za bron premagala Poljakinji Agato Ceynowo in Martino Klodi z 21:13 in 21:19.

V ženskem finalu sta Švicarki Esmee Bobner in Zoe Verge-Depre, ki sta v polfinalu premagali najboljši Slovenki, ugnali ukrajinski dvojčici Ino in Irino Makno s 21:16 in 21:17.

Fotogalerija (foto: Žiga Zupan/Sportida):

Fotogalerija
1 / 58

Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak v finalu nista imela pravih možnosti za zmago. Ruska igralca, ki sta prvič zaigrala skupaj, sta igrala praktično brez napak, v vsakem nizu hitro prišla do dveh ali treh točk prednosti, Slovenca pa nista mogla narediti preobrata niti s pomočjo bučne podpore s tribun.

Prvi turnir FIVB Beach Volleyball World Tour v Ljubljani (nagradni sklad 10.000 evrov) - gre za prvo stopničko svetovne serije, imenovano 1Star - je na tribune privabil veliko število gledalcev. V nedeljo popoldan in zvečer si je dvoboje ogledalo približno 2500 gledalcev, ki so uživali v vrhunski odbojki ter pestrem spremljevalnem programu.

Odbojka Mivka
Sportal Slovenski asi lahko opravičijo "stare grehe"
Ne spreglejte