Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
14. 2. 2019,
10.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Andrea Gardini slovenska odbojkarska reprezentanca Metod Ropret OZS

Četrtek, 14. 2. 2019, 10.30

5 let, 2 meseca

Andrea Gardini si je premislil

Po nepričakovani košarici: Tako mirno sem spal, potem pa to ...

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Metod Ropret | Metod Ropret je odkrito priznal, da jim je košarica Andree Gardinija pošteno pokvarila načrte. | Foto Vid Ponikvar

Metod Ropret je odkrito priznal, da jim je košarica Andree Gardinija pošteno pokvarila načrte.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo morala na novega selektorja še počakati, saj jih je prvi kandidat za selektorski stolček, italijanski strokovnjak Andrea Gardini, v ponedeljek presenetil in sporočil, da zaradi osebnih razlogov ne bo sprejel nove službe.

Andrea Gardini
Sportal Zasuk: Slovenci ostajajo brez selektorja

Šok je bil še toliko večji, saj so bili načeloma že vse dogovorjeni, da bo Andrea Gardini na klopi Slovenije zamenjal Slobodana Kovača. Italijanski strokovnjak se je že zanimal za načrt priprav, a si je na koncu vseeno premislil. "Kaj reči?" je v telefonskem pogovoru zavzdihnil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret. "Vse skupaj nam je zelo pokvarilo načrte. Nisem jezen, le razočaran. Spet smo na začetku, ne preostane nam drugega, kot da začnemo znova," je dejal Ropret, ki mu je Gardini neprijetno novico sporočil v ponedeljek.

Spoštujejo njegovo odločitev

"Gardini si je želel prevzeti slovensko reprezentanco, bil je idealen kandidat, občutek sem imel, da se dogaja deja vu z imenom Giani. Najraje imam, ko se na razgovoru ne pogovarjamo le o denarju, tako je bilo tudi v tem primeru, a na koncu je vse padlo v vodo. Gardini mi je v telefonskem pogovoru skušal razložiti, zakaj nove vloge ne bo sprejel, in to je treba spoštovati. Družina je vedno pred poslom, je pa res, da je bilo vse skupaj zelo nepričakovano. Tako mirno sem spal, potem pa to ... Mislil sem, da ga bomo predstavili 24. februarja, ko se bodo začele prodajati vstopnice za EuroVolley 2019. Načrt je bil tak, zdaj pa …" je nadaljeval Ropret.

Andrea Gardini se je s poljsko Zakso v sredo veselil zmage nad Karlovarskim, še tretje v letošnji ligi prvakov. | Foto: CEV Andrea Gardini se je s poljsko Zakso v sredo veselil zmage nad Karlovarskim, še tretje v letošnji ligi prvakov. Foto: CEV

Vroče bo!

Potem ko je bilo preteklo poletje za člane slovenske izbrane vrste bolj mirno, jeseni so nastopili "le" na svetovnem prvenstvu, jih v tej sezoni čakajo kar tri pomembne akcije. Julija bo v Stožicah potekal FIVB Challenge Cup, kjer bodo Slovenci lovili vstopnico za nastop v ligi narodov.

Avgusta Slovence na Poljskem čakajo kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, septembra pa bo sledil vrhunec, evropsko prvenstvo, ki ga bo ob Franciji, Belgiji in Nizozemski prvič v zgodovini gostila tudi Slovenija.

Še vedno se nagibajo k Italijanu

Kaj zdaj? Prvi mož OZS nam je potrdil, da so na ožjem seznamu še vedno le Italijani. Gre za od štiri do pet imen, pravi. "Ta italijanski koncept nam je v preteklosti zelo ustrezal, zato mislim, da je prav, da ostanemo pri tem. Ne bom rekel, da bo selektor Italijan, saj ne vem, kje bomo na koncu pristali. Kot vidite, se dogajajo tudi nepričakovane stvari, a nagibamo se, to smo že povedali, k italijanskemu strokovnjaku," je povedal predsednik OZS in dodal, da bo naslednji selektor Slovenije nekdo, ki že ima klub, saj bi bil drugače to za zvezo prevelik finančni zalogaj.

To tudi pomeni, da Giampaolo Medei, še eno italijansko ime, ki so ga italijanski mediji povezovali s Slovenijo, za zdaj ne pride v poštev.

Preberite še:

ACH Volley
Sportal ACH Volley blizu, a tako daleč
Andrea Gardini
Sportal Reinkarnacija Gianija: bo Slovenijo spet vodil Andrea?
GEN
Sportal Goriške strele do zgodovinskega uspeha! #foto
Giampaolo Medei
Sportal Italijanski mediji trdijo: to bo novi slovenski selektor
Ne spreglejte