Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
23.25

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

VfB Friedrichshafen Tine Urnaut Alen Šket ACH Volley liga prvakov

Četrtek, 14. 2. 2019, 23.25

5 let, 2 meseca

Liga prvakov, 5. krog

ACH Volley blizu, a tako daleč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
ACH Volley | ACH Volley je prišel do druge točke, na zmago bo moral še počakati. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley je prišel do druge točke, na zmago bo moral še počakati.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley je v 5. krogu lige prvakov v Tivoliju tesno z 2:3 v nizih klonil proti nemškemu podprvaku, VfB Friedrichshafnu. Oranžni zmaji so prišli še do druge točke, a vseeno zabeležili še peti poraz. Pomagal ni niti nov trener. Matija Pleško je pred dnevi na klopi slovenskega prvaka zamenjal Andreja Urnauta.

Matija Pleško
Sportal Čez noč postal trener: po klicu na pomoč je rekel da
Matija Pleško
Sportal Matija Pleško trenersko pot začel z zmago

Ljubljančanom tako tudi sprememba trenerja, Andreja Urnauta je prejšnji teden zamenjal Matija Pleško, ni prinesla pravega pozitivnega rezultatskega premika. Zdaj imajo dve točki in nimajo več možnosti, da se izognejo zadnjemu mestu v skupini C.

Do polovice drugega niza je oranžnim zmajem dobro kazalo. Videti je bilo, da imajo reči pod nadzorom, nato pa jim je začel šepati sprejem, kar so varovanci slovitega belgijskega trenerja Vitala Heynena, ki je lani Poljsko popeljal do naslova svetovnega prvaka, znali kaznovati. Povedli so z 2:1, gostitelji so se z zmago v četrtem nizu vrnili v igro, toda v odločilnem petem nizu so bili nemočni.

"Želja igralcev je bila tako velika kot moja."
 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Želja igralcev je bila tako velika kot moja." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Fantje se niso ustrašili"

 "Ustrašili se fantje niso. Želja v njih je bila tako velika kot moja, je pa res, da bi se lahko skrajšani peti niz odvil tudi v našo korist. Imeli smo tudi dva v narekovajih neumna asa, ko pa si enkrat tako daleč zadaj, se malokrat zgodi, da se vrneš. Igralci so verjeli do konca, a s tako dobro ekipo in trenerjem tekme ni bilo mogoče obrniti v našo korist. Sicer pa sem sam raje igralec kot trener, po duši sem igralec. Prišlo je do zamenjave, iz tega ne bi delal cirkusa. Pomembna je ekipa, jaz pa sem tisti, ki opravlja to funkcijo. Je pa drugačna perspektiva in tudi drugačni občutki med tekme," je po trenerskem debiju v najmočnejšem evropskem tekmovanju povedal novi trener ACH Volleyja.

ACH bo tekmovanje v ligi prvakov končal v sredo, 27. februarja, ko bo gostil francoski Chaumont.

Obe finalni tekmi lige prvakov v odbojki v Berlinu

Obe letošnji finalni tekmi evropske lige prvakov v odbojki, tako za moške kot za ženske, bosta potekali v Berlinu na isti dan, 18. maja v dvorani Max-Schmeling, je povedal Srb Aleksandar Boričić, predsednik Evropske odbojkarske zveze (CEV). "Imamo en sam cilj, da odbojko še bolj razvijemo. To je začetek novega obdobja," je na predstavitvi v nemški prestolnici še dejal predsednik CEV.

Urnaut izgubil, Šket zmagal

Tine Urnaut je v sredo v zanimivem italijanskem derbiju z Modeno klonil proti Lube Civitanovi s 1:3 v nizih. Slovenski kapetan se je zelo izkazal in bil z 20 točkami najboljši pri svoji ekipi, ki ima zdaj dve zmagi in tri poraze. Alen Šket je s  v četrtek s Halkbankom premagal belgijski Roeselare. Slovenski odbojkar je igral celo tekmo in dosegel 13 točk.

Ne spreglejte