Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
1.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

liga prvakov ACH Volley Zenit St. Peterburg Alen Šket Tine Urnaut

Petek, 1. 2. 2019, 1.03

5 let, 2 meseca

Liga prvakov, 4. krog

V Rusiji brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ACH Volley | ACH Volley je bil v Rusiji nemočen. | Foto CEV

ACH Volley je bil v Rusiji nemočen.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so v četrtem krogu lige prvakov še četrtič izgubili. V Moskvi, kjer jih je gostil Zenit iz St. Peterburga, prvi favorit skupine C, niso imeli pravih možnosti, gostitelji so zmagali s 3:0 (19, 22, 19). S tem se Ljubljančani tudi uradno poslovili od možnosti, da bi se uvrstili v izločilne boje tega elitnega tekmovanja.

Slovenski prvaki v dvorani Dinama iz Moskve, ki bo med vikendom gostil Zenit, zato se je slednji odločil, da z Ljubljančani odigra kar v ruski prestolnici, niso igrali slabo, pokazali so precej boljšo igro, kot jo kažejo v prvenstvu in srednjeevropski ligi, a je bilo to premalo za bogato rusko ekipo s številnimi zvezdniki svetovne odbojke. Ti so na začetku nizov tekmecem še dovolili dihati, ko pa je bilo treba, so s servisi in blokom naredili razliko, ki je zadostovala za uspeh.

"Enostavno so boljši. Do 18. točke smo še v stiku z njimi, nato pa prideta do izraza njihov močni začetni udarec in dober blok. Tu se potem naredi razlika, vseeno pa moram reči, da smo do končnic nizov igrali zelo solidno," je po tekmi Rusom športno čestital Andrej Urnaut, trener slovenskih državnih prvakov.

Zenit St. Peterburg: Červjakov, Zelenkov, Pankov, Antipkin 2, Pirainen, Sivoželez 6, Makrenko, Grozer 19, Krivitčenko, Aščev, Camejo Durruthy 15, Safonov 4, Volkov 5, Diviš 2.

ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 3, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 9, Okroglič, Mantha, Vilimanović 3, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Polujan 8.

Alen Šket je v sredo s Halkbankom premagal nemški United Volley, pri tem pa je slovenski reprezentant dosegel kar 22 točk. Tine Urnaut in Modena pa sta v četrtek izgubila pri poljski Zaksi. Slovenski reprezentančni kapetan je odigral vso tekmo in dosegel 11 točk.

Liga prvakov, 4. krog:

Ne spreglejte