Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2019,
9.08

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 14. 2. 2019, 9.08

5 let, 2 meseca

Andrea Gardini se je odpovedal vlogi slovenskega selektorja

Zasuk: Slovenci ostajajo brez selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Andrea Gardini | Andrea Gardini očitno ne bo nasledil Slobodana Kovača na mestu selektorja slovenske odbojkarske reprezentance.  | Foto Guliver/Getty Images

Andrea Gardini očitno ne bo nasledil Slobodana Kovača na mestu selektorja slovenske odbojkarske reprezentance.

Foto: Guliver/Getty Images

Z Odbojkarske zveze Slovenije so sporočili, da Andrea Gardini, ki so ga mnogi že videli na mestu selektorja slovenske odbojkarske reprezentance, ne bo prevzel selektorske vloge. "Gardini nas je obvestil, da iz osebnih razlogov ne bo sedel na slovensko klop. Njegovo odločitev je treba spoštovati," sporoča Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, ki hkrati poudarja, da se za mesto selektorja zanima še kar nekaj zanimivih imen.

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

"Glede na vse kontakte, tudi konkretne pogovore in izkazano željo po vodenju slovenske moške izbrane vrste, je še v začetku tedna vse kazalo, da bo naš novi selektor Andrea Gardini. Z njegove strani smo dobili same pozitivne signale, zanimalo ga je delo s slovensko reprezentanco.

Za mesto selektorja se po besedah direktorja OZS Metoda Ropreta zanima še nekaj zanimivih imen.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Za mesto selektorja se po besedah direktorja OZS Metoda Ropreta zanima še nekaj zanimivih imen. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Stopili smo v kontakt, saj je bil prav on naša velika želja. Lahko bi dejal, da smo bili vsi prepričani, da bo do sklenitve pogodbe prišlo v kratkem. Njegova edina želja je bila, da mu damo na voljo dva tedna časa, da o možnem angažmaju obvesti klub, saj smo vendarle sredi sezone. Obenem je želel informacijo deliti tudi z družino. Sledil je nepričakovan zasuk, saj nas je obvestil, da iz osebnih razlogov ne bo sedel na slovensko klop. Njegovo odločitev je treba spoštovati.

Ob tem bi rad poudaril, da finančna sredstva niso dejavnik, saj nas je denimo že prosil, da mu damo v vpogled okviren program priprav, da bi se tudi sam kar najbolje pripravil na vse, kar sledi. Dejstvo je, da nismo pričakovali, da se bomo znašli v takšni situaciji, a treba bo iti naprej.

Gardini je bil naša prva izbira, a obstaja še nekaj zanimivih imen, ki želijo sesti na našo klop. Čeprav se zdi drugače, se nam realno še ne mudi, selektorja Gianija smo denimo v za nas izjemnem letu imenovali šele aprila," so sporočili iz krovne zveze slovenske odbojke.

Preberite še:

Andrea Gardini
Sportal Reinkarnacija Gianija: bo Slovenijo spet vodil Andrea?
Ne spreglejte