Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 6. 2021,
18.56

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tadej Boženk Tajda Lovšin Špela Morgan Nina Lovšin Črtomir Bošnjak Danijel Pokeršnik Nejc Zemljak Jan Pokeršnik Tjaša Kotnik kvalifikacije za olimpijske igre odbojka na mivki

Sreda, 16. 6. 2021, 18.56

2 leti, 9 mesecev

odbojka na mivki, olimpijske kvalifikacije

Odbojkarji na mivki za olimpijsko vozovnico najprej proti Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Na Nizozemskem je potekal žreb finala kvalifikacij za olimpijske igre v odbojki na mivki, ki bodo v Haagu potekale od 23. do 26. junija. V boj za olimpijsko vozovnico se bo podalo 32 reprezentanc, tudi slovenski, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Janu Pokeršniku in Nejcu Zemljaku ter Danijelu Pokeršniku in Črtomirju Bošnjaku se je maja letos v Turčiji uspelo prebiti skozi drugi krog celinskega pokala in si priigrati nastop na finalu v Haagu. Za mesto, ki vodi na olimpijske igre, se bo v moški konkurenci borilo 16 reprezentanc, žreb je slovenskim fantom, ki bodo na Nizozemskem nastopili kot sedmi nosilci, v prvem krogu tekmovanja namenil obračun z izbrano vrsto Avstrije.

Reprezentance se bodo med seboj pomerile po sistemu enojne eliminacije in če bodo naši odbojkarji v prvem krogu uspešni, jih v nadaljevanju čaka zmagovalec dvoboja med Srbijo in Švico. Prvi nosilci tekmovanja so sicer Nizozemci, kot drugi bodo nastopili Švicarji, kot tretji Nemci.

Tudi dekleta v prvem krogu z Avstrijo

Slovenke v zasedbi Nina Lovšin in Špela Morgan ter Tajda Lovšin in Tjaša Kotnik bodo v Haagu igrale kot 13. postavljena reprezentanca. Tudi slovenska dekleta, ki bodo sklepni del priprav opravila v Ljubljani, se bodo v prvem krogu srečala z izbrano vrsto Avstrije. Če bodo v obračunu uspešna, jih v drugem krogu čaka prav tako težko delo. Nasproti jim bodo namreč stale zmagovalke dvoboja med Francijo in Norveško.

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin (ob mreži) sta danes sotekmovalki. | Foto: Urban Meglič/Sportida Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin (ob mreži) sta danes sotekmovalki. Foto: Urban Meglič/Sportida

Težko bo

"Optimistično bi bilo, da bi pričakovali slabšega tekmeca, saj vemo, da gre za šestnajst najboljših reprezentanc v Evropi. Tako pri moških kot pri ženskah nam je žreb namenil Avstrijo, ki sta res dobri ekipi. Veliko let že vlagajo v odbojko na mivki in imajo kar nekaj močnih parov. Že po samih točkah na lestvici so pri ženskah in moških v samem evropskem vrhu, zato upamo, da se bomo proti njim dobro borili in pokazali, da lahko premagamo tudi višje postavljene reprezentance. Tekmece spremljamo, vemo, da so na minulem turnirju svetovne serije v Ostravi dosegli zares dobre rezultate in premagovali vrhunske ekipe. Do odhoda bomo dobro delali, analizirali njihove tekme, poizkušali poiskati njihove slabosti in to potem skušali izkoristiti v naš prid," je neposredno po žrebu dejal selektor reprezentance Tadej Boženk.

Preberite še:

Tjaša Kotnik
Sportal Kotnikova in Lovšinova peti v Sofiji
Ne spreglejte