Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2023,
23.08

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Asseco Resovia Asseco Resovia Rzeszowa Odbojkarska liga prvakov ACH Volley

Sreda, 29. 11. 2023, 23.08

5 mesecev

liga prvakov, 2. krog, skupina B

Brez presenečenja ACH Volleyja v polnem Tivoliju proti favoriziranim Poljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
ACH Volley : Rzeszow | ACH Volley je z 0:3 izgubil s poljsko ekipo Rzeszow. | Foto www.alesfevzer.com

ACH Volley je z 0:3 izgubil s poljsko ekipo Rzeszow.

Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi domači tekmi lige prvakov v novi sezoni v Tivoliju pred več kot 4.000 gledalci priznali premoč favorizirani poljski ekipi Asecco Resovia Rzeszow z 0:3 (-21, -23, -21). Poljaki so po porazu s Toursom prišli do prve zmage, ACH Volley pa je vknjižil drugi poraz.

ACH Volley
Sportal "Gorimo od želje, motivacija na izjemno visoki ravni"

Odbojkarji ACH Volleyja so v drugem krogu lige prvakov zabeležili drugi poraz. Po Itas Trentinu je bil od Ljubljančanov boljša še poljska ekipa Asseco Resovia Rzeszov, ki je v polnem Tivoliju zmagala s 3:0.

Oranžni zmaji, za katere se je že na začetku lige vedelo, da večje vloge v izredno kakovostni skupini B ne bodo igrali, so se že v prvem krogu z dobro igro lepo upirali italijanskim favoritom, to pa so ponovili tudi pred svojimi navijači. Za razliko od prve tekme pa zato niso bili nagrajeni vsaj z dobljenim nizom, večja priložnost za to se jim ni niti ponudila.

Klemen Čebulj je k zmagi prispeval 11 točk. | Foto: www.alesfevzer.com Klemen Čebulj je k zmagi prispeval 11 točk. Foto: www.alesfevzer.com Kakovostni Poljaki, pri katerih se kruh služi slovenski reprezentant Klemen Čebulj, tokrat je dosegel 11 točk, ekipo pa se sestavljajo še ameriški, francoski in štirje poljski reprezentanti, so vseh nizih vodili od začetka do konca. A so morali biti zbrani prav do zadnjih točk, saj so jim mladi gostitelji, ki v ligi nabirajo dragocene izkušnje, dihali za ovratnik do zadnjih trenutkov tekme.

Mlada ljubljanska ekipa ni navajena na vzdušje, kot je bilo danes v hramu slovenskega športa. Očitno je potrebovala nekaj časa, da se nanj privadi, izkušenejši gostje so namreč na začetku povedli s 6:2 in 8:3. A kdor je mislil, da jo bodo gosti povozili, se je močno zmotil. Varovanci Radovan Gačiča so vzpostavili ravnotežje, pred končnico so se približali na 17:18, toda nato naredili nekaj napak, kar je tekmec izkoristil.

Še bližje so bili Ljubljančani v drugem nizu. Tudi v njem so sicer ves čas zaostajali, a v končnici prišli le do točke zaostanka, pri izidu 23:24 pa so storili napako na mreži, ki je preprečila izenačenje. Še najlažje so gosti dobili tretji niz, a tudi v njem so se domači pred končnico približali (19:21), toda Poljaki tudi v njem preobrata niso dovolili. Rzeszow je vknjižil drugo zmago. | Foto: www.alesfevzer.com Rzeszow je vknjižil drugo zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Asseco Resovia je bila skozi vso tekmo boljša predvsem bloku, skupno je s tem elementom dosegla 14 točk, Američan Torrey Defalco, s 17 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, in Karol Klos sta jih prispevala po pet.

Kaj so povedali po porazu?

"Predvsem v drugem nizu smo imeli priložnost, da bi presenetili favoriziranega nasprotnika." | Foto: www.alesfevzer.com "Predvsem v drugem nizu smo imeli priložnost, da bi presenetili favoriziranega nasprotnika." Foto: www.alesfevzer.com

Radovan Gačič, trener ACh Volleyja: "Izjemno je bilo igrati danes pred nabito polno dvorano Tivoli. Vzdušje je bilo fenomenalno, nam pa ni nekako uspelo ponoviti igre iz Trentina, vendar vseeno čestitke mojim fantom za borbo. Začeli smo malo nervozno, vendar se v nadaljevanju sprostili in zaigrali bolje. Predvsem v drugem nizu smo imeli priložnost, da bi presenetili favoriziranega nasprotnika. Veseli me, da sta Marovt in Sešek dobro izkoristila ponujeno priložnost. Zdaj moramo iskati točke na naslednji tekmi pred domačimi navijači, ko v goste pride francoski prvak Tours."

Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja: "Škoda, da nismo danes iztržili več, saj bi si to današnja fantastična publika tudi zaslužila. V napadu na trenutke nismo bili dovolj konkretni, v določenih situacijah nizov pa se nam je ponujala priložnost, da bi prevzeli pobudo. Danes tega nismo izkoristili, v našo igro se je prikradlo preveliko število napak, kar pa si proti izjemno močnem nasprotniku, kot je Resovia, če želiš zmagati, ne smeš privoščiti."

ACH Volley bo naslednjo tekmo lige odigral 13. decembra, ko bo gostil francoski Tours.

Liga prvakov, 2. krog, skupina B

Sreda, 29. november
ACH Volley : Rzeszow 0:3 (-21, -23, -21) 
Dvorana Tivoli, gledalcev 4154, sodnika: Simić (Srbija), Mezöffy (Madžarska).
ACH Volley: Kržič, Satler, Šket, Najdič, Marovt 4, Šen 3, Koncilja 8 (2 asa, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev 3 (1 as), Sešek 7 (2 bloka), Pokeršnik 11 (2 bloka), Videčnik 6.
Asseco Resovia Rzeszow: Kedzierski 2 (2 bloka), Rejno, Bucki, Klos 10 (5 blokov), Kochanowski 7, Staszewski, Boyer 7 (1 as, 2 bloka), Drzyzga, Potera, Louati, Zatorski, Čebulj 11 (1 as), Defalco 17 (5 blokov).

Tours : Trentino 1:3 (-17, -22, 23, -19)
(Jan Kozamernik 11 točk, 3 ase, 2 bloka za Trentino)

Lestvica

1. Trentino 2 tekmi - 2 zmagi (6 točke)
2. Tours 2 - 1 (3)
3. Rzeszow  2 - 1 (3)
4. ACH Volley 2 - 0 (0)

Panvita Pomgrad
Sportal ACH brez oddanega niza, prva zmaga Kanalcev
Trentino : ACH Volley
Sportal ACH Volley se je dobro upiral favoriziranemu Trentinu
 
Ne spreglejte