Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2019,
21.12

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

GEN-I Volley Calcit Volley Liga MEVZA

Nedelja, 24. 11. 2019, 21.12

4 leta, 4 mesece

Liga MEVZA, ženske, 7. krog

GEN-I Volley ujel ritem, Kamničanke po preobratu do dveh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Calcit Volley | Kamničanke so se z zmago izenačile z rivalkami iz Maribora. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so se z zmago izenačile z rivalkami iz Maribora.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyja so v sedmem krogu srednjeevropske lige doma premagale zagrebško Mladost s 3:2 (-21, -25, 21, 13, 14), GEN-I Volley je v nedeljo slavila v Banja Luki in prišla do tretje zaporedne zmage. Vodilna Nova KBM Branik je ta konec tedna prosta.

Novogoriške odbojkarice so v Banjaluki pri zadnjeuvrščeni ekipi lige izkoristile priložnost in se s tretjo zaporedno zmago prebile na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, kar pomeni, da so zdaj vse tri slovenske ekipe povsem v vrhu. Tekma v Republiki Srbski ni postregla s posebej kakovostno igro, ekipi sta imeli težave s sprejemom, zato sta točke osvajale v serijah, slovenske podprvakinje pa so vendarle dokazale, da so boljše in prišle do četrte zmage.

Banja Luka Volley: Ti. Đapa 4, Šorak 8, Ta. Đapa 1, Šakotić, Savić 4, Marković 1, Vujnić 14, Biberdžić, Kovačević 11, Ivković, Plavšić, Glišić 2.

GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 3, Goršek 14, Velikonja Grbač 17, Spanou 15, Forštnarič 1, Mikl, P. Blažič, Kovač 17, T. Blažič, Leban, Jovanović, Žigon.

Med tednom so Kamničanke v prvi tekmi sedmega kroga 1. DOL za ženske sicer premagale Luko Koper s 3:1, vendar z igro niso navdušile. Da z njihovo trenutno formo ni nekaj v redu, je potrdil tudi poraz proti Kašteli pred tednom dni, pred porazom pa so bile tudi v nocojšnjem dvoboju z Zagrebčankami, ki so povedle z 2:0 v nizih, prve pa so v tie-breaku prišle do zaključne žoge za končno zmago. Na koncu so se je veselile domače odbojkarice, ki so se v srednjeevropski ligi po točkah izenačile z Novo KBM Branikom.

Calcit Volley: Zbičajnik 1, Kotnik (L), Mihevc, P. Marušič, Š. Marušič 1, Mihalinec 4, Vovk 13, Brulec Kostić 21, Zatković 15, Janežič (L), Charuk 17, Jerala, Kaker 11. 

Mladost Zagreb: Matić (L), Pavičić, Kačić-Bartulović, Butigan 5, Rajković (L), Štimać 5, Grbavica 11, Volmut 19, Freund 1, Marković 2, Deak, Vrbanc 20, Jurišić 10, Tomić 1.

Liga MEVZA, ženske, 7. krog:

 Lestvica:

Ne spreglejte