Kranjska Gora bo konec tedna v znamenju odbojke na snegu

Kranjska Gora bo od 17. do 19. marca prizorišče petega turnirja evropske serije v odbojki na snegu. Med prijavljenimi je tudi deset slovenskih dvojic, med njimi tudi državna prvaka v odbojki na mivki Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk.

Foto: OZS

Z novim vodstvom Evropske odbojkarske zveze (CEV) je prišlo tudi do nekaterih novih tekmovanj za večjo popularizacijo odbojkarske igre. V letošnji sezoni je CEV začel s serijo turnirjev v odbojki na snegu, med prireditelji pa je tudi Kranjska Gora, kjer bodo nastopile najboljše evropske ekipe v odbojki na mivki iz osmih držav - Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške, Nemčije Madžarske, Poljske in Slovenije.

Slovenske barve bo branilo deset slovenskih ekip, osem v moški in dve v ženski konkurenci. Največ možnosti za visoko uvrstitev imata aktualna državna prvaka v odbojki na mivki Pokeršnik in Boženk, ki sta pred mesecem dni na turnirju na nadmorski višini 2650 metrov na Alborzu v Iranu osvojila peto mesto.

"Velikih razlik med igranjem na mivki in snegu ni"

"Najina želja je, da bi se v Kranjski Gori lahko pomerila s Poljakoma Michalom Matyjo in Piotrom Janiakom, ki sta naju zaustavila v četrtfinalu. Kakšnih velikih razlik med igranjem na mivki in snegu ni, drugačna je le taktika v obrambi, drugo je bolj ali manj isto kot na mivki. Konkurenca bo močna, večina tujih ekip je v tekmovalnem ritmu, medtem ko bo to za naju šele drugi turnir. Upam, da bo na najini strani tudi sreča," je na današnji predstavitvi turnirja kranjskogorskega turnirja v odbojki na mivki dejal Pokeršnik.

Poljaki prvi favoriti

Turnir se bo odvijal na Snežni plaži pod smučiščem Kekec v Kranjski Gori, tekme se igrajo na dva osvojena niza do enajste točke, finalni obračuni se bodo začeli v nedeljo predvidoma ob 15. uri. V moški konkurenci sta prva favorita Poljaka Matyja in Janiak, med prijavljenimi je tudi Čeh Robert Kufa, ki je leta 2015 slavil na turnirju v odbojki na mivki 2015 v Ljubljani, v ženski konkurenci pa sta v vlogi favoritinj Poljakinji Michalina Tokarska in Justyna Tylutki.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano