SiolNET. Sportal Odbojka
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kovač: Jezo moramo spremeniti v motiv

0,08

termometer

 | Foto: FIVB
Foto: FIVB

Selektor slovenske odbojkarske reprezentance Slobodan Kovač je v ponedeljek v Kranjski Gori zbral kandidate za septembrsko svetovno prvenstvo. Srbski strokovnjak je zadovoljen s stanjem reprezentantov, s katerimi je bil v času dolgega odmora ves čas v stiku, tako da ga niti ni skrbelo, v kakšnem stanju bodo odbojkarji prišli na priprave.

Prepričan je, da vadbe ne začenjajo z ničle in da imajo igralci dobro osnovo, ki jo bodo v času dvomesečnih priprav le še nadgrajevali. Prav tako je prepričan, da je odmor igralcem koristil, da je zelo dobro, da so izpustili evropsko ligo, v kateri je Slovenija nastopila z mlajšimi igralci.

Tine Urnaut Sportal Kapetan Slovenije: Nismo pozabili, kaj so nam naredili

"Res je, da igralci na tak odmor niso navajeni, toda prepričan sem, da bi jim evropska liga le škodovala. Glede na vse lanske okoliščine ne bi bili motivirani, saj jih še ni minila jeza, ko niso dobili priložnosti za nastop v svetovni ligi. To jezo bomo zdaj morali pretvoriti v motiv, pri tem pa ne bi smeli imeti težav. Prepričan sem, da bodo dobro trenirali, na samem prvenstvu pa pokazali odbojkarskim veljakom, da so bili oškodovani, da lahko igrajo z vsakim in da vsakega lahko tudi premagajo," je o motiviranosti svoje ekipe prepričan Kovač, ki tudi meni, da dolg odmor glede na druge ekipe ne bo imel odločilnega učinka, po njegovem mnenju bi bilo zagotovo bolje, če bi igrali v svetovni ligi.

"Zagotovo bi bilo to bolj dobrodošlo. Če si ves čas v stiku z najboljšimi ekipami, lahko delaš korak za korakom, počasi premaguješ stopnice in napreduješ. Igralci so sicer imeli zelo uspešne in naporne sezone v svojih klubih, tako da po drugi strani tudi odmor ni bil nič slabega," meni selektor, ki je pozorno spremljal tudi igre mlade reprezentance v evropski ligi, a posebej navdušen ni bil.

slovenska odbojkarska reprezentanca Sportal Odbojkarji začeli priprave na svetovno prvenstvo

"Glede na nekatere odpovedi bi rekel, da je tudi tisti ekipi manjkal motiv. Nihče ni v ekipi zaradi Kovača ali predsednika zveze, ampak bi moral biti zaradi sebe. To bi morali biti čast in tudi obveza. Moram povedati, da bi morali biti v evropski ligi boljši. Odnos bi moral biti boljši, konec koncev so igrali tudi zato, da me prepričajo, da so dovolj dobri za najboljšo vrsto. Sem pa vseeno videl nekatere dobre stvari, nekateri igralci, ki so me zadovoljili, so zdaj tu, opazujemo tudi druge slovenske talente, kot je na primer Rok Možič, saj se s svetovnim prvenstvom odbojka v Sloveniji ne bo končala.

Štiri tedne v Kranjski Gori

Reprezentanca bo v Kranjski Gori ostala skoraj štiri tedne. Prva naloga bo, da se igralci dobro telesno pripravijo, hkrati pa bodo že delali z žogo, tako da selektor računa, da bodo do prvih prijateljskih tekem že pripravljeni.

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v Kranjski Gori trenirala štiri tedne. | Foto: OZS Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v Kranjski Gori trenirala štiri tedne. Foto: OZS

"Prvo tekmo bomo odigrali 22. avgusta z Nemčijo, z Nemci se bomo pomerili dvakrat, obakrat v Berlinu. Za isti termin so nas klicali tudi Italijani, a smo jih zavrnili. Nato bomo imeli v Sloveniji turnir, na katerem bodo nastopile še reprezentance Kanade, ZDA in Irana. V Maribor vedno prihaja na priprave veliko kakovostnih ekip, tako da bomo poskušali najti še kakšnega tekmeca, računam, da bomo do prvenstva odigrali sedem, osem pripravljalnih tekem. Mislim, da bo to dovolj," je dejal Kovač.

Selektor pozorno spremlja, kaj se dogaja pri tekmecih v skupini A svetovnega prvenstva in o tekmah z njimi že razmišlja: "Naša skupina je slabša, kot sta preostali dve. Nima toliko zvenečih imen, kot jih imata drugi dve, toda to, da je v njej od velesil le Italija, nas ne sme zavesti. Argentina je odlična ekipa, Belgija prav tako, tudi Japonska zna igrati. Toda mi imamo kakovost, da lahko premagamo vsako reprezentanco. Imamo igralce z visokim dometom, mi moramo razmišljati o sebi, informacije o drugih pa bomo dobili pred posamičnimi tekmami."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin