SiolNET. Sportal Odbojka
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kapetan Slovenije: Nismo pozabili, kaj so nam naredili

0,15

termometer

 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najboljši slovenski odbojkarji so imeli po daljšem času priložnost za kakovosten počitek. Zadnjih deset let so večino poletnih dni preživljali skupaj, letos pa jim je bilo zaradi spleta okoliščin omogočeno, da so bili po koncu klubske sezone prosti in da so lahko za nekaj časa pozabili na odbojkarsko žogo in se posvetili drugim rečem.

Seveda se v dobrih dveh mesecih niso zanemarili, vsak je dobil program vadbe, ki jim ga je pripisal kondicijski trener, tako da so na priprave v Kranjsko Goro prišli spočiti, a tudi telesno dobro pripravljeni, da bodo zdržali naporne, skoraj dvomesečne priprave. Selektor Slobodan Kovač jim je napovedal garanje, toda fantje se ga veselijo, na Gorenjsko so prišli z veliko željo po delu in velikim motivom, saj se zavedajo, zakaj bo potrebno.

slovenska odbojkarska reprezentanca Sportal Odbojkarji začeli priprave na svetovno prvenstvo

Reprezentanca dobro pripravljena

"Mislim, da smo vsi dovolj zreli in odgovorni, da se zavedamo, da je lahko daljši odmor tudi nevaren, zato smo spoštovali napotke naših trenerjev. V Kranjsko Goro smo prišli dobro pripravljeni, vsi pa dobro vemo, zakaj smo tu. Odmor je bil ravno dovolj dolg, da smo napolnili baterije, zato se prav vesel, da ga je konec. Zaželel sem si družbe reprezentančnih kolegov, verjamem, da pri tem nisem edini. Vsi smo tudi lačni žoge, zato verjamem, da bomo na pripravah kljub napornemu delu uživali," se veseli treningov, ki bodo potekali do svetovnega prvenstva, ta bo septembra v Italiji in Bolgariji (Slovenci bodo predtekmovanje odigrali v Firencah), Tine Urnaut.

Tina Grudina 1 Sportal Šesta okrepitev: slovenska reprezentantka se vrača domov

Slovenski kapetan je po koncu sezone odšel na obisk k prijatelju Mitru Djuriću, ki se je poročil, nato je odšel za nekaj časa na morje, počitniške dneve pa je končal na svojem odbojkarskem kampu, kjer so se kalili mladi odbojkarski nadobudneži, pri tem pa je ves čas skrbel za svojo telesno pripravljenost. Imel je tudi čas, da je spremljal svetovno prvenstvo nogometno prvenstvo v Rusiji, na katerem je tako kot praktično vsi reprezentančni kolegi navijal za Hrvaško.

Slovenci ostali brez prisluženega nastopa v svetovni ligi

Po finalu je lahko potegnil nekaj vzporednic z njegovo ekipo, ki je pred tremi leti senzacionalno osvojila srebrno kolajno. Tudi takrat so Slovenci v finalu izgubili s Francijo, pozneje pa tudi občutili moč favoriziranih večjih in bogatejših držav, ko so ostali brez prisluženega nastopa v svetovni ligi.

Slovensko odbojkarji niso pozabili, kako so ostali brez prisluženega nastopa v svetovni ligi. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovensko odbojkarji niso pozabili, kako so ostali brez prisluženega nastopa v svetovni ligi. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Nismo pozabili, kaj so nam naredili. Čeprav smo imeli zaradi tega daljše počitnice, smo še vedno jezni. A tudi dodatno motivirani. Še enkrat hočemo dokazati, da spadamo med najboljše ekipe in da so nas neupravičeno izključili. Še vedno bi raje igral svetovno ligo, kot pa počival," se Korošec še vedno ni sprijaznil z dejstvom, da Slovenije v svetovni ligi ni, čeprav se je lani s prvim mestom v drugem kakovostnem razredu lige tja uvrstila.

Motivov je veliko

Reprezentanti bodo v Kranjski Gori ostali štiri tedne, v katerih se bodo posvetili samo svoji igri, za preučevanje Argentine, Japonske, Belgije, Italije in Dominikanske republike, tekmecev v predtekmovalni skupini bo čas v drugem delu priprav, ko bodo odigrali tudi približno deset prijateljskih tekem.

Slobodan Kovač Sportal Selektor ni navdušen nad odpovedmi: naj vsak razmisli o sebi

"Jasno je, da na svetovnem prvenstvu želimo ponoviti evropsko prvenstvo in druge uspehe iz preteklosti, pa se zavedamo, da ti uspehi zdaj ne pomenijo več veliko. Ves čas se je treba dokazovati, želimo pa se dokazovati na naš znani način. Tekmo po tekmo. Motivov je veliko, jaz in nekateri imamo še dodaten motiv, ker bomo igrali v Italiji, kjer si služimo kruh. Pa tudi poraz z nami na evropskem prvenstvu 2015 niso najbolj športno sprejeli oziroma trdijo, da smo zmagali po sreči," ne zmanjka motivov kapetanu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin