Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 9. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Slobodan Kovač Alen Pajenk Stožice Iran

Sobota, 8. 9. 2018, 7.00

5 let, 7 mesecev

Izjave po tekmi z Iranom

Slovenski selektor jasno povedal, kaj ga najbolj moti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

2

Slovenija odbojka | Libero Jani Kovačič je vrhunsko opravil svoje delo, medtem ko sta Klemen Čebulj in Tine Uranut na sprejemu naredila sedem napak. | Foto Aleš Oblak

Libero Jani Kovačič je vrhunsko opravil svoje delo, medtem ko sta Klemen Čebulj in Tine Uranut na sprejemu naredila sedem napak.

Foto: Aleš Oblak

Slovenski odbojkarji so dobili tudi drugo tekmo močnega turnirja v Stožicah. Po Kanadi je padel tudi Iran. Odločal je peti niz, a Slovenci bi morali glede na potek srečanja obračun sebi v prid obrniti že prej.

Slovenija odbojka
Sportal Američani na zadnji tekmi v Stožicah pretrd oreh

Tako v prvem kot četrtem nizu so imeli slovenski odbojkarji lepo prednost, a so jo hitro zapravili in izkušen tekmec, kot je Iran, je to izkoristil in nagajal Sloveniji vse do konca. 

''Glede na to, da smo zmagali, mislim, da je bilo vse skupaj kar v redu. Nihanja v igri, ko imamo že prednost več točk, je treba zmanjšati in nize oziroma tekme pripeljati do konca. Pri tem smo malo odpovedali in to bo treba hitro popraviti, saj potem ne ostane več časa, da bi še karkoli lahko spreminjali,'' opozarja Alen Pajenk in upa, da bo že na zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom proti ZDA bolje.

Zadnja točka na tekmi proti Iranu:

Moral bi menjati, a jim zaupa

"Vemo, zakaj nam v določenih trenutkih ne gre dobro. Vinčić dolgo ni igral, Ropret ima drugačen način podaje, a to so stvari, ki jih lahko spregledamo." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Vemo, zakaj nam v določenih trenutkih ne gre dobro. Vinčić dolgo ni igral, Ropret ima drugačen način podaje, a to so stvari, ki jih lahko spregledamo." Foto: Urban Urbanc/Sportida Mirni selektor Slobodan Kovač je obračun z Iranom mirno spremljal, slavil ni niti, ko so slovenski odbojkarji blesteli. Vse skupaj je natančno opazoval in po tekmi razkril, kaj ga je zmotilo.

''Odigramo dobro, ustvarimo prednost, nato pa se prepustimo malodušju in si mislimo, da bo že nekako šlo. To ni pravo razmišljanje,'' je povedal slovenski selektor, ki je za razliko od tekme proti Kanadi igral s postavo, ki je v zadnjih sezonah tista udarna (Urnaut, Čebulj, Gasparini, Vinčić, Pajenk, Kozamernik, Kovačič).

''Namen teh tekem je, da preizkusim svoje igralce. Veliko je bilo situacij, ko bi moral menjati, a sem igralcem želel pokazati, da jim zaupam. Vemo, zakaj nam v določenih trenutkih ne gre dobro. Vinčić dolgo ni igral, Ropret ima drugačen način podaje, a to so stvari, ki jih lahko spregledamo. A igra v bloku, v obrambi, to pa je tisto, kar ni dobro,'' je malce okrcal svoje izbrance Kovač in se z mislimi že preselil h generalki pred začetkom SP v Italiji in Bolgariji, na kateri bo lahko preizkusil še zadnje taktične zamisli.

Po tekmi z ZDA se bodo Slovenci preselili v Firence, kjer bodo že v sredo na svetovnem prvenstvu debitirali proti Dominikanski republiki. Slednja se je v četrtek in petek merila s Tunizijo in dvakrat izgubila.

Spored svetovnega prvenstva - skupina A:

Sreda, 12. september:
17.00 Dominikanska republika - Slovenija

Petek, 14. september:
17.00 Japonska - Slovenija

Sobota, 15. september:
17.00 Belgija - Slovenija

Ponedeljek, 17. september:
20.30 Argentina - Slovenija

Torek, 18. september:
21.15 Italija - Slovenija

 

Reprezentanca Slovenije:

Podajalca:
Dejan Vinčić
Gregor Ropret

Sprejemalci:
Tine Urnaut
Klemen Čebulj
Alen Šket
Jan Klobučar

Blokerji:
Alen Pajenk
Jan Kozamernik
Sašo Štalekar
Uroš Pavlović

Korektorja:
Mitja Gasparini
Tonček Štern

Prosta igralca:
Jani Kovačič
Urban Toman

Ne spreglejte