Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
4. 9. 2019,
0.40

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

EuroVolley 2019 Klemen Čebulj slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 4. 9. 2019, 0.40

4 leta, 8 mesecev

Kako resna je poškodba Klemna Čebulja?

Poškodba ob nepravem času, kaj bodo pokazale preiskave? #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma 1 | Klemen Čebulj (na sredini) je moral na začetku četrtega niza tekme proti Srbiji zaradi poškodbe na klop. | Foto Grega Valančič/Sportida

Klemen Čebulj (na sredini) je moral na začetku četrtega niza tekme proti Srbiji zaradi poškodbe na klop.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po prvi prijateljski tekmi s Srbijo je v slovenskem taboru završalo, ne zaradi rezultata, favorizirani gostje so po preobratu sicer zmagali z 2:3 v nizih, pač pa zato, ker se je na začetku četrtega niza poškodoval eden od glavnih nosilcev igre, Klemen Čebulj.

Čeprav se je na tekmi zdelo, da je po vodstvu z 2:1 v nizih slovenski selektor Alberto Giuliani taktično menjal in iz igre potegnil Čebulja, da bi nekaj igralnih minut dobili še drugi, je bilo po tekmi jasno, da je bil v menjavo primoran. Novopečeni član Trentina, je, kot vse kaže, obnovil poškodbo trebušne prepone in šele podrobni zdravniški pregledi bodo pokazali, kako resno je.

Če bo tako kot pred dvema letoma, je to vse prej kot dobra novica. "Moram iti, da me pregleda zdravnik," je izjavo zavrnil Čebulj, ki je pred dvema letoma pred EP 2017 na Poljskem zaradi podobne poškodbe že izpustil veliko tekmovanje.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Srbijo (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

Selektor zaskrbljeno hodil gor in dol

Zelo zaskrbljen je bil tudi selektor. Po tekmi je z mrkim obrazom hodil gor in dol po dvorani in razmišljal, skoraj zagotovo o zdravstvenem stanju svojega izbranca. Vseeno se mu je pred mikrofonom na obraz spet narisal tipičen nasmešek, a vseeno potrdil, da še ne vedo, kako hudo je. "Nočem razmišljati o črnem scenariju, želim ostati pozitiven. Klemna čakajo pregledi in videli bomo, v čem je težava," se je dotaknil poškodbe tudi selektor, ki najbrž že razmišlja o tem, kaj bo storil, če odbojkar iz Raven na Koroškem do začetka EuroVolleyja 2019 (12. september) še ne bo nared.

V tem primeru bosta morala odgovornost na svoja pleča prevzeti Žiga Štern ali Alen Šket. "V prvi vrsti upam, da ni nič resnega. Če ne bo šlo, bova z Alenom storila vse, da Čebulja zamenjava, kolikor se pač da," je poškodbo reprezentančnega kolega komentiral še Štern.

slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Kapetan: Kdorkoli odpade zaradi poškodbe, je za Slovenijo šok

Mala Slovenija ima določeno število kvalitetnih igralcev, zato bi se jim vsaka smola s poškodbo še kako poznala. "Za nas je pomemben prav vsak igralec, na prvenstvu, ki ga že nestrpno čakamo, bomo potrebovali prav vse igralce. Upajmo, da bo s Klemenom vse v redu, saj je zelo pomemben člen te ekipe. Za Slovenijo bi bil šok vsak igralec, ki se poškoduje. Kot sem rekel, upam, da ni nič hujšega. Dejal mi je, da v mirovanju bolečine ne čuti, a to še nič ne pomeni," je temo Čebuljeva poškodba za zdaj zaprl kapetan Tine Urnaut.

Zadnja točka prve tekme med Slovenijo in Srbijo:

V sredo bodo priložnost dobili še preostali igralci

Slovenci in Srbi se bodo v sredo v Stožicah pomerili še enkrat. Slovenski selektor je že potrdil, da bo na drugi tekmi dal priložnost tudi tistim, ki na prvi tekmi niso igrali. V pogonu želi ohraniti prav vse, saj bo prvenstvo dolgo in naporno. Kot pravi, bo potreboval prav vseh 14 igralcev, ki jih lahko vzame s sabo na odbojkarski spektakel.

Preberite še:

slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma
Sportal Zapravili prednost in ostali brez srbskega skalpa #video #foto
Ne spreglejte