Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
19. 9. 2018,
12.35

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

2

Natisni članek

SP v odbojki 2018 FIVB SP 2018 FIVB svetovno prvenstvo 2018 slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut

Sreda, 19. 9. 2018, 12.35

1 leto, 2 meseca

Pogovor s kapetanom Tinetom Urnautom po prvem delu svetovnega prvenstva

Kapetan najprej vprašal, potem pa povedal naravnost

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

2

Slovenija Kanada, pripravljalna tekma na SP, odbojka | Slovenijo v Torino najverjetneje peljejo le tri zmage. Pasti bo morala tudi trikratna olimpijska prvakinja Brazilija. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Slovenijo v Torino najverjetneje peljejo le tri zmage. Pasti bo morala tudi trikratna olimpijska prvakinja Brazilija.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

''Proti Italiji smo odlično začeli, potem pa nadaljevali z ročno. Bolj smo si krivi sami kot pa dober nasprotnik. Tudi v drugem nizu smo imeli priložnost, da pobegnemo, a nismo izkoristili naših protinapadov, nasprotnik pa se je razigral in nam začel povzročati težave. Te so bile tako velike, da se nismo več pobrali,'' je po porazu na zadnji tekmi (1:3) skupinskega dela SP 2018 povedal kapetan Slovenije Tine Urnaut in se ozrl proti drugemu delu. Za zdaj ni največji optimist.

Slovenija Italija
Sportal Slovenskih orožij vedno manj, selektor je zaskrbljeno gledal statistiko

Slovenija je krstno svetovno prvenstvo odprla s tremi zaporednimi zmagami, končalo pa se je z dvema zaporednima porazoma. Čeprav je bil ta proti Italiji bolj pričakovan kot tisti proti Argentini, odbojkar z Raven na Koroškem meni, da jim je lahko žal, da v drugi del niso nesli več kot le devet točk.

Potrebujejo čas za počitek in sanacijo poškodb 

''Čeprav se sliši čudno, imam občutek, da smo bili proti Italiji bližje zmagi kot proti Argentini, a prvi del je zdaj končan, moramo gledati naprej. V petek se začne nov maraton, tri dni in tri tekme, kar ne bo lahko. Vem, da zveni "zlajnano", a res potrebujemo počitek in čas, da saniramo te male poškodbe in se za ta del sestavimo, kar se da dobro,'' je nadaljeval vidno utrujeni slovenski kapetan, ki je na tem prvenstvu tako rekoč odigral vse tekme.

Tudi sam priznava, da noge niso več tako ubogljive, kot so bile še pred dnevi. Urnik, ki so ga sestavili gostitelji Italijani, Sloveniji ni šel na roko.

Slovenija Italija
Sportal Slovenci po dobrem začetku brez pravih možnosti proti stoodstotnim Italijanom

Neumni bi bili, če si ne bi prilagodili urnika

Italijani so v prvem delu daleč največ počivali. Izkupiček: pet tekem in pet zmag. | Foto: FIVB Italijani so v prvem delu daleč največ počivali. Izkupiček: pet tekem in pet zmag. Foto: FIVB ''Vedelo se je, da si bodo Italijani priredili urnik in si olajšali zadevo. Tekma in štiri dni počitka, nato druga in spet nekaj dni počitka. Nam urnik ni šel na roko, kar je tudi razumljivo. Italijani bi bili neumni, če tega ne bi storili. Eksplozivnost v naših nogah ni več taka, kot je bila, a za vse je približno enako, razen za Italijo,'' je bil še malce piker Urnaut.

Na prvenstvu sta se poškodovala že dva igralca, drugi korektor Tonček Štern in po novem se je na listi poškodovanih znašel tudi Dejan Vinčić.

''Pokazalo se, da smo res ekipa, ki potrebuje vseh 14 igralcev, vsaka odsotnost se nam zelo pozna, a ne glede na to, menim, da bi morali proti Italiji v zadnjih treh nizih prav v vseh elementih bolje odigrati. Gregorju Ropretu je bilo težko, saj je tudi pri tistih ne najmočnejših servisih žogo dobival stran od mreže. Podajalcu je v tem primeru zelo težko. Vinka smo zelo pogrešali, a tudi on s takim sprejemom ne bi mogel delati čudežev.''

Sportal Japonec po požrtvovalnem vložku pristal v bolnišnici #video

Ni bil Zajcev tisti, ki je odločil tekmo

Najboljši pri Italiji je bil zvezdnik Ivan Zajcev, ki ga domači navijači in javnost kujejo v zvezde. Dosegel je 18 točk, a imel manj kot 50-odstotni izkoristek v napadu.

 ''Zajcev je dober, a ni tak bavbav, kot ga opisujejo Italijani." | Foto: Aleš Oblak ''Zajcev je dober, a ni tak bavbav, kot ga opisujejo Italijani." Foto: Aleš Oblak

''Saj tukaj ste samo slovenski mediji, kajne?'' je vprašal 30-letni odbojkar Modene in po kimanju prisotnih nadaljeval: ''Zajcev je dober, a ni tak bavbav, kot ga opisujejo Italijani. Če mene vprašate, je bil prvi mož Italije Giannelli, ki je lepo z žogami zaposloval vse napadalce, za preobrat v drugem nizu pa sta bolj kot Zajcev v mojih očeh zaslužna Juantorena in Maruotti, ki sta nas z nekaj res pomembnimi točkami presekala."

Slovenija odbojka
Sportal Koga bo treba premagati za zaključni turnir šesterice?

Spored drugega dela:

Petek, 21. september:
20.30 Slovenija - Belgija

Sobota, 22. september:
20.30 Slovenija - Brazilija

Nedelja, 23. september:
17.00 Slovenija - Avstralija 

''Ni slabih ekip"

Slovenija v petek začenja drugi del v Bologni, iz prvega dela je prinesla devet točk.

Prvi nasprotnik bo Belgija, ki pa so jo slovenski odbojkarji na tem prvenstvu že premagali, sledil bo obračun z odbojkarskimi galaktiki in trikratnimi olimpijskimi in svetovnimi prvaki, za konec pa jih čaka še obračun z že zdaj odpisano Avstralijo.

''Na svetovnem prvenstvu je vseeno, kdo ti stoji nasproti. Ni slabih ekip, sploh pa ne v drugem delu. Tako kot Kanada (bila je potencialni tekmec Slovenije, op. p.) ima šibkosti tudi Brazilija. Argentinci so proti nam igrali res fenomenalno, zadnji dan so se komaj rešili proti Japonski. Veliko je odvisno od dnevne forme. Če bomo na naši ravni, lahko vsakega premagamo, če bomo igrali tako kot proti Italiji, lahko izgubimo proti vsakemu,'' je še sklenil Urnaut.

Misija nemogoče za Slovenijo?

Na zaključni turnir šesterice v Torinu se uvrstijo le štirje zmagovalci skupin in dva najboljša drugouvrščena. Glede na razmerje točk v preostalih skupinah je jasno, da se Slovenci v top 6 ne morejo uvrstiti kot ena izmed dveh najboljših drugouvrščenih ekip, zato bo treba dobiti prav vse tri tekme. Da, tudi tisto sobotno proti Braziliji.

Se bodo Slovenci uvrstili na zaključni turnir šesterice v Torinu?

  • Ne.
    36,55 %
    231 glasov
  • Da.
    63,45 %
    401 glasov
Oddanih 632 glasov

Preberite še:

Cristian Poglajen
Sportal Argentinec slovenskih korenin: Pomembno je, da se ohranja slovenski jezik
Ne spreglejte