Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2018,
23.28

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

1

Natisni članek

FIVB svetovno prvenstvo 2018 FIVB SP 2018 slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 18. 9. 2018, 23.28

5 let, 7 mesecev

SP V ODBOJKI 2018, 8. TEKMOVALNI DAN

Slovenci po dobrem začetku brez pravih možnosti proti stoodstotnim Italijanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

1

Slovenija Italija | Slovenci so z 1:3 izgubili z Italijani in končali na tretjem mestu svoje skupine. V drugem delu se bodo merili z Belgijci, Brazilci in Avstralci. Prva tekma jih v Bologni čaka v petek. | Foto FIVB

Slovenci so z 1:3 izgubili z Italijani in končali na tretjem mestu svoje skupine. V drugem delu se bodo merili z Belgijci, Brazilci in Avstralci. Prva tekma jih v Bologni čaka v petek.

Foto: FIVB

Slovenski odbojkarji so na zadnji tekmi uvodnega dela svetovnega prvenstva z 1:3 priznali premoč stoodstotnim Italijanom in skupinski del končali na tretjem mestu. Slovenci bodo tekmovanje nadaljevali v skupini F, v katero so odnesli 9 točk. Njihovi nasprotniki bodo še enkrat Belgijci, Brazilci in Avstralci. Prvenstvo se bo nadaljevalo v petek.

Slovenija odbojka
Sportal Koga bo treba premagati za zaključni turnir šesterice?

Italija : Slovenija 3:1 (​-23, 19, 13,18)

* Dvorana Nelson Mandela Forum, gledalcev 7500, sodnika: Gerardo (Mehika), Nasr (Egipt).
* Italija: Candellaro, Randazzo, Beranowicz, Juantorena 13, Giannelli 2, Rossini, Mazzone 11, Zajcev 18, Lanza 3, Cester, Colaci, Maruotti 6, Anzani 11, Nelli.
* Slovenija: Štern, Pajenk 6, Kozamernik 5, Šket 3, Gasparini 14, Pavlović, Vinčić, Štalekar, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret 1, Urnaut 11, Čebulj 10.

Slovenci so možnost za prvo mesto v skupini zapravili že s ponedeljkovim porazom z Argentino, tako da je vrh skupine A že pred večernim obračunom pripadel gostiteljem Italijanom, ki so napredovali s petimi zmagami in stoodstotnim izkupičkom 15 točk.

Kos jim ni bila niti četa Slobodana Kovača, v kateri se ob poškodovanemu Tončku Šternu s poškodbo gležnja na novo ukvarja Dejan Vinčić, ki ni mogel pomagati. Slovenci so sicer dobro odprli srečanje, do dobre polovice prvega niza sledili gostiteljem, nato pa prestavili v višjo prestavo, ušli domačinom, ki so imeli bučno podporo, in prvi niz dobili na razliko 25:23. 

Tudi drugi niz so Slovenci dobro začeli, a nato popustili. Pobudo so prevzeli Italijani, ki so slovenskim odbojkarjem pobegnili in drugi niz dobili s 25:19. Zahodni sosedi so igrali odlično tudi v nadaljevanju, Kovačeva četa jim ni uspela slediti, tako da so gladko dobili niz (25:13) in povedli. Na krilih navijačev so azzurri slavili tudi v četrtem in Slovencem zadali poraz s 3:1. Največ točk, 14, je pri Slovencih dosegel Mitja Gasparini.

Slovenci v Bologno kot tretji

Slovenci so tako prvi skupinski del končali na tretjem mestu z devetimi točkami, pred njimi so z eno več tudi Belgijci, s katerimi se bodo merili v drugem delu tekmovanja, v katerega so moštva odnesla točke iz prvega dela.

V novo ustvarjeni skupini F bodo igrali drugi in tretji iz skupine A (Slovenija - 9 točk in Belgija - 10 točk), zmagovalec skupine B (Brazilija - 11 točk) in četrti iz skupine D (Avstralija - 7 točk). Drugi del tekmovanja se bo začel v petek. Iz skupin (ustvarile se bodo štiri) bodo med najboljših šest napredovale zmagovalke in najboljši drugouvrščeni.

Pirova zmaga Japoncev, kot zadnji naprej Argentinci

Pred obračunom Slovenije in Italije je bil v "slovenski" skupini obračun velikega vložka med Argentino in Japonsko. Odločal je o zadnjem potniku v drugi del tekmovanja. Argentince je naprej peljala vsaj točka, Japonci pa bi napredovali le v primeru novih treh točk. Na koncu so Azijci sicer zmagali s 3:2, a so se veselili gavči.

Sportal Japonec po požrtvovalnem vložku pristal v bolnišnici #video

Brazilci z zmago na vrh

Pestro je bilo v skupini B, saj sta tekmi odločali o zmagovalcu skupine. Brazilci so zanesljivo premagali Kitajce, Kanadčani pa so izgubili s Francozi, tako da so na prvem mestu končali Južnoameričani.  Brazilci so trenutno na vrhu skupine B. Če bodo tam ostali, se bodo v drugem delu Slovenci pomerili z njimi. O prvem mestu v skupini B odloča obračun med Kanado in Francijo. | Foto: FIVB Brazilci so trenutno na vrhu skupine B. Če bodo tam ostali, se bodo v drugem delu Slovenci pomerili z njimi. O prvem mestu v skupini B odloča obračun med Kanado in Francijo. Foto: FIVB

Američani so proti skromnim Tunizijcem zanesljivo slavili in potrdili prvo mesto v skupini C. V boju za drugo mesto so Srbi s 3:2 premagali Ruse.

V skupini D so branilci naslova Poljaki odpravili domačine Bolgarie in kot neporaženi zasedli prvo mesto. Iran je za konec prvega dela po petih nizih strl Fince.

Kako do polfinala - pot je dolga in trnova ...

Prvenstvo poteka v štirih delih. V drugi del so se uvrstile najboljše štiri ekipe iz vsake predtekmovalne skupine (16). Te reprezentance sestavljajo nove štiri skupine s po štirimi ekipami. Iz teh skupin bodo v tretji del (top 6) napredovale zmagovalke in najboljši dve drugouvrščeni ekipi, ki se bodo znova razvrstile v dve skupini po tri. Ko bodo obračunale med sabo, se bosta prvi dve v skupini uvrstili v polfinale.

Skupina A:

 Skupina B:

 Skupina C:

 Skupina D:

 

Preberite še:

Slovenija Argentina
Sportal Slovenci po drami proti Argentini prvič poraženi
Ne spreglejte