Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2020,
11.35

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

Natisni članek

Iza Mlakar

Četrtek, 21. 5. 2020, 11.35

3 leta, 11 mesecev

Ena najboljših slovenskih odbojkaric se bo posvetila študiju medicine

Presenečenje? Iza Mlakar se pri 24 letih poslavlja od odbojke!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

3

Iza Mlakar | Foto Aleš Oblak

Foto: Aleš Oblak

Iza Mlakar, ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka, se je odločila, da pri 24 letih konča svojo športno kariero, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. 

saša golob
Sportal To so slovenski športniki, ki jadrajo po zdravstvenih vodah

Korošica, ki se je dokazala tako v klubskem kot v reprezentančnem dresu, se bo v prihodnje posvetila študiju medicine.

Že konec aprila je v pogovoru z našim novinarjem Urošem Iskro dala slutiti, da so pred njo težke odločitve. Zavedala se je, da od odbojke ne bi mogla živeti.

"Če bi želela zgraditi dobro kariero, bi morala v tujino veliko prej ali pa vsaj ne izbrati tako zahtevne fakultete, kot sem jo. Vedno je bilo šport in študij težko usklajevati. Zagotovo je prioriteta dokončati fakulteto in priti do poklica, odbojka pa je tisti užitek, brez katerega bom tudi težko. Dobro bom morala razmisliti, kako naprej," je priznala odbojkarica, ki je bila pred dvema letoma izbrana tudi za najboljšo korektorico na svetovnem prvenstvu do 23 let.

24-letna odbojkarica Iza Mlakar se je odločila študij medicine postaviti v prvi plan, odbojko pa bo od zdaj igrala le še rekreativno. | Foto: Aleš Oblak 24-letna odbojkarica Iza Mlakar se je odločila študij medicine postaviti v prvi plan, odbojko pa bo od zdaj igrala le še rekreativno. Foto: Aleš Oblak Izbrala je tisto, kar jo bo osrečevalo

Dejala je, da bi sicer rada povedala več, a takrat odgovorov še ni imela. "Imam veliko zanimivih možnosti, ne vem pa še, kako se bom odločila. Vsekakor bom izbrala tisto stvar, ki me bo osrečevala in izpolnjevala. To je tudi bistvo vsega. Tisto, kar počneš, te mora osrečevati. Nočem nikogar prizadeti, a konec koncev ni pomembno, kaj menijo drugi, pomembno je, da si srečen sam," je poudarila Mlakarjeva. 

Dodala je, da bo odbojka vedno del njenega življenja. "Tudi če bi se posvetila le študiju, bi odbojko igrala vsaj rekreativno ali pa odbojko na mivki. Tudi spremljala bi še vedno vse. Nekaj bi počela v povezavi s tem prelepim športom, saj je odbojka del mene že od majhnega."

Iza Mlakar | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak

Mlakarjeva je odbojkarsko kariero začela v Odbojkarskem klubu Prevalje, pred sezono 2012/13, pri 16 letih, pa se je preselila v Maribor in klubu Novi KBM Branik pomagala do številnih uspehov.

Že v prvi sezoni so Mariborčanke osvojile srednjeevropsko ligo in naslov slovenskih prvakinj, skupaj pa so do odhoda Mlakarjeve v svojo vitrino postavile kar enajst lovorik, pet naslovov državnih prvakinj ter štiri pokalne in dva srednjeevropska naslova.

Slovenska korektorica se je po koncu lanske sezone preselila v najmočnejšo ligo na svetu, v italijansko A1. V njej je branila barve italijanskih in evropskih klubskih prvakinj, ekipe Igor Gorgonzola Volley. S klubom iz Novare je igrala v elitni ligi prvakinj, nastopila pa je tudi na klubskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

Mlakarjeva je bila tudi eden od stebrov slovenske ženske reprezentance. Generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije, Gregor Humerca, je ob njenem slovesu od športa v dejal, da bodo uspehi, ki jih je dosegla Mlakarjeva, kažipot vsem nadaljnjim generacijam mladih odbojkaric.

Preberite še:

Iza Mlakar
Sportal Iza Mlakar: Pomembno je le, da bom srečna
Ne spreglejte