Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2019,
18.55

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

evropska liga slovenska odbojkarska reprezentanca Alessandro Chiappini

Nedelja, 2. 6. 2019, 18.55

4 leta, 10 mesecev

Srebrna evropska liga, ženske, 3. krog

Slovenke zmagale tretjič zapored, še drugič ugnale Estonijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija odbojka ženske | Slovenske odbojkarice ostajajo neporažene. | Foto CEV

Slovenske odbojkarice ostajajo neporažene.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je v tretjem krogu evropske lige v Tartuju udarila z Estonkami in jih premagala s 3:0 v nizih. Slovenke v evropski ligi ne poznajo poraza, Estonke so premagale že drugič. 

Slovenke so bile uspešne tudi na gostovanju v Tartuju, kjer so Estonkam prizadejale še drugi poraz za popoln izkupiček v srebrni skupini evropske lige. Najbolj razpoložena je bila pri slovenskih odbojkaricah s 13 točkami Tina Grudina, eno manj je na svoj račun vpisala Lana Ščuka, 11 pa jih je dosegla Saša Planinšec.

"Vedeli smo, da bo danes težka tekma, saj so Estonke igrale doma in imele glasno podporo s tribun zaradi česar so še bolj nevarne. Zelo sem zadovoljen z današnjim rezultatom, saj smo kljub težavam, ki smo jih imeli med igro, uspeli zmagati s 3:0. Dekleta so zelo dobro igrala v kritičnih trenutkih,ob ključnih točkah se niso ustrašila in niti ukradena točka ni vplivala na ekipni duh. Danes nismo igrali dobro, vendar je za nami težak teden in dolga pot. Ne iščem izgovora, vendar se vidi, da so punce utrujene. Zelo pomembno je, da smo še brez izgubljenega niza, kar močno vpliva na naše mesto na lestvici. Skupaj smo trenirali malo časa, zato je za nas težko igrati na visoki ravni. Veliko stvari nam še manjka, vendar verjamem, da bomo napredovali in igrali še bolje," je bil po tretji zmagi v evropski ligi zadovoljen selektor Alessandro Chiappini, selektor Slovenije.

Slovenija v skupini vodi s tremi zmagami, druge so Grkinje z dvema zmagama, tretje Estonke z eno zmago proti Portugalkam. Na zadnjem mestu je Portugalska, ki ima na svojem računu tri poraze.

Naslednji test bo čez slab teden. Slovenke bodo 8. junija v gosteh igrale proti Portugalkam, nato pa proti Portugalkam še 12. junija doma v Mislinji. Dvorana Mislinja bo 15. junija gostila še obračun Slovenije in Grčije.

Evropska liga, ženske, 3. krog:

Preberite še:

Slovenija Grčija slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke odpihnile tudi Grkinje!
Ne spreglejte