Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2023,
18.00

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

Natisni članek

Španija Gheorghe Cretu slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley2023

Sobota, 2. 9. 2023, 18.00

7 mesecev, 4 tedne

Evropsko prvenstvo v odbojki za moške, 6. dan

Slovenci ekspresno opravili s Španci in si zagotovili izločilne boje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37
slovenska odbojkarska reprezentanca : Španija, evropsko prvenstvo | Slovenski odbojkarji so za tretjo zmago s 3:0 odpravili Špance. Ob zmagi so zaigrali praktično vsi člani, ki jih je Gheorghe Cretu odpeljal na prvenstvo. | Foto CEV

Slovenski odbojkarji so za tretjo zmago s 3:0 odpravili Špance. Ob zmagi so zaigrali praktično vsi člani, ki jih je Gheorghe Cretu odpeljal na prvenstvo.

Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na tretji tekmi evropskega prvenstva s 3:0 (19, 15, 15) premagala Španijo in na račun vpisala tretjo zmago ter si že zagotovila napredovanje v osmino finala. Selektor Gheorghe Cretu je lahko priložnost za igro ponudil tudi članom druge postave. Slovenci bodo imeli v nedeljo prost dan, naslednji obračun skupine bodo odigrali v ponedeljek ob 19.30 proti Hrvatom.

Poročilo s tekme:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Španija, evropsko prvenstvo
Sportal Slovenci nadaljujejo zmagovito pot

Evropsko prvenstvo

Slovenija : Španija 3:0 (19, 15, 15)

Palača kulture in športa Varna, gledalcev: 150, sodnika: Zulfugarov (Azerbajdžan), Simić (Srbija).
* Slovenija: Pajenk 7 (3 bloki), Planinšič, Kozamernik 1, Toman, Bračko 1, Štalekar 4 (2 bloka), Koncilja, Kovačič, Ž. Štern, Ropret, Urnaut 14 (2 asa), Čebulj 17 (2 asa, 1 blok), Možič 8 (1 blok), Mujanović 1.
* Španija: Almansa, Rodriguez 6 (1 blok), Ruiz, Ramon 8, Ruiz Posadas, Diedhiuu 2, Villena 2 (1 as), Fornes 5, Iribarne, Gimeno 4 (1 blok), Martin, Sanchez, Ribas 5, Larranaga.

Tonček Štern
Sportal Tonček Štern v nepoznanem položaju: Delam vse, da se bom vrnil še močnejši #video

Slovenski odbojkarji evropsko prvenstvo v Bolgariji nadaljujejo po načrtih. Najprej so s 3:1 premagali Ukrajino, v petek s 3:0 Finsko, v soboto pa s 3:0 še Špance in so že v osmini finala.

Če so Španci na uvodu z zmago nad Bolgari priredili presenečenje, pa tokrat niso imeli možnosti, da bi ogrozili tretjo slovensko zmago.

Cretu je v igro poslal tudi rezerviste. | Foto: CEV Cretu je v igro poslal tudi rezerviste. Foto: CEV Slovenci so prevladovali skozi celotno srečanje, tako da je selektor Gheorghe Cretu v drugem delu tekme priložnost za igranje ponudil tistim, ki sicer niso v prvem planu. V igro so vstopili praktično vsi člani, ki jih je odpeljal na prvenstvo. Slovenci so uvodni niz dobili s 25:19, drugega s 25:15, tretjega, v katerem so Španci povedli z 9:7, pa prav tako s 25:15.

Branilci srebra po treh tekmah ostajajo stoodstotni, na računu imajo tri zmage in devet točk, izgubili so le en niz. 

Veselje v družbi slovenskih navijačev | Foto: CEV Veselje v družbi slovenskih navijačev Foto: CEV

Kaj so povedali po zmagi?

Jani Kovačič, reprezentant Slovenije: "Že od prve točke smo igrali po najboljših močeh. Vidi se, da smo prišli v tekmovalni ritem. Tudi Španci niso začeli s prvo postavo, saj je njihov selektor nekaj igralcev menjal. Zagotovo je tudi to pripomoglo k temu, da smo bili za odtenek bolj samozavestni. Španci so prvo tekmo prvenstva proti Bolgarom odigrali odlično, nato pa proti Hrvaški že nekoliko slabše. Tokrat niso bili na naši ravni. Zelo sem vesel te zmage. Zdaj se moramo čim prej regenerirati in pripraviti na nove tekme."

"Zelo sem vesel te zmage. Zdaj se moramo čim prej regenerirati in pripraviti na nove tekme," je dejal Kovačič. | Foto: Guliverimage "Zelo sem vesel te zmage. Zdaj se moramo čim prej regenerirati in pripraviti na nove tekme," je dejal Kovačič. Foto: Guliverimage

Nik Mujanović, reprezentant Slovenije: "Tekme ni odločila le ena stvar, bilo jih je več. Dobro smo izpolnjevali dogovore iz sestankov. Dobri smo bili pri unovčevanju lahkih žog, vršili pritisk na servisu ter bili dobri v bloku in obrambi. To nas je vodilo do novega uspeha. Sam sem vesel za priložnost, a vem, da sem sposoben odigrati še veliko bolje."

Gheorghe Cretu, selektor Slovenije: "Raven igre je treba dvigovati z vsako naslednjo tekmo. Ne gre pričakovati, da boš najbolje igral že na začetku prvenstva. Ekipe, ki so v pogonu celotno poletje, morajo znova ujeti ritem. Na tekmi proti Španiji je bilo dobro dejstvo, da ob vstopu igralcev s klopi nismo spustili ravni igre."

Po prosti nedelji v ponedeljek proti Hrvaški

Po sobotni tekmi bodo imeli Slovenci v nedeljo tekmovanja prost dan, v ponedeljek se bodo pomerili s Hrvati, za konec predtekmovanja pa v torek še z Bolgari, ki so za drugo zmago ugnali Ukrajino.

Bolgari so pri dveh zmagah. | Foto: Guliverimage Bolgari so pri dveh zmagah. Foto: Guliverimage

Na prvenstvu sodeluje 24 reprezentanc, ki so v skupinskem delu razdeljene v štiri skupine po šest ekip. Najboljše štiri iz vsake skupine po predtekmovanju, ki poteka do 6. septembra, napredujejo v izločilne boje oziroma osmino finala.

V skupini D, ki se v izločilnih bojih križa s slovensko, so glavni favoriti za prvo mesto Francozi premagali Izrael, Turki pa so do prve zmage prišli proti Grkom.

Evropsko prvenstvo v odbojki (28. avgust–16. september 2023)

Skupinski del

Sobota, 2. september

Lestvice:

Ne spreglejte