Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
8.55

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Matic Videčnik ACH Volley

Sreda, 27. 2. 2019, 8.55

5 let, 1 mesec

ACH Volley izpostavili cilj: za slovo od lige prvakov premagati Francoze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
ACH Volley | ACH Volley bo danes odigral zadnjo tekmo v ligi prvakov. | Foto CEV

ACH Volley bo danes odigral zadnjo tekmo v ligi prvakov.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja bodo danes odigrali zadnjo tekmo lige prvakov v tej sezoni. Danes bodo ob 18. uri gostili francoski Chaumont, za ljubljansko ekipo, ki je zadnja v skupini C, pa bo dvoboj zadnja priložnost za zmago v elitni druščini to sezono.

Ljubljančani nimajo več nobenih možnosti za preboj iz skupine, zadnje minimalne teoretične so zapravili pred dvema tednoma na domači tekmi s Friedrichshafnom, ki so jo izgubili z 2:3. Imajo dve točki, vodi pa Zenit St. Peterburg pred nocojšnjim tekmecem Ljubljančanov Chaumontom.

Francozi so na prvem medsebojnem dvoboju v ligi prvakov januarja doma zmagali s 3:1. Ljubljana ekipa se želi na zadnji tekmi pred svojimi navijači oddolžiti za poraz in se predstaviti v kar najlepši podobi, v oranžnem taboru upajo, da jim bo po dveh tesnih porazih v Tivoliju (z 2:3 so izgubili tudi proti Zenitu) le uspelo priti do prve zmage v sezoni.

Videčnik: Moral bo steči tudi servis

Matic Videčnik ne skriva želje, da bi se ACH Volley predstavil navijačem v dobri luči.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matic Videčnik ne skriva želje, da bi se ACH Volley predstavil navijačem v dobri luči. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Chaumont se resno poteguje za napredovanje v četrtfinale lige prvakov, zato bo v Ljubljani igral na vso moč. Na prvi tekmi je sicer največ težav Ljubljančanom v francoski ekipi povzročal organizator igre Američan Michael Saeta, ki pa ga po podatkih, ki jih imajo pri ACH Volleyju, morda danes niti ne bo na tekmi.

"Pred našimi navijači moramo pokazati, da upravičeno nastopamo v najelitnejšem odbojkarskem tekmovanju. Zelo lepo bi bilo, če bi se od letošnje lige prvakov poslovili z zmago, kar je tudi naš namen in naredili bomo vse, da to dosežemo. Predvsem bomo morali skoncentrirano odigrati končnice nizov in računam, da lahko z blok-obrambo naredimo tisto odločilno razliko, predvsem pa bo moral steči tudi servis," je pred zadnjo tekmo optimističen Matic Videčnik. V ljubljanskem taboru imata težave s poškodbo oziroma boleznijo Jori Mantha in Andrija Vilimanović.

ACH Volley
Sportal ACH Volley blizu, a tako daleč
ACH Volley Panvita Pomgrad
Sportal ACH Volley brez težav čez Hoče, zlahka tudi Calcit Volley in Maribor
ACH Volley Panvita Pomgrad
Sportal ACH Volley za konec rednega dela odpravil še Zagrebčane
Ne spreglejte