Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2022,
21.27

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

OK Merkur Maribor ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 26. 11. 2022, 21.27

1 leto, 4 mesece

1. DOL za moške, 9. krog:

Kamničani do zmage v Kranju, ACH boljši od Salonita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA | Kamničani so slavili v Kranju, Maribor je ugnal Črnuče. | Foto Grega Valančič/Sportida

Kamničani so slavili v Kranju, Maribor je ugnal Črnuče.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Vodilni ACH Volley je tudi v 9. krogu državnega odbojkarskega prvenstva zmagal, s 3:0 je bil boljši od Salonita Anhovo in zadržal dve točki prednosti pred Calcitom. Ta je brez težav zmagal na gostovanju pri Hiši na kolesih Triglavu, prepričljiva sta bila tudi Panvita Pomgrad in Merkur Maribor.

ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov
Sportal Odbojkarji ACH Volleyja nizajo zmage

Prekmurci, ki so prekinili niz treh zaporednih porazov, so s 3:0 ugnali Fužinar Sij Metal, Mariborčani pa so nadaljevali zmagoviti niz, tokrat so s 3:0 ugnali Črnuče.

ACH Volley je zaradi zasedenosti dvorane Tivoli Salonit gostil v Črnučah, kjer je bil z mislimi zagotovo že tudi na sredini tekmi lige prvakov proti Ziraat Bank Ankari. Čeprav je na tekmi dosegel kar 17 blok točk, po pet sta jih prispevala Nemanja Mašulović in Matic Videčnik, se do zmage ni sprehodil, kot bi lahko nekdo pomislil ob izidu 3:0. Ljubljančani so slabo vstopili v prva dva niza, v prvem zanesljivo zaostajali še pri izidu 14:18, bili tudi do polovice drugega v zaostanku, a ko je bilo potrebno so stopili na plin in dobili vse nize.

ACH Volley je prišel do nove zmage. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ACH Volley je prišel do nove zmage. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Panvita je nanizala je v zadnjih krogih tri poraze, premoč je morala priznati ACH Volleyju, Calcitu in Merkurju Mariborju, zato je za vsaj delno povrnitev potrebovala zmago proti zadnjeuvrščenemu Fužinarju. Prepričljivo jo je tudi vknjižila. V prvem nizu so njeni igralci sicer kazali nekaj nervoze, zaostajali z 10:13, na 17. točki so bili s tekmeci še izenačeni, nato pa sta Nik Legen s servisi ter Žan Bedrač z blokom poskrbela za štiri zaporedne točke, te so bile dovolj za zmago. V nadaljevanju težav ni bilo več, tako da so Prekmurci potrdili tretje mesto na prvenstveni razpredelnici. Nenad Šormaz je dosegel 16 točk, tri z asi, Bedrač jih je dodal 13, tudi on je dosegel tri ase, štiri točke pa je dosegel z bloki.

Lov na tretje mesto nadaljuje Merkur Maribor. Proti Črnučam je dobil prvi niz, nekaj težav pa je imel v drugem, ko so še pred končnico zaostajali s 17:20, pa v njej z 21:23, a se rešil s štirimi zaporednimi točkami.

Hiša na kolesih Triglav je doslej edina ekipa, ki je odščipnila točko ACH Volleyju, tudi druge domače tekme je v glavnem dobro opravila, a proti Calcitu je bila tokrat nemočna. Njena igra tokrat ni bila na želeni ravni, tako da Kamničani, ki že tako ali tako niso igrali v najmočnejši postavi, niso potrebovali pokazati vsega svojega znanja, da so prišli do novih treh točk.

Calcit Volley
Sportal Kamničanke do nove zanesljive zmage

1. DOL za moške, 9. krog:

Sobota, 26. november
Hiša na kolesih Triglav : Calcit Volley 0:3 (-17, -18, -21)
Panvita Pomgrad : Fužinar Sij Metal 3:0 (21, 20, 15)
Merkur Maribor : Črnuče 3:0 (16, 23, 19)
 ACH Volley : Salonit Anhovo 3:0 (23, 23, 18)

Lestvica

1. ACH Volley  9 tekem - 26 točk
2. Calcit Volley 9 - 24 
3. Panvita Pomgrad 9 - 17
4. Merkur Maribor 9  - 13  
5. Hiša na kolesih 9 - 10
6. Črnuče 9 - 8
7. Salonit Anhovo 9 - 7
8. Fužinar Sij Metal 9 - 3

Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal Kamničani po porazu z ACH Volley ugnali Maribor
Calcit Volley Tenerife
Sportal Calcitovke ostale brez lige prvakinj, poražene tudi na Kanarskih otokih
 
Ne spreglejte