Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
7. 6. 2014,
15.39

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Argentina Alejandro Sabella Lionel Messi Lionel Messi

Sobota, 7. 6. 2014, 15.39

3 leta, 5 mesecev

Zvečer proti Sloveniji brez Higuaina, Agüera, di Marie ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Previdnost zaradi načetega zdravja nekaterih pomembnih reprezentantov Argentine je selektorja Alejandra Sabello prisilila v odločitev, da na dvoboju s Slovenijo ne bo računal na ogromno zvezdnikov.

Dober poznavalec argentinskega nogometa Juan Vasle nam je le nekaj trenutkov po tem, ko je Aleksander Čeferin na lanskem novoletnem srečanju na Brdu pri Kranju slovesno potrdil, da bo Slovenija gostovala v domovini gavčev, takole opisal zvezdniško zasedbo dvakratnih svetovnih prvakov: "Napad je najboljši na svetu, zvezna vrsta povprečna, obramba pa slaba." Ali to res drži, bo zvečer preizkusila Katančeva četa.

Neigranje Banege jabolko spora med Messijem in selektorjem?

Svetovna javnost se je o tem, kako močan je napad Argentine, prepričala pred dnevi, ko je selektor Alejandro Sabella na seznamu izpustil Carlosa Teveza. Odličen napadalec, ki je gonilna sila Juventusa, a tudi značajsko nepredvidljiv in vzkipljiv, bo tako SP 2014 spremljal v vlogi gledalca, med tistimi, ki ne bodo potovali v Brazilijo, pa je tudi Ever Banega. Nekdanji vezist Valencie, ki v zadnjem času blesti v domovini (Newell's Old Boys), je sprožil veliko debat, argentinski mediji so poročali celo o tem, da naj bi se, ker je Banega dober Messijev prijatelj, pojavile celo resne zamere med prvim zvezdnikom in selektorjem. Če bodo hoteli Argentinci pri sosedih naskakovati tretje svetovno zlato, bodo morali zaživeti v slogi. Večerna generalka s Slovenijo bo dala približen odgovor, kako dobro so pripravljeni na uvodno poslastico z BiH, ki bo potekala na Maracani v noči na ponedeljek po slovenskem času.

Gavči so pred dnevi na Monumentalu premagali Trinidad in Tobago s 3:0, na srečanju pa se je poškodoval Rodrigo Palacio (Handanovićev soigralec pri Interju). Takoj je bilo jasno, da ne bo zaigral proti Sloveniji, podobna usoda je doletela tudi izkušenega branilca Martina Demichelisa (angleški prvak z Manchester Cityjem), ki ga prav tako pestijo težave z gležnjem. Pozneje je vrag v Argentini vzel šalo, tako da Palacio in Demichelis niti približno ne bosta edina, ki bosta manjkala v La Plati proti Boštjanu Cesarju, Josipu Iličiću in druščini.

Priložnost za Slovenijo: okrnjen napad gavčev

Zdravstvene težave in previdnost selektorja, ki noče tvegati, saj se bo prvenstvo začelo že prihodnji teden, so glavni vzrok, da od prve minute na igrišču ne bo Pabla Zabalete (težave z levim gležnjem), Gonzala Higuaina (desni gleženj), Ezequiela Garaya (desna stegenska mišica) in Sergia Agüera (leva stegenska mišica). Tako Lionelu Messiju, ki si bo skušal povečati samozavest z dobro igro proti Sloveniji, v konici napada ne bo delal družbe Maradonov zet in zvezdnik Manchester Cityja, manjkal pa bo tudi nekdanji beli baletnik, zdaj pa prvi napadalec Napolija, ki z Messijem odlično sodeluje v izbrani vrsti.

Napad Argentine bo zelo okrnjen, poleg Messija naj bi po zadnjih napovedih zaigrala napadalec PSG Ezequiel Lavezzi in Maxi Rodriguez, kar vendarle ni najmočnejši izbor, na katerega ponavadi računa Sabella. V zvezni vrsti naj bi za nameček zaradi poškodbe mišice počival še Fernando Gago, na klopi pa bosta čakala Angel di Maria in Javier Mascherano, tako da bo Slovenija v La Plati naletela na oslabljenega gostitelja. Priložnost več, da z odmevnim rezultatom poskrbi za senzacijo, ki bi v dnevih pred svetovnim prvenstvom še kako odmevala.

Ne spreglejte