Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 3. 2021,
12.19

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

3

Natisni članek

Porto PSG Real Madrid Manchester City Liverpool Chelsea Borussia Dortmund Bayern München UEFA liga prvakov

Petek, 19. 3. 2021, 12.19

1 leto

Žreb, četrtfinale lige prvakov

Žreb je določil: Ronaldo in Messi bosta s kavča spremljala ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

3

Bayern | Branilca naslova Bayern čaka velika pariška ovira. | Foto Getty Images

Branilca naslova Bayern čaka velika pariška ovira.

Foto: Getty Images

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinala in polfinala lige prvakov. Pari so Manchester City - Borussia Dortmund, Porto - Chelsea, Real Madrid - Liverpool in ponovitev lanskega finala Bayern München - PSG. Slovenskih nogometašev med osmerico najboljših klubov ni več.

Liga prvakov, četrtfinale:

Manchester City - Borussia Dortmund
Porto - Chelsea
Bayern - PSG
Real Madrid - Liverpool

Polfinalna para:
Bayern/PSG - Manchester City/Borussia Dortmund
Real Madrid/Liverpool - Porto/Chelsea

Prve tekme bodo 6. in 7. aprila, povratne pa 13. in 14. aprila. Polfinale bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

Letošnji žreb četrtfinala lige prvakov je bil prav poseben. Prvič po letu 2005 se namreč v četrtfinale nista uvrstila kluba, za katera nastopata dolgoletna vladarja nogometnih zelenic Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Barcelona in Juventus sta se poslovila že v osmini finala, v boju za evropski naslov pa ostaja osem kandidatov iz petih držav.

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo bosta nadaljevanje lige prvakov spremljala z domačega kavča. | Foto: Reuters Lionel Messi in Cristiano Ronaldo bosta nadaljevanje lige prvakov spremljala z domačega kavča. Foto: Reuters

Ponovitev lanskega finala in finala 2018

Junak Bayerna je bil na lanskem finalu Kingsley Coman. | Foto: Getty Images Junak Bayerna je bil na lanskem finalu Kingsley Coman. Foto: Getty Images Branilca naslova Bayern čaka težko delo, ki sliši na ime PSG. Parižani, ki so v osmini finala izločili Messijevo Barcelono, se bo skušal Bavarcem maščevati za poraz v lanskem finalu v Lizboni. Junak Bayerna je bil Kingsley Coman, ki je zadel v drugem polčasu in nemški stroj popeljal do šestega naslova v ligi prvakov.

Spektakel se obeta tudi v Madridu in Liverpoolu. Med sabo bosta obračunala finalista iz leta 2018 Real in Liverpool. Beli balet je takrat v Kijevu na krilih Garetha Bala slavil s 3:1 in se razveselil že 13. naslova v ligi prvakov.

Kateri četrtfinalni par lige prvakov je najbolj zanimiv?

  • Manchester City - Borussia Dortmund
    5,25 %
    29 glasov
  • Porto - Chelsea
    4,71 %
    26 glasov
  • Bayern - PSG
    66,67 %
    368 glasov
  • Real Madrid - Liverpool
    23,37 %
    129 glasov
Oddanih 552 glasov

Guardiola proti Haalandu

Erling Haaland je v izjemni formi, a je Man City kljub temu veliki favorit. | Foto: Reuters Erling Haaland je v izjemni formi, a je Man City kljub temu veliki favorit. Foto: Reuters V senci zgoraj omenjenih dvobojev bosta obračuna med Manchester Cityjem, ki v dvoboju z Borussio Dortmund velja za velikega favorita, in še enim angleškim predstavnikom Chelseajem, ki je na žrebu prejel na papirju najšibkejšo ekipo Porto. Vseeno previdnost ne bo odveč. Četa Thomasa Tuchla dobro ve, kdo je v črno zavil Ronalda in druščino.

Žreb je določil tudi polfinalna para. Zmagovalec dvoboja med Bayernom in PSG se bo za finale udaril z Man Cityjem Pepa Guardiole ali Borussio, zmagovalec obračuna med Realom Liverpoola pa z boljšim iz dvoboja med Portom in Chelseajem. 

Thomas Tuchel
Sportal Nov čudež Nemca. Suarez jezen na Simeoneja, a ga Argentinec razume.

Slovencev ni več v konkurenci

Zakaj ne? V osmini finala je Chelsea izločil madridski Atletico z Janom Oblakom, Real Madrid je brez večjih težav opravil z Atalanto Josipa Iličića, Liverpool pa je bil preprečljivo boljši od RB Leipziga Kevina Kampla.

Liverpool in Bayern lovita Milan

Evropski naslov brani Bayern. | Foto: Getty Images Evropski naslov brani Bayern. Foto: Getty Images Edini četrtfinalist, ki ne prihaja iz petih najmočnejših evropskih lig, je Porto. Dvakratni evropski prvak je v osmini finala šokiral Juventus, s tem pa poskrbel, da med najboljših osem ni niti enega italijanskega predstavnika, saj sta bila v osmini finala neuspešna tudi Lazio in Atalanta.

Med četrtfinalisti se na evropski prestol nista povzpela le dva kluba. To sta z arabskim kapitalom podprta Manchester City in PSG. Real Madrid, ki je v osmini finala dvakrat premagal Iličićevo Atalanto, ima priložnost, da še popravi rekord in osvoji 14. evropski naslov, Liverpool in Bayern pa bi se z novo krono na večni lestvici na drugem mestu izenačila z Milanom (sedem naslovov).

Luka Modrić Atalanta Real
Sportal Fenomen neuničljivega hrvaškega zvezdnika, ki lahko skrbi Slovenijo
Jan Oblak
Sportal Oblak potegnil krajšo na Otoku, v ligi prvakov ni več Slovencev
Ne spreglejte