Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 12. 2019,
16.37

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2022 UEFA

Sreda, 4. 12. 2019, 16.37

4 leta, 4 mesece

Uefa potrdila kvalifikacijski sistem za SP 2022

Znano je, kakšna pot čaka Slovenije v lovu na naslednje SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
slovenska nogometna reprezentanca | Znano je, kakšna je pot, po kateri se bo Slovenija skušala uvrstiti na naslednje svetovno prvenstvo, ki bo leta 2022 v Katarju. | Foto Vid Ponikvar

Znano je, kakšna je pot, po kateri se bo Slovenija skušala uvrstiti na naslednje svetovno prvenstvo, ki bo leta 2022 v Katarju.

Foto: Vid Ponikvar

Evropska nogometna zveza (Uefa) je na zasedanju izvršnega odbora v Nyonu potrdila kvalifikacijski sistem za svetovno prvenstvo 2022. Iz Evrope bo na mundialu v Katarju igralo 13 reprezentanc, deset bo zmagovalcev kvalifikacijskih skupin, ki bodo uvrščeni neposredno, tri pa bodo prišle iz dodatnih kvalifikacij.

V teh dodatnih kvalifikacijah bo igralo deset drugouvrščenih iz kvalifikacijskih skupin ter dva najboljša zmagovalca skupin iz lige narodov 2020/21.

Uefa je tudi potrdila, da bo uporabljala sistem VAR v "play-offu" lige narodov marca 2020, prav tako pa tudi v kvalifikacijah za SP 2022, a mora slednje potrditi še Mednarodna nogometna zveza.

Spremembe pa so doletele tudi ligo prvakinj. Ta bo od sezone 2021/22 dalje imela tudi skupinski del, v katerem se bo merilo 16 ekip. S spremembami tekmovanja - trženje in TV pravice bodo centralizirane od skupinskega dela dalje (zdaj je le finale) - si želijo podvojiti doseg in vrednost lige prvakinj.

Z novim sistemom, v katerem bo osmino finala zamenjal skupinski del s štirimi skupinami s po štirimi ekipami, bo 20 odstotkov več tekem. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine bosta napredovali v četrtfinale.

Pred skupinskim delom pa bosta še dva kroga, v prvem bodo ekipe igrale na mini turnirjih, v drugem pa po eno tekmo doma in v gosteh. Najboljših šest nacionalnih zvez bo prispevalo po tri ekipe, od sedme do 16. pa po dve. Vse druge bodo lahko imele po enega predstavnika.

Uefina Liga Narodov Stožice
Sportal S kom bo igrala Kekova četa? Z Estonijo, Litvo in Luksemburgom zagotovo ne.
Aleksander Čeferin
Sportal Peklenski žreb EP 2020: Francozi, Nemci in Portugalci v isti skupini
Ne spreglejte