Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 6. 2018,
19.13

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

FIFA SP 2018 Sebastian Rudy Joachim Löw

Torek, 26. 6. 2018, 19.13

5 let, 10 mesecev

Sebastian Rudy

Zlomljen nos ni zaceljen, Nemci bodo oslabljeni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Sebastian Rudy Nemčija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Branilci svetovnega naslova Nemci na zadnji tekmi skupinskega dela proti Južni Koreji ne bodo mogli računati na dva igralca. Jerome Boateng bo manjkal zaradi rdečega kartona, Sebastian Rudy pa zaradi zlomljenega nosu. Selektor Joachim Löw je ocenil, da njegov nastop z zaščitno masko ne pride v poštev.

Zvezni igralec Bayerna Sebastian Rudy je poškodoval nos na dramatičnem srečanju s Švedsko (2:1), ko ga je nenamerno s podplatom nogometnih čevljev zadel Šved Andreas Granqvist.

Argentina NIgerija
Sportal Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci

Čakal na vstop, a ostal brez dresa

Sebastian Rudy se na svoji prvi tekmi, ki jo je odigral na svetovnem prvenstvu, ni naigral. | Foto: Reuters Sebastian Rudy se na svoji prvi tekmi, ki jo je odigral na svetovnem prvenstvu, ni naigral. Foto: Reuters Ko so zdravniki na robu igrišča v Sočiju oskrbeli Rudyja, ta pa se je bil pripravljen vrniti na igrišče, se je pripetila težava, saj je ostal brez dresa. Tisti, ki ga je nosil na svoji krstni tekmi na svetovnem prvenstvu, je bil povsem okrvavljen. Nogometaš Bayerna je čakal novega, a ga ni dočakal. Po nekaj minutah je selektor Joachim Löw v igro poslal Ilkaya Gündogana, Rudy pa se je razočarano in jezno odpravil na nemško klop.

Tako je bilo v soboto, ko je Elf na dvoboju proti Švedski nevarno visel na robu prepada. Prvi polčas je izgubil z 0:1, nato je osem minut pred koncem po izključitvi Jeromeja Boatenga ostal z igralcem manj, rezultat je bil 1:1, v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška pa je Toni Kroos s prekrasnim strelom poskrbel za zlata vredno zmago štirikratnih svetovnih prvakov in izboljšal možnosti za preboj v osmino finala.

Če bo v tretjem krogu skupinskega dela premagal Južno Korejo vsaj za dva zadetka razlike, se bo neodvisno od razpleta na dvoboju med vodilno Mehiko in Švedsko znašel med 16 najboljšimi. Če bi Mehičani ugnali Skandinavce, bi Nemcem za napredovanje zadostoval že remi proti Azijcem.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Manjkal bo tudi Boateng

Selektor Joachim Löw je dan pred srečanjem z Južno Korejo dejal, da se Rudyjev nos po operativnem posegu še ni zacelil. Zato ne želi tvegati z nastopom z zaščitno masko. Ocenil je, da bi lahko 28-letni Nemec pomagal soigralcem čez nekaj dni.

Novega dresa, ki bi ga oblekel Rudy, kar ni in ni bilo. | Foto: Reuters Novega dresa, ki bi ga oblekel Rudy, kar ni in ni bilo. Foto: Reuters

Če se bodo Nemci uvrstili med 16 najboljših, bi tako prišel v poštev na dvoboju osmine finala, kjer bi se na drugi strani znašel predstavnik iz skupine E, v kateri kaže najbolje Brazilcem, v igri za napredovanje pa sta še Švica in Srbija.

Beinranvand
Sportal Pasel je ovce, bil brezdomec in čistil ulice, zdaj je junak Irana
Ne spreglejte