Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
5. 7. 2015,
12.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor superpokal Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije Bonifika Ante Guberac Ante Šimundža Zlatko Zahović Rodolfo Vanoli

Nedelja, 5. 7. 2015, 12.05

3 leta, 7 mesecev

Zlatko Zahović opozarja, da je do tekme sezone le še devet dni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes bodo v Kopru prerezali rdeči trak domači nogometni sezoni 2015/16. Za superpokalni naslov se bosta udarila pokalni zmagovalec Luka Koper in prvak Maribor, ki ga 14. julija čaka dvoboj sezone.

Danes ob 20. uri se bo v Kopru odigrala tekma, ki prinaša lovoriko in se je po svoje veselijo v obeh taborih. Koprčane je s pomočjo žreba doletel privilegij, da lahko branilce državnega naslova pozdravijo na svoji Bonifiki, Maribor pa se pozorno pripravlja na začetek evropskih kvalifikacijskih bojev, ki bodo v mnogočem odredili dinamiko poslovanja vijolic in njihovih nadaljnjih ambicij. Zato bo srečanje, v katerem se bo podelila prva lovorika v sezoni 2015/16, tekmec pa bo zelo motiviran, prišlo zelo prav v pripravah na mariborsko tekmo sezone z Astano.

Predsednik Guberac: Koper je boljši od Olimpije

Uvod v sezono 2015/16 prinaša preizkus, ki bo preveril, ali so bile napovedi koprskega predsednika Anteja Guberca izrečene z realnimi temelji.

''Prihodnjo sezono lahko pričakujemo pravi Koper. Storili bomo korak naprej. Prepričan sem, da bomo veliko bližje Mariboru. Pravzaprav je Koper edina ekipa, ki mu lahko konkurira. Ne bom rekel, da ga lahko prehitimo, bomo pa njegova zelo resna konkurenca. Drugi tega ne morejo storiti, niti Olimpija, ki ima dobro ekipo, a je Koper pač boljši," je pred poldrugim mesecem po osvojenem pokalu dejal alfa in omega koprskega kluba.

Na današnji tekmi se bo lahko videlo, kakšno je trenutno razmerje med pokalnim zmagovalcem in državnim prvakom, ki se ga že nekaj let drži status najmočnejšega slovenskega nogometnega kluba.

Trener Vanoli bo imel v mislih tudi povratno tekmo z Islandci

Kopru gre na roko podatek, da si je po četrtkovi zmagi na Islandiji z 1:0 utrdil samozavest, malce manj pa je prijetna misel, da se je rumeno-modra odprva v domovino vrnila šele v petek. Ker si strateg kanarčkov pred povratno tekmo z Vikingurjem, ki bo odigrana v četrtek v Kopru, ne sme dovoliti manjkajočih prvokategornikov, bo dvakrat premislil, koga uvrstiti v začetno postavo proti vijolicam.

Vprašanje, ali bo Rodolfo Vanoli sploh računal na najmočnejšo postavo, je še kako na mestu. Potovanje od Islandije do Slovenije je trajalo 16 ur. Koprčani so bili veliko bolj kot z igro zadovolji z rezultatom, zmago pa jim je prinesel čarobni strel Mateja Pučka, ki je dosegel evrogol. V napadu se je veliko trudil hrvaški novinec Josip Ivančić, poznala se je odsotnost manjkajočega Jake Štromajerja. Koprčani verjamejo, da lahko v kratkem času še povzdignejo formo.

Zahović opozarja, da prihaja 14. julija tekma sezone

Mariborčani ne skrivajo ciljev. Najprej želijo Kopru preprečiti domačo superpokalno zabavo, obenem pa se vneto pripravljajo na obračuna s kazahstanskim prvakom Astano. Prvi bo 14. julija v Ljudskem vrtu, do takrat pa želijo dvigniti raven igre in izločiti bogatega tekmeca. Če bi si privoščili spodrsljaj in izpadli, bi se evropska sezona za 13-kratne slovenske prvake končala že julija, kar bi bil velik udarec klubskim ciljem.

Športni direktor Zlatko Zahović, ki je v začetku poletnega prestopnega roka dodobra okrepil mlajše vrste vijolic in v mesto ob Dravi pripeljal kar pet nadarjenih Slovencev, neprestano opozarja, kako bo pomemben spopad z nepredvidljivo Astano. O moči kazahstanskega prvaka pove dovolj podatek, da je nedavno v svoje vrste privabila tudi slovenskega reprezentanta Branka Ilića.

Maribor odgovarja tujim snubcem, da je za nekaj časa zaklenil svoja vrata in pred začetkom sezone ne bo dovolil odhode igralcem. Vložek, napredovanje v evropskih kvalifikacijah, je le prevelik, zato bo ostala zasedba Maribora enaka vsaj do Astane, če ne tudi dlje.

Arghus in Sallalich imata zdravstvene težave

Trener Ante Šimundža je pripravljalni del začel z visokima porazoma na mednarodnih prijateljskih tekmah, zadnji rezultati (in zmage) pa so ga lahko delno že pomirile, saj je Maribor vstopil v zmagovalni ritem, ki ga ne namerava izgubiti. V delo so vključili nove metode meritev pripravljenosti, tako da imajo na voljo najsodobnejše naprave za meritev srčnega utripa.

''Vse poteka po načrtih. Fantje delajo dobro in so osredotočeni na svoje obveznosti. Manjše težave se žal pojavljajo pri Arghusu in Sallalichu, preostali se vračajo po predvidevanjih. Ndiaye je že v pogonu, Filipović bo od naslednjega tedna,'' sporoča strateg najboljšega slovenskega kluba, ki je v prejšnji sezoni zlahka osvojil superpokalno lovoriko in v Novi Gorici visoko odpravil vrtnice (4:1).

Tudi letos se bo v superpokalnem srečanju pomeril s primorskim tekmecem. Tokrat ga bo pot vodila na Bonifiko. ''Čaka nas prva uradna tekma v novi sezoni. V Kopru so vedno zahtevni dvoboji. Vsi zdravi igralci gredo na pot, želimo se predstaviti v dobri luči,'' je dejal Šimundža. Za dvoboj bosta kandidirala tudi poletna novinca Marwan Kabha in Abel Gigli. Maribor lahko superpokal osvoji že četrtič zapored.

Če se bo dvoboj po rednem delu končal brez zmagovalca, se ne bosta igrala podaljška, ampak se bo takoj začela loterija strelov z bele točke. Srečanje, ki se bo začelo ob 20. uri, bo sodil Ljubljančan Dejan Balažič.

Ne spreglejte