Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
22. 4. 2017,
19.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

1

Natisni članek

Manchester United Marcos Rojo Zlatan Ibrahimović

Sobota, 22. 4. 2017, 19.07

6 let, 7 mesecev

Manchester United v velikih težavah

Žalostno bi bilo, če bi se končalo na tak način #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

1

Zlatan Ibrahimović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Manchester United je napredovanje v polfinale lige Europa drago plačal. Na povratni tekmi proti Anderlechtu, kjer si je napredovanje zagotovil šele po podaljšku, je zaradi hujših poškodb do konca sezone izgubil kar dva pomembna moža: Zlatana Ibrahimovića in Marcosa Roja. Tako Šved kot Argentinec sta si na isti tekmi strgala križno vez, kar je smola brez primere. Vprašanje je, ali se je to kdaj kakšni ekipi sploh že primerilo.

Angleški velikan je v soboto popoldne tudi potrdil poškodbi kolenskih vezi pri obeh nogometaših. V podrobnosti se niso javno spuščali, dodali so še, da čakajo še na mnenja specialistov, ki ju bosta nesrečnika obiskala v prihodnjih dneh.

Številni mediji že nekaj časa poročajo, da sta si oba nogometaša strgala križno vez. Argentinski branilec ''le'' sprednjo, švedski napadalec pa jo je odnesel še huje – poškodoval naj bi si tako sprednjo kot tudi zadnjo križno vez, poroča novinar Daily Recorda Duncan Castle.

Ta še dodaja, da obe nesrečneža čaka operacija, Rojo, ki je v zadnjem času postal prvi branilec rdečih vragov, naj bi se vrnil septembra, Ibrahimovića pa čaka od devet do 12 mesecev dolg počitek.

V resnih težavah

Skupil jo je tudi Marcos Rojo. Tudi zanj je sezona že končana. | Foto: Reuters Skupil jo je tudi Marcos Rojo. Tudi zanj je sezona že končana. Foto: Reuters Manchester United, ki že tako ali tako pogreša angleška branilca Phila Jonsa in Chrisa Smallinga, je tako čez noč ostal le z enim zdravnim centralnim branilcem Ericom Bailleyjem, po besedah trenerja Uniteda Jose Mourinha pa tudi reprezentant Slonokoščene obale počasi že diha na škrge.

Kako tudi ne, saj je v 19 dneh odigral vseh šest tekem, vseh 540 minut.

Malce boljše je stanje, kar zadeva napad. Tukaj v zadnjem času blesti mladi 19-letni Marcus Rashford, ki je odločil tekmo proti Anderlechtu, po poškodbi pa se vrača tudi kapetan Wayne Rooney.

Vseh 28 zadetkov v dresu Uniteda:

Kaj se bo zgodilo z Ibrakadabro?

Zanimivo bo spremljati, kaj se bo zgodilo med Manchester Unitedom in Zlatanom Ibrahimovićem, saj Švedu konec junija z rdečimi vragi poteče pogodba. V pogodbi ima sicer možnost, da se dogovorijo še za enoletno sodelovanje, a vprašanje je, če bo United želel podaljšati pogodbo z nekom, ki se bo morebiti lahko na zelenice vrnil šele marca prihodnje leto. Najverjetneje ne. Številni celo namigujejo, da bi lahko 35-letni napadalec končal kariero.

Ibrahimović je v tej sezoni za United dosegel 28 zadetkov in prispeval za še devet, s čimer je daleč najboljši strelec angleškega velikana. Zelo žalostno bi bilo, če bi se od rdečega dresa poslovil na tak način.

Se Zlatan Ibrahimović poslavlja od nogometa? #video

  • Bojim se, da je konec.
    25,64 %
    201 glasov
  • Ne. Ibrahimović je vendarle Ibrahimović.
    74,36 %
    583 glasov
Oddanih 784 glasov
Ne spreglejte