Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 3. 2017,
18.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Aluminij NK Rudar Žiga Škoflek

Nedelja, 19. 3. 2017, 18.18

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Rudar

Zelo pomembna in tudi zanesljiva zmaga Kidričanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Olimpija Aluminij | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).

Čeprav so Kidričani tekmo igrali brez v zadnjem času njihovega najbolj "vročega" nogometaša Lovra Bizjaka, pa so vseeno prišli do zmage proti Rudarju, ki ni upravičil statusa ene boljših gostujočih ekip v ligi (pred tem sta bila v tem pogledu uspešnejša le Olimpija in Maribor).

Vrata domačih je ogrozil le poredkoma, medtem ko so bili domači konkretnejši, čeravno za odtenek slabši v posesti žoge. Aluminij, ki se je s šesto zmago še bolj oddaljil od zadnjeuvrščenih Radomelj (ima že 15 točk več) in se le na točko približal osmouvrščenemu Krškemu, ter Rudar imata tako v medsebojnih obračunih zdaj zmago, poraz in neodločen izid.

Kidričani so povedli že v sedmi minuti. Po hitrem protinapadu, ki ga je začel Francesco Tahiraj in nato podal na desno v kazenskem prostoru do Matica Vrbanca, je slednji zatem žogo vrnil v sredino kazenskega prostora, kjer je povsem sam ostal Blaž Kramer in brez težav zadel za 1:0. To je bil njegov drugi zadetek v sezoni, Vrbanec pa je prispeval deveto podajo, s čimer zaostaja le za Mariborovim Daretom Vršičem.

V 17. minuti so prvič resneje zagrozili tudi Velenjčani, in sicer je do strela v kazenskem prostoru prišel prvi strelec lige Dominik Glavina, z desne strani žogo poslal proti nasprotni vratnici, izkazal pa se je Luka Janžekovič.

V nadaljevanju prvega dela priložnosti praktično ni bilo več, ob rahli Rudarjevi terenski prevladi pa so bili malce bolj konkretni domači, ki so prišli še do strelov Tahiraja in Žige Škofleka, a je ostalo pri 1:0.

Čeprav je branilec, je Žiga Škfolek za Aluminij dosegel že šest golov. | Foto: Vid Ponikvar Čeprav je branilec, je Žiga Škfolek za Aluminij dosegel že šest golov. Foto: Vid Ponikvar

V uvodu drugega polčasa je takoj prišel do priložnosti Vrbanec, streljal je iz bližine z desne strani, toda Matej Radan je dobro posredoval. V 58. minuti je na drugi strani sprožil Bojan Vručina, dobro pa je posredoval Janžekovič.

Velenjčani so sicer spet imeli več žogo v posesti, a se v 65. minuti znašli v dodatnih težavah, saj je drugi rumeni karton dobil Mateo Mužek. Takoj zatem so imeli domači na voljo prosti strel s 25 metrov, Milan Kocić je žogo spravil mimo živega zidu, ne pa mimo Radana, ki je žogo odbil.

Gostitelji pa so številčno prednost unovčili že v 67. minuti, ko je na robu kazenskega prostora preigraval Tahiraj in s strelom po tleh matiral še velenjskega čuvaja mreže. V 74. minuti je Radan dobro reagiral po novem Škoflekovem strelu, isti Aluminijev nogometaš pa ga je premagal v 77. minuti po samostojnem prodoru po desni strani.

Le malce pred tem je na drugi strani Glavina zadel prečko, zadnjo večjo priložnost na tekmi pa je zamudil Stjepan Babić v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je sprožil od daleč, izkazal pa se je Janžekovič.

Aluminij bo v 26. krogu 29. marca gostoval v Domžalah, Rudar pa bo gostil Celje.

Aluminij : Rudar 3:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Kordež (Ravne na Koroškem).

Strelci: 1:0 Kramer (7.), 2:0 Tahiraj (67.), 3:0 Škoflek (77.).

Aluminij: Janžeković, Kocić, Damiš, Turkalj, Jakšić, Tahiraj (od 79. Rebernik), Mensah (od 89. Krajnc), Muminović, Škoflek, Kramer (od 85. Panadić), Vrbanec.
Rudar: Radan, Mužek, Billong, Zec, Iharoš, Pišek (od 69. Tolimir), Babić, Glavina, Vručina (od 81. Bokalić), Grbić (od 59. Trifković), Mary.

Rumeni kartoni: Mensah, Turkalj, Damiš; Babić, Mužek, Grbić, Iharoš.
Rdeči karton: Mužek (65.).

Ne spreglejte