Zdaj je tudi uradno, Josip Iličić odslej za Atalanto

Pri italijanskem prvoligašu Atalanta iz Bergama so potrdili nakup slovenskega nogometaša Josipa Iličića, ki je podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Josip Iličić v družbi predsednika Atalante Antonia Percassija ob podpisu pogodbe.

Josip Iličić v družbi predsednika Atalante Antonia Percassija ob podpisu pogodbe. Foto: atalanta.it

Po zasuku v zadnjem hipu je Josip Iličić namesto v Sampdorii pristal pri Atalanti, ki je zanj Fiorentini odštela 5,5 milijona evrov. To je tretji najdražji nakup v zgodovini tega kluba iz Bergama. Prihod 29-letnega slovenskega ofenzivnega vezista so potrdili tudi na uradni klubski spletni strani in ga pozdravili.

Iličić je bil tri leta član Fiorentine, potem ko je ta Palermu zanj odštela devet milijonov evrov. V tem času je v njenem dresu na 138 tekmah v vseh tekmovanjih zbral 37 golov in prispeval 19 podaj. Pred tem je za Palermo, v katerega je leta 2010 iz Maribora prišel za 2,3 milijona evrov, na 107 tekmah dosegel 25 golov in dodal 19 podaj.

V Bergamu ga je pričakal dober prijatelj in soigralec iz reprezentance Jasmin Kurtić. V Bergamu ga je pričakal dober prijatelj in soigralec iz reprezentance Jasmin Kurtić. Foto: Guliver/Getty Images

Spet je združil moči z velikim prijateljem

Atalanta, pri kateri bo Iličić združil moči z velikim prijateljem Jasminom Kurtićem, s katerim sta nekaj časa skupaj igrala že pri Palermu in v Fiorentini, je bila v prejšnji sezoni hit italijanskega prvenstva. Pod vodstvom Giana Piera Gasperinija je zasedla četrto mesto, kar pomeni, da bo v novi sezoni igrala v ligi Europa.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano