Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
16.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Sampdoria Atalanta Fiorentina Wesley Sneijder Josip Iličić

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 16.16

6 let, 7 mesecev

Velik preobrat: Josip Iličić na poti k Sampdorii sklenil dogovor z Atalanto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Josip Iličić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Vsi italijanski mediji so pisali o tem, da bo slovenski nogometaš Josip Iličić iz Fiorentine prestopil v Sampdorio, a se to očitno ne bo zgodilo. Bil je že na poti v Genovo, ko so ga poklicali iz Atalante in ga očitno prepričali, da se preseli v Bergamo.

Po pisanju italijanskega Sky Sporta naj bi bil Josip Iličić že na poti na zdravniške preglede v Sampdorio, ki naj bi jih opravil v torek dopoldne, ko ga je klic iz Atalante prepričal o drugačni odločitvi.

Slovenski reprezentant, ki na Apeninskem polotoku igra že od leta 2010, naj bi si v zadnjem hipu premislil in bo zdaj svojo nogometno pot očitno nadaljeval v Bergamu, kjer bo spet lahko združil moči s svojim velikim prijateljem Jasminom Kurtićem. S še enim slovenskim reprezentantom, s katerim sta krajši čas skupaj igrala že v Palermu in tudi v Fiorentini. Zagotovo je tudi on eden izmed razlogov, da si je 29-letni slovenski nogometni zvezdnik v zadnjem hipu premislil in spremenil odločitev, ki jo je sprejel.

Je kriv Wesley Sneijder?

Po štirih letih zapušča Firence. | Foto: Getty Images Po štirih letih zapušča Firence. Foto: Getty Images Še bolj kot to pa naj bi na njegovo in odločitev njegovega zastopnika Amirja Ružnića vplivalo dejstvo, da so se pri Sampdorii zanimali tudi za nakup nizozemskega zvezdnika Wesleyja Sneijderja, ki je trenutno član turškega Galatasarayja. To naj bi Iličićev tabor, ki igra na podobnem igralnem mestu kot 33-letni nekdanji as milanskega Interja in madridskega Reala, ki je z Nizozemsko leta 2010 osvojil srebro na svetovnem prvenstvu, prepričalo o spremembi odločitve.

K Atalanti naj bi Iličić prestopil za štiri milijone evrov, z bonusi pa utegne odškodnina narasti na šest milijonov evrov, pišejo italijanski mediji. Moštvo iz Bergama ima sicer veliko skromnejšo zgodovino kot Sampdoria, ki je najboljše rezultate dosegala ravno v času, ko je za njo igral zdajšnji selektor Slovenije Srečko Katanec (leta 1991 je z njo osvojil edini naslov italijanskega prvaka, leto pozneje pa zaigral v finalu pokala državnih prvakov). Je pa zato Atalanta boljše rezultate dosegala v prejšnji sezoni, ko je bila hit italijanskega prvenstva in je pod vodstvom Giana Piera Gasperinija zasedla četrto mesto v prvenstvu, zato bo v naslednji sezoni nastopala v ligi Europa. Sampdoria je bila veliko slabša, pristala je na desetem mestu.

V dresu Slovenije neprekinjeno igra od leta 2010. | Foto: Vid Ponikvar V dresu Slovenije neprekinjeno igra od leta 2010. Foto: Vid Ponikvar

Prišel je za devet milijonov, odhaja za pol manj

Iličić je v Fiorentini igral štiri leta. Leta 2013 je iz Palerma v Firence prišel za devet milijonov evrov in v njenem dresu odigral 138 tekem. Zabil je 37 golov in prispeval 19 podaj.

V dresu slovenske reprezentance je na 44 tekmah do zdaj zabil štiri gole. V njenem dresu je pod vodstvom Matjaža Keka debitiral na prijateljski tekmi proti Avstraliji ob otvoritvi novega štadiona Stožice v Ljubljani avgusta leta 2010 takoj po svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Ne spreglejte