Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
10.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 10.20

6 let, 6 mesecev

Iličić pred podpisom pogodbe s Sampdorio, Oblak ostaja pri Atleticu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Slovenija Malta Josip Iličić gol | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Dvomov, kje bo kariero nadaljeval Josip Iličić, ni več. Slovenski nogometni reprezentant se bo iz Fiorentine preselil h genovski Sampdorii, za katero je igral že slovenski selektor Srečko Katanec. Kljub drugačnim informacijam bo slovenski vratar Jan Oblak ostal pri madridskem Atleticu.

Fiorentina in Iličić se bosta razšla, kajti italijanski nogometni prvoligaš iz Firenc se je dogovoril s Sampdorio, ki bo za Iličića plačala 4,5 milijona evrov fiksne odškodnine in dodaten milijon evrov v bonusih, v današnji izdaji poroča slovenski športni dnevnik Ekipa SN. Že jutri Kranjčana čaka predzadnji korak pred uradno sklenitvijo sodelovanja. V Genovi reprezentanta Slovenije pričakujejo na zdravniškem pregledu. Če bodo zdravniki kranjskemu nogometašu prižgali zeleno luč, bo Jojo z nekdanjim Katančevim klubom podpisal triletno pogodbo, ki mu bo na sezono prinesla milijon evrov.

Devetindvajsetletni nosilec igre pri slovenski nogometni reprezentanci ima v svojem življenjepisu zapisanih sedem klubov. | Foto: Grega Valančič / Sportida Devetindvajsetletni nosilec igre pri slovenski nogometni reprezentanci ima v svojem življenjepisu zapisanih sedem klubov. Foto: Grega Valančič / Sportida Maribor je bila odskočna deska

Devetindvajsetletni nosilec igre pri slovenski nogometni reprezentanci ima v svojem življenjepisu zapisanih sedem klubov, po mladinski karieri v vrstah kranjskega Triglava in Britofa je bil v sezoni 2007/08 član izolske Bonifike, nato je bil dve sezoni del Inerblocka, leta 2010 se je pridružil Mariboru. Vijoličasti dres, za katerega je zabil 12 golov, je bil odskočna deska za preskok na višjo raven, italijansko prvenstvo, v katerem je najprej igral na Siciliji za Palermo, kariero pa nadaljeval pri Fiorentini. Tej se je pridružil leta 2013 za devet milijonov evrov odškodnine. Za firenški klub je od takrat zbral 106 nastopov in zabil 29 golov.

Znana je tudi prihodnost še enega gorenjskega nogometaša. Štiriindvajsetletni Škofjeločan Jan Oblak, ki je bil na radarju številnih velikanov, med drugim so se zanj zanimali pri angleškem velikanu Manchester Unitedu, bo po poročanju medijev na Pirenejskem polotoku podpisal novo pogodbo z Atleticom iz Madrida.

Oblaka trenutna pogodba z Atleticom veže vse do leta 2021. | Foto: Vid Ponikvar Oblaka trenutna pogodba z Atleticom veže vse do leta 2021. Foto: Vid Ponikvar

Oblak naj bi pogodbo podpisal do konca tedna

Prvi vratar slovenske reprezentance bo pogodbo s španskim prvoligašem iz prestolnice podpisal do konca tedna. Oblaka trenutna pogodba z Atleticom veže vse do leta 2021, v novi pogodbi pa nameravajo Madridčani povišati tudi odkupno klavzulo. Znesek te naj bi po novem znašal kar okroglih 150 milijonov evrov, 50 milijonov evrov več, kot je ta znašala v zdajšnji pogodbi s škofjeloškim vratarjem.

Še preden je za Sampdorio podpisal Iličić, je to že storil 16-letni Nik Prelec. Mladi slovenski napadalec je v soboto uradno postal novi član kluba iz Ligurije, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Prelec, do zdaj član Aluminija, bo v prihodnje treniral z mladinsko ekipo Sampdorie. Po podatkih EkipeSN je slovenski klub iz Kidričevega s Prelčevim prestopom zaslužil sto tisoč evrov.

Tik pred prestopom iz Kidričevega v Wolfsburg v Nemčiji je Blaž Kramer, ki je že odpotoval v Nemčijo.

Ne spreglejte