Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
8. 6. 2019,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

5

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Bojan Jokić

Sobota, 8. 6. 2019, 20.00

4 leta, 10 mesecev

Bojan Jokić

Žal mu je, da niso bili tako kot navijači #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

5

Oslabljena Slovenija, ki je igrala brez Reneja Krhina in Benjamina Verbiča, je v petek v Celovcu lovila prvo zmago in prve tri točke, a namesto tega v kvalifikacijah za Euro 2020 vknjižila prvi poraz. Izredno motivirana Avstrija je pred svojimi navijači pokazala odlično igro in na koncu povsem zasluženo premagala slovensko izbrano vrsto z rezultatom 1:0.

Sportal Razkril, zakaj so bili Avstrijci boljši #video

''Avstrija je imela vse v svojih rokah že od samega začetka. V drugem delu smo igrali dobro, tako bi morali igrati že v prvem, zakaj nismo, bo pokazala analiza. Navijači so nas spodbujali, počutili smo se kot doma, bili so na stotih odstotkih, česar pa za nas ne moremo trditi. Škoda, da nismo bili na takem nivoju kot naši navijači,'' je Bojan Jokić kapetansko popihal na dušo navijačem.

Morajo zmagati, če želijo ostati v boju za EP

Nogometaš ruske Ufe poudarja, da nič še ni izgubljeno, a da bo treba začeti osvajati točke. ''Treba se je ozreti v prihodnost. Z Avstrijci igramo še doma, v ponedeljek nas čaka Latvija, moramo zmagati, če želimo ostati v boju za evropsko prvenstvo.''

Fotogalerija iz Celovca, fotograf: Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 44

Ni videti, da Slovenija napreduje

Bojan Jokić meni, da je Slovenija veliko boljša kot pred letom dni. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Jokić meni, da je Slovenija veliko boljša kot pred letom dni. Foto: Vid Ponikvar Slovenija je pod vodstvom novega selektorja Matjaža Keka, ki je na vročem stolčku zamenjal Tomaža Kavčiča, odigrala tri uradne tekme, a tistega obljubljenega napredka, ki je obetal, da bo iz tekme v tekmo bolje, ni videti.

''Smo boljši kot pred letom dni. Imamo neko igro, tudi v obrambi smo dobri, res pa je, da smo proti Avstriji dobili zadetek, ki ga ne bi smeli. Težko je reči, da ni napredka, a v nadaljevanju ne bomo smeli delati napak. Na tem nivoju vsaka napaka pomeni zadetek,'' poudarja nekdanji član Triglava in Gorice.

Sportal Vse skupaj so si drugače predstavljali #video

''Zato je nogomet tako zanimiv.''

Po zmagi se je v ''slovenski'' skupini G zakuhalo. ''Če bi premagali Avstrijo, bi bila res zunaj boja za uvrstitev na prvi dve mesti, a ravno zato je nogomet tako zanimiv. Naša skupina je res izenačena, zato menim, da bo napeto vse do konca,'' poudarja kapetan slovenske izbrane vrste.

slovenska nogometna reprezentanca Avstrija Celovec kvalifikacije Euro 2020
Sportal Kek potožil: Še dolgo nas bo tepla Makedonija

"Druge možnosti niti ni."

Kljub porazu Slovenija v Latvijo odhaja z dvignjeno glavo. ''Ni lahko, ko izgubiš. Vsak poraz te malo dotolče. Vsi smo profesionalci, vemo, da imamo še vse v svojih rokah. Poljaki so ušli, vse pa je še vedno odprto za tisto drugo mesto. A kot sem rekel, treba bo začeti osvajati točke, vsi se nadejamo, da bo to že v ponedeljek. Druge možnosti niti ni,'' še pove izkušeni Jokić.

Naslednja akcija Slovenijo čaka že v ponedeljek, ko se bo v Rigi pomerila z Latvijo, ki jo vodi slovenski strokovnjak, Slaviša Stojanović.

Preberite še:

Turčija, Francija
Sportal Polom svetovnih prvakov, nor podvig Rusov
slovenska nogometna reprezentanca Avstrija Celovec kvalifikacije Euro 2020
Sportal Kekova četa priznala premoč sosedom
Ne spreglejte