Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 8. 2018,
12.20

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

6

Natisni članek

Denis Klinar NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 3. 8. 2018, 12.20

5 let, 8 mesecev

Denis Klinar

Zahović pripeljal v Maribor pomembnega člena šampionske Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

6

Denis Klinar | Denis Klinar je lani pod vodstvom Srečka Katanca odigral tudi dvoboj v dresu B slovenske reprezentance. | Foto Vid Ponikvar

Denis Klinar je lani pod vodstvom Srečka Katanca odigral tudi dvoboj v dresu B slovenske reprezentance.

Foto: Vid Ponikvar

Mariborčani so v Ljudski vrt pripeljali novo poletno okrepitev. Položaj desnega branilca je okrepil Denis Klinar, ki se je v zadnjih mesecih dokazoval na Madžarskem, pred tem pa je branil barve Olimpije in z njo prispeval pomemben delež zlasti k naslovu v sezoni 2015/16. Klinar je sklenil pogodbo z Mariborom do leta 2021.

Po poškodbi slovenskega reprezentanta Martina Milca je na položaju desnega bočnega branilca v mariborskem klubu zazijala velika praznina. Ker je pred začetkom sezone Ljudski vrt zapustil tudi mladi Adis Hodžić, so vijolice potrebovale novega desnega bočnega branilca.

Športni direktor Zlatko Zahović je pred dnevi napovedal, da ga bo klub kmalu predstavil. V petek, le dan po evropski zmagi nad Čihuro, s katero so se vijolice uvrstile v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa, je Maribor obvestil javnost o novem prihodu. V mesto ob Dravi je prišel 26-letni Savinjčan Denis Klinar.

"Po vseh dogodkih na desnem bočnem smo morali poiskati novo rešitev. Trenerju je bilo predstavljeno kar nekaj možnosti, odločil se je za igralca, ki pozna ligo, igralce in ne bo imel težav s komunikacijo. Denis, dobrodošel," je pojasnil Zahović.

Maribor Čikura
Sportal Milanič ne razume, zakaj se to dogaja #video

Na začetku leta je zapustil Olimpijo in se odpravil na Madžarsko, kjer je skupaj z nekdanjim branilcem Maribora in Domžal Dejanom Trajkovskim branil barve prvoligaša Akademija Puškaš. Z njim je zaigral v finalu pokala, v sezoni 2018/19 pa se bo za prvoligaške točke potegoval v domovini, saj je sklenil dogovor z Mariborom.

Denis Klinar se je iz Madžarske preselil v mesto ob Dravi, kjer bo poskušal pomagati Mariboru k vrnitvi na slovenski prestol. V 1. SNL je nosil tudi dres velenjskega Rudarja. | Foto: Vid Ponikvar Denis Klinar se je iz Madžarske preselil v mesto ob Dravi, kjer bo poskušal pomagati Mariboru k vrnitvi na slovenski prestol. V 1. SNL je nosil tudi dres velenjskega Rudarja. Foto: Vid Ponikvar

Dres Maribora s številko 2 bo nosil vsaj do leta 2021. Tako so se vijolice okrepile z nogometašem iz Trnave pri Šempetru, ki je sodeloval pri dveh naslovih Olimpije. V sezoni 2015/16 je prispeval pomemben delež, saj je bil standardni član udarne enajsterice, v sezoni 2017/18 pa je igral za zmaje le v jesenskem delu, ko mu je tedanji trener Igor Bišćan zaupal priložnost na treh prvenstvenih tekmah. V Mariboru ga bo vodil Darko Milanič.

Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja
Maribor Čikura
Sportal Viole prejele darilo, najbolj sta jih osrečila Zahović in priljubljeni kapetan
Statistika 1. SNL
Sportal Kdo se boji Tavaresa

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Sportal Novica, ob kateri je Mariborčanom zaigralo srce #video
Sportal Spoznajte strastno podpornico Vijoličnih, ki pa je še veliko več kot navijačica #video
Ne spreglejte