Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
13.48

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

podaja zadetek statistika Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 2. 8. 2018, 13.48

5 let, 8 mesecev

Statistični pregled 1. SNL

Kdo se boji Tavaresa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Statistika 1. SNL | Foto Sportida

Foto: Sportida

Če gledamo povprečno število golov, je za nami najuspešnejša sezona v zadnjih sedmih letih. Nekoliko drugače je bilo pri številu gledalcev na tribunah, ki se je zmanjšalo že tretjič zaporedoma. Kakšna je trenutna sezona in kdo bo lahko sledil nesporno prvemu strelcu lige Marcu Tavaresu?

Število gledalcev se manjša

Potem ko se je povprečno število gledalcev na tribunah 1. SNL v sezoni 2015/16 povečalo skoraj za polovico, se je pozneje tri sezone zmanjševalo. Lani si je tekmo v živo v povprečju ogledalo 1.199 gledalcev. Gre za enajsto najbolj obiskano sezono od 27 odigranih sezon. Pri vseh ekipah je bil zaznan upad gledalcev, a se je obisk najbolj zmanjšal zaradi upada števila gledalcev v Krškem in Gorici. Veliko je k zmanjšanju povprečja prispeval izpad Kopra. Njegov naslednik Ankaran je imel tudi zaradi selitev domačih tekem precej manj obiskovalcev od Kopra.

Strelsko povprečna sezona

Sezona 2010/11 je bila zadnja, ki je po številu golov presegla lansko. Vseeno je lanska sezona glede na število golov povprečna, saj je bila dvanajsta od 27. K temu je prispevala tudi Olimpija, ki je zadnjo sezono blestela v obrambi in prejela rekordno majhno število golov (17) v zgodovini prve lige. Olimpija drži tudi rekord po številu doseženih golov, v prvi sezoni slovenske nogometne lige jih je dosegla 103. Ker gre za sezono z največ odigranimi tekmami, bo številko težko preseči.

Kdo bo ogrožal kralja strelcev

Marco Tavares je v enajstih sezonah na slovenskih travnikih dosegel 140 golov in tako pred drugouvrščenim strelcem lige Štefanom Škaferjem vodi za deset golov. Glede na letošnje podaljšanje pogodbe bo lestvica za najboljšega strelca le še rasla. Je edini igralec, ki je postal najboljši strelec sezone trikrat in eden redkih najboljših strelcev (poleg Dareta Vršiča), ki so bil najboljši v sezoni tudi po številu asistenc. Največ, to je 29 golov je v eni sezoni sicer dosegel Zoran Ubavić, a gre za sezono z največ odigranimi tekmami. Največ (28) golov v sezoni s 36 odigranimi koli je v sezoni 1995/1996 dosegel Ermin Šiljak.

 

Bežigrad Stadion
Sportal Fenomen NK Maribor: Ima jih več kot preostala Slovenija skupaj!
NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23
Ne spreglejte