Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
29. 5. 2013,
6.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Agim Ibraimi Darko Milanič

Sreda, 29. 5. 2013, 6.33

8 let

Zahovič: Pokal bo ostal v Mariboru. Brez skrbi.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor ima lepo priložnost, da z novo lovoriko na sanjski način zaokroži sezono 2012-13, v kateri ni manjkalo uspehov. Zlatko Zahovič, Darko Milanič in Agim Ibraimi so prepričani, da jim bo uspelo.

Superpokal je že skorajda leto dni v klubskih vitrinah, v nedeljo je tja romal še pokal za naslov državnega prvaka. Če bodo drevi premagali še Celje, bodo Mariborčani osvojili še tretjo lovoriko v eni sezoni. ''Upam in verjamem, da se bo sezona zaključila tako, kot se je lani. Z naslovom pokalnega prvaka,'' pred finalom pokala pravi Agim Ibraimi, ki bo v Kopru odigral morda zadnjo tekmo v vijoličastem dresu. Znano je, da se je z odličnimi igrami v dresu Maribora in predvsem makedonske reprezentance znašel v beležkah številnih evropskih klubov. Letošnji poletni prestopni rok bo v Mariboru zelo pester, eden izmed glavnih akterjev utegne biti prav Makedonec. ''Za mano je res odlična sezona, a sam mislim le na tekmo proti Celju in se z morebitnim prestopom ne obremenjujem. Moj zastopnik in ljudje v klubu so tisti, na katere morate nasloviti takšna vprašanja,'' o svojem statusu ne želi razpredati uradno najboljši posameznik slovenske lige v minuli sezoni. ''Kakorkoli že, v Kopru si želim zmagati,'' je še povedal nogometaš, ki opozarja, da proti Celju ne bo lahko. Pa čeprav so Mariborčani Celjane v nedavni prvenstveni tekmi premagali kar s 5:1. ''To bo povsem drugačna tekma. Tisto, kar se je dogajalo na zadnji prvenstveni tekmi proti Celju, ni realna slika celjskega moštva. Prepričan sem, da se bodo Celjani tokrat potrudili in nas skušali presenetiti. Moramo narediti vse, da jim ne uspe,'' še pravi zvezdnik Maribora.

Podobno kot 24-letni vezist razmišlja tudi trener slovenskih prvakov. ''Tokratna tekma je povsem nova zgodba. V pokalu ne velja nič, kar je veljalo pred tem. Razen tega, da smo mi zelo močni. Kljub težavam, ki jih imamo, smo še vedno zelo kakovostno moštvo, ki bo seveda tudi danes igralo na zmago in je prepričano v uspeh. Nam pa ne bo lahko. Celjane zelo spoštujemo, a hkrati verjamemo, da smo boljši in bomo to tudi dokazali na igrišču,'' sporoča Darko Milanič. Optimizma ne skriva niti Zlatko Zahovič. ''Pokal je specifično tekmovanje, pred nami pa je finale. Igra se le ena tekma in ko je tako, ne zmagujejo vedno favoriti. Ne nazadnje je Maribor to v preteklosti že izkusil. Morali se bomo zelo potruditi, če želimo zmagati,'' opozarja športni direktor Maribora, ki Celjane zelo spoštuje. ''Celje je odlična ekipa. Mlada, poletna, ki je predvsem tekaško na zelo visokem nivoju. Če ne bomo pravi, se nam piše slabo,'' je še enkrat poudaril eden izmed ključnih mož uspešne mariborske zgodbe, ki je kljub spoštovanju do tekmeca ostal zvest samemu sebi in za konec sporočil: ''Pokal bo ostal v Mariboru. Brez skrbi.''

Ne spreglejte