Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 1. 2012,
7.25

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Maribor Zlatko Zahović

Sreda, 4. 1. 2012, 7.25

8 let, 6 mesecev

Zahović molči, a spremembe se obetajo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Maribor zagotovo sodi med klube, ki bo tudi v letošnjem januarskem prestopnem roku zagotovo med najbolj aktivnimi v Sloveniji. Športni direktor vijoličastih o kadrovanju (še) ne želi govoriti.

Maribor je, odkar je na mestu športnega direktorja Zlatko Zahović, v domala vsakem prestopnem roku med najbolj aktivnimi slovenskimi prvoligaši. Letošnji zimski prestopni rok se je s prvim januarjem uradno začel. Ne gre dvomiti, da bo tudi letos v Ljudskem vrtu potekalo kadrovanje v obeh smereh. ''Na kadrovanju že delamo, a o tem, kdaj, kam, od kje in kdo, ne bom govoril. Ko se bo kaj zgodilo, boste že zvedeli. V našem klubu delamo profesionalno, zato pred tem, preden bo karkoli zaključeno, o ničemer ne bomo govorili. Logično je, da bo prišlo do nekaterih sprememb, to je v nogometu normalno, a o imenih res ne bom govoril,'' ni presenetil športni direktor Maribora. Čeprav tega ne priznava, je jasno, da ima Zahović skorajda zagotovo v mislih konkretna imena. Tako glede prihodov kot tudi odhodov.

Pri prihodih pride v poštev kakšen izmed najboljših posameznikov slovenske lige, med njimi se največkrat omenja vezista HiT Gorice Gorana Galešića. Z Novogoričani so Mariborčani v preteklosti že uspešno poslovali, zato ne bi bilo presenečenje, če bi 22-letni bosanski nogometaš pristal v Mariboru. Tudi zato, ker je z Gorico pogodbeno vezan le do konca te sezone. Od prihodov iz tujine je še vedno aktualen morebiten prihod mladega upa zagrebškega Dinama Andreja Kramarića, ki je obetal veliko, v Zagrebu so ga pred leti celo označili za novega Davorja Šukerja, a pri udeležencu te sezone lige prvakov še kar ne dočaka prave priložnosti in je pred odhodom iz Maksimirja.

''O Galešiću in Kramariću težko kaj povem. Z imeni pač, kot sem že rekel, ne bom operiral,'' se športni direktor slovenskih prvakov ni pustil zmesti niti, ko smo mu omenili konkretna imena. Kaj se bo dogajalo, bomo ugotovili že kmalu. Morda že v naslednjih dneh iz Ljudskega vrta pride novica o odhodu ali prihodu kakšnega nogometaša.

Kar nekaj kandidatov za odhod

Kako je bilo januarja lani? Zelo pestro. Najbolj odmeven je bil posel med Mariborom in Gorico, v katerem so Mariborčani v zameno za Vita Pluta prejeli Etiena Velikonjo, Novogoričanom pa odšteli še nekaj denarja. V Ljudski vrt so prišli še mladi branilec Nejc Potokar, ki je bil pred tem član kranjskega Triglava, iz Olimpije je prispel Brazilec Joao Gabriel da Silva, ki je medtem že zapustil klub, in dotedanji branilec Domžal Jovan Vidović. Poleg Plutovega je bilo odhodov še nekaj. Občasni reprezentančni branilec Elvedin Džinić je po zapletih z (ne)podpisom pogodbe okrepil belgijski Charleroi, napadalec David Bunderla je odšel v Koper, Dragan Jelić, ki se je že vrnil, se je napotil na Nizozemsko (Willem II), podobno velja za v tej sezoni odličnega Daliborja Volaša, ki je srečo preizkusil pri Šerifu iz Tiraspola, najbolj odmeven odhod pa je bil tisti Siniše Anđelkovića, ki je za kar 1,2 milijona evrov prestopil v italijanskega prvoligaša Palermo ter sledil Josipu Iličiću in Arminu Bačinoviću, ki sta podoben korak storila pol leta pred tem.

Si lahko Mariborčani podobno uspešen posel obetajo tudi letos? Težko, a če jim uspe, gre kandidata za sanjski prestop iskati med Volašem, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanji zabil že kar 18 golov, zanesljivim branilcem Aleksandrom Rajčevićem, vezistom Alešem Mertljem, ki so ga dobre igre pripeljale tudi do članske reprezentance, in na začetku sezone odličnim Agimom Ibraimijem. Preostali kandidati za prodajo so Robert Berić, za katerim sicer ni najbolj uspešna jesen, a je tržno še vedno zelo zanimiv, Brazilec Arghus, ki se je po prihodu v Ljudski vrt znašel odlično, vezist Goran Cvijanović in še kdo.

Med tiste, ki niso zadovoljni s statusom oziroma z njihovimi predstavami niso zadovoljni nadrejeni, lahko uvrstimo Velikonjo, Zorana Lesjaka ter rezervna vratarja Mateja Radana in Marka Pridigarja. Tudi omenjeni utegnejo januarja zapustiti Ljudski vrt, največ prahu se dviguje predvsem okoli Velikonje. Pojavljajo se celo informacije, da naj bi si ga v svojih vrstah spet želela Olimpija, a ne verjamemo, da se lahko uresniči scenarij, po katerem bo nekoč najboljši strelec slovenske lige odšel v Stožice. Skorajda zagotovo bo klub spet zapustil napadalec Jelić.

Da bomo tudi letos januarja v vrstah najbolj trofejnega slovenskega kluba priče tako pestremu kadrovanju, kot smo bili lani, ne gre pričakovati, a zagotovo v Ljudskem vrtu tudi v letošnjem januarju še zdaleč ne bo dolgčas.

Ne spreglejte