Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2020,
10.07

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Natisni članek

Dinamo Zagreb plače Koronavirus

Petek, 27. 3. 2020, 10.07

4 leta, 1 mesec

Drama v Zagrebu: Dinamo odpustil trenerje. Razlog? Zavrnitev znižanja plač.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

1

Nenad Bjelica | Potem ko so tudi trenerji Dinama zavrnili znižanje plač, pred njimi so to storili že igralci, je vodstvo odpustilo celoten trenerski štab. Glavni trener Nenad Bjelica naj bi po neuradnih podatkih zaslužil 1,5 milijona evrov na leto, igralci pa med 100 tisoč in 800 tisoč evri na leto. | Foto Reuters

Potem ko so tudi trenerji Dinama zavrnili znižanje plač, pred njimi so to storili že igralci, je vodstvo odpustilo celoten trenerski štab. Glavni trener Nenad Bjelica naj bi po neuradnih podatkih zaslužil 1,5 milijona evrov na leto, igralci pa med 100 tisoč in 800 tisoč evri na leto.

Foto: Reuters

Vodstvo nogometnega kluba Dinamo Zagreb je po poročanju hrvaške agencije Hina odpustilo trenerja Nenada Bjelico in preostali del trenerskega štaba. Razlog je v tem, da so po igralcih tudi trenerji zavrnili znižanje plače. Igralske plače naj bi se gibale med 100 tisoč in 800 tisoč evri na leto, Bjelica pa naj bi po neuradnih podatkih zaslužil kar 1,5 milijona evrov.

V klubu so v začetku tedna tako od igralcev kot od trenerjev zahtevali, da se do septembra odpovedo 30 odstotkom pogodbeno dogovorjenih obveznosti, tretjino plače bi dobili v dogovorjenih rokih, tretjino pa po šestih mesecih.

Oboji so ponudbo zavrnili, medtem ko je uprava kluba znižala dohodke kar za 60 odstotkov.

Dinamo Zagreb Manchester City | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

"V klubu imamo 450 sodelavcev, zato smo pred velikim izzivom, če želimo obdržati vsa delovna mesta, posebej za igralce," pravijo v klubu, kjer so si želeli, da bi trenerji in igralci pustili nekaj manevrskega prostora za dogovor, a so ti v kratkem roku pisno ponudbe zavrnili.

Nenad Bjelica je trenersko mesto v Dinamu prevzel maja 2018 in poskrbel za preporod dosežkov z dvema naslovoma prvaka, do tretjega mu je zmanjkal le korak. V evropski ligi se je Dinamo prebil do osmine finala, letos pa je klub zaigral v ligi prvakov.

Kot poroča Hina, bi uprava kluba z znižanjem pogodb privarčevala veliko. Igralske plače naj bi se gibale med 100 tisoč in 800 tisoč evri na leto, Bjelica pa naj bi po neuradnih podatkih zaslužil kar 1,5 milijona evrov.

Na prvenstveni lestvici je Dinamo prepričljivo v vodstvu, saj drugouvrščena Rijeka za njim zaostaja 18 točk.

Ne spreglejte