Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2019,
0.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,51

1

Natisni članek

Adam Gnezda Čerin Miha Mevlja Paul Pogba Mauro Icardi Neymar poletni prestopni rok Bruno Fernandes

Torek, 3. 9. 2019, 0.00

4 leta, 7 mesecev

Zadnji dan poletnega prestopnega roka

Pariz je bil žarišče zadnjega dne poletne nogometne tržnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,51

1

icardi | Mauro Icardi bo leto dni kot posojen nogometaš Interja igral v Parizu. | Foto Twitter

Mauro Icardi bo leto dni kot posojen nogometaš Interja igral v Parizu.

Foto: Twitter

Za nami je pester zadnji dan poletne nogometne tržnice, ki ste jo tudi tokrat lahko podrobno in v živo spremljali na Sportalu. Kaj je ponudil? Vrhunec se je zgodil tik pred polnočjo, ko je PSG potrdil prihod nekdanjega kapetana milanskega Interja, kontroverznega argentinskega napadalca Maura Icardija. Ta je tako dopolnil že tako zvezdniški napad Parižanov, v katerem je ob Kylianu Mbappeju in Edinsonu Cavaniju ostal tudi Neymar, ki se naposled ni vrnil v Barcelono. Očitno je za ta zelo zahteven posel za najdražjega igralca v zgodovini enostavno zmanjkalo časa. Parižani so v svoje vrste iz Real Madrida pripeljali tudi trikratnega evropskega prvaka, vratarja Keylorja Navasa. Nogometno trgovanje je pljusknilo tudi v slovensko ligo in slovensko reprezentanco. Adam Gnezda Čerin je poskrbel za milijonski prestop iz Domžal. Miha Mevlja je zamenjal klub v Rusiji. Iz Zenita je prestopil v Soči.

00:00

Konec je. Lahko noč!

22:55

Icardi je podpisal s PSG

22:43

Atraktivna predstavitev Falcaa

21:41

Ljubljančan odhaja v Belgijo

21:21

Velika menjava: Rebić in Silva

20:25

Prišla Hrvat in Armenec

19:59

Prestop Kekovega reprezentanta

19:34

Odmeven nakup PSG

19:08

Nov milijonski posel Domžal

17:36

Icardi vse bližje PSG

16:24

Pet milijonov za 16-letnika

15:44

Atalanta pripeljala Danca

15:36

Škrtel zapustil Atalanto

12:13

Chicharito podpisal za Sevillo

11:50

Portugalec pri Realu?

11:35

Parma ujela rdečega vraga

11:29

Icardi odhaja v Pariz

10:01

PSG ima novega vratarja

09:44

Kje še poteka prestopni rok?

09:42

Napoli pripeljal Llorenteja

09:15

Dybala ostaja v Torinu?

09:15

Icardi ima več ponudb

09:13

Kakšna bo usoda Neymarja?

  • 00:00

    Konec je. Lahko noč!

    Tako, ura je odbila polnoč in poslavljamo se tudi mi. Lahko sicer, da bo kak prestop še potrjen, a dogovor je moral biti v državah, v katerih se je prestopni rok zaključil 2. septembra (med te pa spada večina), zaključen do polnoči. Lahko pa, da bo kak posel naznanjen še pozneje. Čakali smo tudi, ali bo Real Madridu uspelo ujeti Bruna Fernandesa, portugalskega vezista Sportinga iz Lizbone, a se to ni zgodilo. Po vesteh, ki prihajajo z Iberskega polotoka, je ta posel padel v vodo. To je to za danes. Lahko noč!

  • 22:55

    Icardi je podpisal s PSG

    Zdaj je tudi uradno. Zvezdnik Interja Mauro Icardi bo v prihodnji sezoni kot posojen nogometaš igral pri PSG. Parižani ga bodo lahko po sezoni odkupili za 70 milijonov evrov. Zanimivo je, da je Icardi tik pred odhodom v Pariz podaljšal pogodbo z Milančani do junija 2022. Argentinski napadalec si je s tem zaščitil hrbet, v primeru, če ga PSG po koncu sezone ne bo več želel v svojih vrstah.

    "Zahvaljujem se Paris Saint-Germainu za izkazano zaupanje. Naredil bom vse, da bom moji novi ekipi pomagal čim dlje v vseh tekmovanjih," je po podpisu pogodbe dejal 26-letni napadalec.

    Prihod Icardija v PSG najbrž pomeni, da se bo Edinson Cavani preselil na klop. V napadu francoskih prvakov pa bodo zdaj Kylian Mbappe, Neymar in najnovejša okrepitev iz Italije.

    Icardi je v Inter prišel leta 2013 iz Sampdorie, nato pa je v šestih sezonah v dresu črno-modrih zabil 124 zadetkov.

  • 22:43

    Atraktivna predstavitev Falcaa

    Za Galatasarayem je izjemno naporen zadnji dan prestopnega roka. Po Florinu Andoneju, Taylanu Antalyaliju in Mariu Lemini so uradno kot novega člana ekipe potrdili tudi Radamela Falcaa. Kolumbijec je že dan pred tem poskrbel za pravo norišnico, saj ga je na ulicah Istanbula pričakalo kar 25 tisoč gorečih navijačev.

    Nekdanji član Atletica, Monaca in Manchester Uniteda je z Galatasarayem podpisal triletno pogodbo.

  • 22:07

    Rennes globoko segel v žep

    Rennes in Sporting sta se dogovorila za prestop 22-letnega Brazilca Rapinhe, ki bo postal drugi najdražji nakup v zgodovini francoskega kluba. Desni bočni napadalec bo Rennes stal 20 milijonov evrov, dražji od Brazilca je bil le njegov rojak Lucas. Zdaj že upokojeni nogometaš je poleti 2000 Francoze stal 21,3 milijona evrov.

  • 21:56

    Nekdanji Juventino v Turčijo

    Francoski vezist Mario Lemina se iz Anglije seli v Turčijo. Nogometaš, ki se ga je v tem poletju povezovalo tudi z Manchester Unitedom, se je iz Southamptona preselil k Galatasarayu, kjer je v nedeljo za pravo norišnico poskrbel kolumbijski tiger, Radamel Falcao.

    Nekdanji član Juventusa, s staro damo je osvojil dva scudetta in dva italijanska pokala, bo v Instanbulu igral kot posojen nogometaš. Svetniki bodo v zameno za posojo dobili milijon evrov, Turki pa bodo po koncu sezone Lemino lahko odkupili za 16 milijonov evrov.

  • 21:41

    Ljubljančan odhaja v Belgijo

    Rudar iz Velenja bo v prihodnje igral brez napadalca Milana Tučića. Kot so sporočili iz kluba, bo Tučić po novem član belgijskega drugoligaša Leuvena.

    Tučić je za Rudar igral od sezone 2017/18. Za Velenjčane je na 71 tekmah dosegel 25 zadetkov. V prejšnji sezoni je bil s 15 goli najboljši strelec knapov.

    "Milan, hvala za vse, kar si doprinesel klubu. Za vse zadetke, pripadnost, trud ter borbenost, ki si jo prikazal na igrišču in izven njega. V Velenju boš vedno dobrodošel, v nadaljevanju nogometne kariere pa ti želimo veliko uspehov," so zapisali pri Rudarju.

    Milan Tučić iz Velenja odhaja v Belgijo. Najboljši strelec lanske sezone Rudarja bo tako igral v drugi belgijski ligi,...

    Objavil/a NK Rudar Velenje dne Ponedeljek, 02. september 2019
  • 21:21

    Velika menjava: Rebić in Silva

    Hrvaški reprezentant Ante Rebić je novi napadalec AC Milan. Dalmatinec se je na San Siro preselil iz Frankfurta, v obratno smer pa se k Eintrachtu seli Portugalec Andre Silva. Kluba iz Italije in Nemčija sta sklenila nevsakdanjo menjavo, saj sta si sposodila igralca, ki se k novemu delodajalcu selita za dve leti.

    25-letni Rebić se tako vrača v Italijo, kjer je že nastopal v dresu Fiorentine, dve leti mlajši Portugalec pa bo zaigral v nemški bundesligi prvič. V prejšnji sezoni ga je sedemkratni evropski prvak posodil Sevilli. Pogajanja in zdravstveni pregledi so se zavlekli, na koncu pa sta Eintracht in Milan le potrdita sklenjen dogovor, s katerim sta si za dve leti zamenjala napadalca.

  • 21:08

    Novi netopir za 100 milijonov

    Valencia je sklenila dogovor s Sportingom iz Lizbone in kupila mladega portugalskega igralca Thierryja Rendalla Correio, s katerim je sklenila pogodbo do leta 2024. Zeleno-belim levom je plačala 12 milijonov evrov, nova odkupna klavzula 20-letnega branilca, ki je lani za člansko zasedbo Sportinga odigral le štiri tekme, pa znaša kar 100 milijonov evrov.

  • 20:53

    Čeh iz Rima h Kamplu

    Češki legionar Patrik Schick bo v nadaljevanju sezone kot posojen napadalec Rome do konca sezone 2019/20 nastopal v dresu RB Leipzig. Pri rdečih bikih si bo delil slačilnico z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom in nastopil v ligi prvakov.

  • 20:25

    Prišla Hrvat in Armenec

    Roma je danes predstavila dva novinca. Sinovi volkulje so se okrepili s hrvaškim napadalcem Nikolo Kalinićem in Armencem Henrikhom Mkhitaryanom, ki bosta skušala dvigniti učinkovitost napada rumeno-rdečih. Kalinić, ki je lani zaradi spora s hrvaškim selektorjem Zlatkom Dalićem ostal brez nastopa na SP 2018, je prišel v Rim iz Madrida, kjer si je pri Atleticu delil slačilnico z Janom Oblakom.

    Dalmatinec bo do konca sezone nastopal za Romo kot posojeni nogometaš Atletica, nato pa bi ga lahko italijanski velikan kupil za 9 milijonov evrov. Kalinić je v serie A igral za več klubov, najbolj pa se je izkazal pri Fiorentini, ko je odlično sodeloval z Josipom Iličićem.

    Armenec Mkhitaryan je v nedeljo nastopil na razburljivem londonskem derbiju, v katerem je Arsenalu pomagal do preobrata proti Tottenhamu (iz 0:2 do 2:2), v nadaljevanju sezone pa bo kot posojeni nogometaš topničarjev nastopil v dresu Rome.

  • 20:19

    Nečak Gerrarda v Firencah

    Fiorentina je sklenila dogovor z evropskim prvakom Liverpoolom in kupila 18-letnega angleškega napadalca Bobbyja Duncana. Mladi up angleškega nogometa, ki je tudi nečak slovitega Stevena Gerrarda, je podpisal triletno pogodbo s članom serie A iz Firenc.

    Vijolice so zanj plačala dobra dva milijona evrov, Liverpool pa bo imel pravico še do petine zaslužka pri naslednjem prestopu Angleža.

  • 20:09

    Zajc dobil zvenečega soigralca

    32-letni Brazilec Luiz Gustavo, nekdanji zvezdnik Bayerna, Hoffenheima, Wolfsburga in Marseilla, se seli v Turčijo. Pridružil se bo slovenskemu reprezrentantu Mihi Zajcu in okrepil Fenerbahče iz Istanbula.

    Za Selecao je zbral 41 nastopov in dosegel dva zadetka. Fenerbahče je zanj plačal Marseillu šest milijonov evrov, Brazilec pa je podpisal štiriletno zvestobo.

  • 20:06

    Rafinha iz Barcelone k Celti

    Brazilec Rafinha bo v nadaljevanju sezone igral pri Celti iz Viga. Zvezni igralec se pri Barceloni ni naigral, Katalonci pa so ga posodili klubu iz Galicije, za katerega je kot posojen nogometaš Barcelone igral že v sezoni 2013/14. Celta bo plačala Barceloni 1,5 milijona evrov in prevzela vsa plačila za občasnega brazilskega reprezentanta.

    Rafinha je bil lani za kratek čas soigralec Samirja Handanovića pri Interju. Preden je pospravil kovček in se preselil v Vigo, je podaljšal pogodbo z Barcelono. Po novem se izteče 30. junija 2021. Rafinha je sin nekdanjega brazilskega zvezdnika Mazinha, njegov brat Thiago Alcantara, ki se je odločil za igranje v španskem državnem dresu, pa je že dalj časa zvezdnik Bayerna iz Münchna.

  • 20:04

    Ukrajinski as je spet doma

    Ukrajinski nogometni reprezentant Jevhen Konopljanka se vrača v domovino. Šahtar Doneck se je okrepil pred začetkom lige prvakov, v kateri bo ponovno nastopil v skupinskem delu. Konopljanka, ki je leta 2015 v dodatnih kvalifikacijah za EP 2016 zaprla vrata nastopa na Euru slovenski izbrani vrsti, je s Šahtarjem podpisal triletno pogodbo. Konopljanka je star 28 let.

    Zaslovel je v dresu Dnipra (klub je nedavno finančno propadel), s katerim je zaigral v finalu evropske lige, nato ga je pot ponesla v Sevillo, s katero je leta 2016 osvojil ligo Europa, in Schalke.

  • 19:59

    Prestop Kekovega reprezentanta

    No, pa se je zadnji dan poletne nogometne tržnice dotaknil še reprezentance, ki je ravno danes na Brdu pri Kranju začela s pripravami na nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, v petek bo v Stožicah najprej gostila Poljsko, v ponedeljek pa še Izrael. Prestop je uspel izkušenemu branilcu Mihi Mevlji, ki se je pri ruskem Zenitu znašel na stranskem tiru, zdaj pa se seli v vrste tekmeca v ruski premier ligi, k Sočiju. Zenit slovenski branilec zapušča po 43 nastopih.

  • 19:34

    Odmeven nakup PSG

    Zdaj so pri francoskemu prvaku PSG naznanili še eno odmevno okrepitev, a za zdaj še ni potrditve argentinskega zvezdnika Maura Icardija, ki je na poti iz Interja, ampak čilskega vratarja Keylorja Navasa, ki je v Pariz prišel iz Real Madrida, v zameno za Alphonsa Areolo, ki odhaja v drugo smer. Izkušeni vratar Real zapušča po petih letih in kar treh evropskih naslovih, ki jih je v Madridu osvojil.

  • 19:32

    Nov klub zvezdnika Olimpije

    Asmir Suljić, izkušeni, 29-letni vezist, ki je bil v prejšnji sezoni najboljši asistent Olimpije, je že pretekli konec tedna najavil, da se poslavlja od Ljubljančanov, s katerimi je sporazumno prekinil pogodbo. Že takrat je bilo jasno, da se najverjetneje seli na Poljsko, danes pa smo dobili potrditev, da je temu res tako.

    Podpisal je namreč pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Zaglebie Lubinom. Tam bo združil moči s kar tremi slovenskimi nogometaši. Člani tega kluba so namreč Rok Sirk, Damjan Bohar in Saša Aleksander Živec.

  • 19:08

    Nov milijonski posel Domžal

    Zdaj so pri Domžalah, ki so letos poleti prodale že kar nekaj nogometašev, sporočili tudi vest, da so prodali svoj trenutno najdražji prodajni artikel. Domžalčane, ki so trenutno celo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, zapušča 20-letni vezist, ki se je močno uveljavil v prejšnji sezoni, Adam Gnezda Čerin.

    Ta mladi slovenski reprezentant se seli v nemško drugo ligo, v kateri bo igral za Nürnberg. Z njim je podpisal štiriletno pogodbo, koliko so z njim zaslužili Domžalčani, pa ni znano, a skorajda zagotovo več kot milijon evrov, verjetno pa še več.

  • 18:09

    Rekord za Feyenoord

    Feyenoord je podpisal z argentinskim branilcem Marcosom Senesijem. 22-letnik je iz San Lorenza prestopil za okoli sedem milijonov evrov, kar je rekord za nizozemski klub. Feyenoordu se je argentinski reprezentant do 23 let zavezal za štiri leta.

  • 17:52

    Za nekaj mesecev v Azerbajdžan

    Bosanski vratar Asmir Begović vsaj do januarja zapušča premier league, je sporočil Bournemouth. Češnje bodo Begovića za štiri mesece posodile azerbajdžanskemu Qarabagu. Begović je k Bournemouthu prišel maja 2017 iz vrst Chelseaja in v dveh sezonah zbral 62 nastopov.

  • 17:39

    Fiorentina kupila Brazilca

    Fiorentina se je okrepila z 22-letnim brazilskim napadalcem Pedrom ( Pedro Guilherme Abreu dos Santos). Mladi nogometaš se iz brazilskega Fluminenseja, kjer je igral zadnje tri sezone, v Italijo seli za 11 milijonov evrov.

  • 17:36

    Icardi vse bližje PSG

    Počasi se približujemo tudi uradni potrditvi selitve Maura Icardija v PSG. Njegova zastopnica in žena, Wanda Icardi, je že v prostorih bogatih Parižanov, ki bodo odličnega argentinskega napadalca za eno leto vzeli na posojo, po koncu sezone pa ga bodo lahko odkupili za 70 milijonov evrov.

    Druga različica dogovora med PSG in Interjem je malce drugačna. Pravi, da bodo francoski prvaki za enoletno posojo Interju nakazali 5 milijonov evrov, po koncu sezone pa bodo lahko Parižani Argentinca odkupili za 65 milijonov evrov.

  • 16:24

    Pet milijonov za 16-letnika

    Čeprav so si navijači Barcelone obetali, da bi lahko do konca prestopnega roka prag katalonskega velikana prestopil Neymar, od vrnitve samosvojega Brazilca, ki ostaja v Parizu, do nadaljnjega ne bo nič. So se pa Katalonci zadnji dan prestopnega roka odločili, da bodo vložili v prihodnost.

    Barcelona Camp Nou | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Kupili so mladega dragulja drugoligaškega kluba Las Palmas Pedra Gonzaleza Pedrija, za katerega so odšteli pet milijonov evrov. Pedri ima komaj 16 let, a že igra za člansko ekipo. Kot novopečeni nogometaš Barcelone bo ostal na Kanarskih otokih in do konca sezone igral za Las Palmas s statusom posojenega igralca.

  • 16:03

    Svetovni podprvak v Hajduku

    Splitski Hajduk je v svoje vrste pripeljal povratnika Filipa Bradarića. Občasni hrvaški reprezentant, ki je lani nastopil na svetovnem prvenstvu v Rusiji in izbrani vrsti pomagal do nepozabnega drugega mesta, se vrača na Poljud kot posojen nogometaš Cagliarija.

    V serie A je po prihodu Belgijca Radje Nainggolana izgubil mesto v začetni enajsterici, zato se je po tekmovalno formo odpravil drugam. 27-letni Bradarić je nogometni otrok Hajduka, najboljše predstave pa je med letoma 2015 in 2018 nudil v dresu Rijeke, ko jo je vodil Matjaž Kek in z njo osvojil hrvaško prvenstvo.

  • 15:44

    Atalanta pripeljala Danca

    Atalanta je po odhodu Martina Škrtela, ki ni našel skupnega jezika z zahtevami trenerja Gian Piera Gasperinija, hitro zapolnila vrzel v obrambni vrsti in pripeljala 30-letnega Danca Simona Kjaera. Donedavni branilec Seville je pred leti v Italiji že nabiral izkušnje za Palermo in Romo, v bogati karieri pa je igral tudi za Wolfsburg, Lille in Fenerbahče. V Bergamo je prišel kot posojen nogometaš Seville.

  • 15:36

    Škrtel zapustil Atalanto

    V Bergamo je prispel pred tremi tedni in veljal, zlasti v luči bližajoče se krstne sezone Atalante v ligi prvakov, za pomembno okrepitev zadnje vrste tretjeuvrščene ekipe serie A.

    Martin Škrtel | Foto: Sportida Foto: Sportida

    34-letni Martin Škrtel ima bogate izkušnje, najboljše predstave je nudil v dresu Liverpoola, v Italiji pa se pri Atalanti ni naigral. Z njo je prekinil sodelovanje le tri tedne po sklenitvi sodelovanja, tako da si bo iskal novega delodajalca kot prost igralec.

  • 14:04

    Angleški najstnik v Španiji

    Mladi Anglež ganskih korenin Arvin Appiah je opravil zdravstveni pregled in sklenil sodelovanje z Almerio, ki je za 18-letnega krilnega napadalca, rojenega v Amstedamu,  nekdanjemu dvakratnemu evropskemu prvaku Nottingham Forest odštela okrog osem milijonov evrov. Almeria nastopa v drugi španski ligi, po treh krogih pa zaseda visoko tretje mesto.

  • 12:40

    Chiriches okrepil Sassuolo

    Sassuolo je predstavil okrepitev v obrambi. Romun Vlad Chiriches je zapustil Napoli in se kot posojen igralec Neapeljčanov odpravil k zeleno-črnim.

    Sassuolo je Napoliju plačal dva milijona evrov, če pa se bo po koncu sezone odločil za nakup 29-letnega Romuna, bo moral seči v žep še petkrat globlje. Chiriches je prišel v Italijo leta 2015 iz Tottenhama, a je zaradi pogostih zdravstvenih težav za Napoli odigral le 48 tekem.

  • 12:13

    Chicharito podpisal za Sevillo

    Mehičan Javier Hernandez se je preselil v Andaluzijo in postal član Seville. Deset mesecev pred iztekom pogodbe z West Hamom se je odločil za vrnitev v Španijo, kjer je nekoč že branil barve madridskega Reala. S Sevillo je sklenil triletno pogodbo, španski prvoligaški klub pa je za izkušenega napadalca, ki se ga je v nogometnem svetu oprijel vzdevek Chicharito (grahek), odštel 7,75 milijonov evrov.

    Mehičan je star 31 let, v Evropi pa je branil barve Manchester Uniteda, Real Madrida, Bayerja iz Leverkusna in West Hama. Je reprezentančni strelski rekorder, saj je v 108 nastopih dosegel 51 zadetkov. Kmalu ga z izbrano vrsto čakata prijateljski tekmi proti ZDA in Argentini.

  • 12:06

    Ivković pri Baniyasu

    Kdaj bo prestop Saše Ivkovića k Baniyasu potrdil tudi nogometni klub Maribor? Klub iz ZAE je v nedeljo obvestil javnost, kako je srbski branilec prišel na Bližnji vzhod in se že udeležil prvega treninga. Zapisali so tudi, da je Ivković že pred dnevi sklenil dogovor s klubom.

    Zadnji vijol'čni bojevnik, ki je zadnjo tekmo v vijoličnem dresu odigrala proti Ludogorcu, je še v četrtek trdil, da ni podpisal pogodbe z nikomer. Njegov prihod v ZAE razodeva, da je do dogovora najverjetneje že prišlo. Maribor, ki je vmes poskrbel za prihod novinca v obrambi in pripeljal Nemanjo Mitrovića, o sklenjenem dogovoru z Baniyasom še molči.

  • 11:50

    Portugalec pri Realu?

    Španski velikan Real Madrid, ki je v nedeljo doživel nov udarec, saj je na gostovanju pri Villarrealu osvojil le točko (2:2) in za vodilnim Atleticom zaostaja že štiri točke, bi lahko zadnji dan prestopnega roka okrepil svoje vrste. Trener Zinedine Zidane bi najraje okrepil zvezno vrsto. Govorice o prihodu napadalca Neymarja so ohlajajo, se pa v povezavi z zvezno vrsto omenjajo Francoz  Paul Pogba (Manchester United), Danec Christian Eriksen (Tottenham), Nizozemec Donny van de Beek (Ajax), celo reprezentant BiH Miralem Pjanić (Juventus), zelo vroče pa so govorice o prihodu 24-letnega Portugalca Bruna Fernandesa.

    Real Madrid Roma Zinedine Zidane | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Zvezdnika Sportinga iz Lizbone sta želela to poletje v svoje vrste pripeljati že Manchester United in Tottenham, a nista bila uspešna. Kar ni uspelo otoškima velikanoma, bi lahko kraljevemu klubu. Sploh po besedah športnega direktorja Fiorentine Danieleja Pradeja, ki mu je pred nekaj dnevi ''ušlo'' v mikrofon, da bo Fernandes prišel v Madrid za 70 milijonov evrov. Bruno je v prejšnji sezoni za Sporting v 33 nastopih dosegel 20 zadetkov, prispeval pa je tudi 13 asistenc. Odličen je tudi v tej sezoni, kjer je na treh tekmah prispeval zadetek in kar štiri asistence.

  • 11:46

    Navas v Parizu?

    V taboru PSG je danes zelo pestro, saj se napoveduje kar nekaj odmevnih kupčij. Včeraj je v Pariz prišel španski vratar Sergio Rico, danes se pričakuje Argentinec Mauro Icardi, po poročanju Sky Sports pa to še zdaleč ni vse.

    PSG bi lahko sklenil dogovor z madridskim Realom in na Park Princev pripeljal vratarja Keylorja Navasa. Kostaričan bi tako zapustil Španijo, v Madrid pa bi se preselil dozdajšnji prvi vratar PSG Alphonse Areola, a na Santiago Bernabeuu ne bi bil deležen statusa prvega čuvaja mreža, ampak predstavljal rezervo Belgijcu Thibautu Courtoisu.

    Obstaja tudi ideja, da bi Pariz zapustil Belgijec Thomas Meunier in odšel k Juventusu, ta pa bi francoskemu prvaku ponudil Italijana Mattio De Sciglia.

  • 11:35

    Parma ujela rdečega vraga

    Italijanski branilec Matteo Darmian je zapustil vrste Manchester Uniteda. Za 1,5 milijona evrov ga je kupila Parma, tako da bo nadaljeval kariero v domovino. S Parmo je sklenil štiriletno pogodbo. Darmian ima 29 let. Na Old Traffordu se je dokazoval zadnja štiri leta, odigral 92 tekem, po decembru 2017 pa je zbral le 13 nastopov.

  • 11:29

    Icardi odhaja v Pariz

    Argentinec Mauro Icardi, eden izmed največjih zvezdnikov, ki bi lahko zaznamovali zadnji dan poletnega prestopnega roka, je vedno bližje novemu delodajalcu. Ljubezen z Interjem se je ohladila, a se ga milanski velikan moče odreči kar tako. Z njim je najprej podaljšal pogodbo do leta 2022, nato pa prižgal zeleno luč za selitev v Pariz.

    Icardi po poročanju številnih medijev prihaja v francosko prestolnici s statusom posojenega igralca Interja. Tako bo do konca sezone 2019/20, nato pa bi ga lahko bogati pariški klub kupil za okrog 70 milijonov evrov. RMC poroča, da bo Icardi ob 15. uri odletel v Pariz in tam še danes opravil zdravstveni pregled, nato pa sklenil sodelovanje s PSG.  

  • 10:54

    Lovren ostaja na Anfieldu

    Hrvaški reprezentančni branilec Dejan Lovren, ki je pri Jürgenu Kloppu padel na stranski tir in dobiva vedno manj priložnosti za nastop, bo po zadnjih informacijah z Otoka vseeno ostal v Liverpoolu. Čeprav sta se zanj zanimala Roma in AC Milan, novega branilca pa po poškodbi Giorgia Chiellinija išče tudi Juventus, najbolj se je ogrel za Nemca pri Arsenalu Shkodrana Mustafija, naj bi slovenski sosed nadaljeval kariero na Anfieldu in skušal prepričati trenerja, da si zasluži več priložnosti za nastop.

  • 10:43

    Sestanek z navijači PSG

    Vse bolj verjeten je scenarij, da bo Neymar, najdražji nogometaš na svetu, ostal v PSG. Brazilec, ki se trenutno nahaja na pripravah brazilske reprezentance v ZDA, se je v očeh navijačev znašel v nemilosti. Na zadnjih tekmah pariškega kluba, na katerih Neymar ni nastopil, ni manjkalo skandiranj in transparentov, s katerimi so navijači francoskega prvaka sporočali Brazilcu, da ga ne želijo več gledati v dresu pariškega kluba. Ker pa je vse bolj očitno, da bo Neymar ostal v Parizu, se vodstvo kluba na vse pretege trudi, kako bi prvi zvezdnik pri navijačih naletel na manj sovražen sprejem.

    Zato se je vodstvo kluba pred kratkim sestalo s predstavniki dveh največjih navijaških skupin Boulogne Boys in Virate Auteil, nezadovoljnim privržencem pa skušalo dopovedati, da v prihodnje več ne žalijo Južnoameričana. Sestanek je vsaj delno obrodil sadove, saj je skupina Boulogne Boys sporočila, da bo v prihodnje povsem ravnodušna, kar se tiče Neymarja.

  • 10:01

    PSG ima novega vratarja

    Danes so številne oči uprte v PSG. Prvi zvezdnik Neymar je že prispel v Miami, kjer se je priključil pripravam brazilske reprezentance pred pripravljalnimi tekmami. Bo bogati francoski klub, podprt s katarskim kapitalom, zadnji dan prestopnega roka pripeljal še kakšno okrepitev? V nedeljo je v francosko prestolnico prišel 26-letni španski vratar Sergio Rico.

    Sevilla ga je do konca sezone posodila Parižanom, nato pa bo imel francoski prvak pravico odkupa. PSG je okrepil konkurenco na položaju čuvajev mreže, kjer je v tej sezoni največkrat branil Francoz Alphonse Areola, en nastop pa je zbral tudi Poljak Marcin Bulka. Poleti je vrste PSG zapustil legendarni Italijan Gianluigi Buffon in se vrnil k Juventusu.

  • 09:44

    Kje še poteka prestopni rok?

    Od večjih lig so z nakupovanjem že 8. avgusta že zaključili angleški klubi, v soboto pa se je prestopni rok končal tudi v Sloveniji. Tako prvi kot drugi lahko še prodajajo igralce, okrepijo pa se lahko le z igralci, ki niso pod pogodbo drugih klubov in so trenutno brez delodajalca.

    Kje še lahko kupujejo nove igralce?

    2. september: Avstrija (18.00), Italija (20.00), Nemčija, Francija, Belgija, Rusija, Španija, Hrvaška, Nizozemska, Poljska, Danska, Andora, Azerbajdžan, Malta, Romunija, San Marino, Švica, Turčija, Ukrajina, Škotska, Wales

    5. september: Bolgarija

    6. september: Slovaška

    8. september: Češka

    22. september: Portugalska

  • 09:42

    Napoli pripeljal Llorenteja

    Španski napadalec Fernando Llorente se vrača v serie A. V dresu Juventusa je igral med letoma 2013 in 2015, zdaj pa bo skušal pomagati napadu Napolija, ki je v soboto v napetem derbiju serie A ostal praznih rok v Torinu (3:4).

    Sky Italia poroča o tem, da je Llorente sklenil dveletno pogodbo z Napolijem, v mestu pod Vezuvom pa je prišel kot prosti igralec, tako da italijanskemu klubu ni bilo potrebno plačati odškodnine. Napadalec iz Pamplone je v zadnjih dveh sezonah igral za Tottenham, s katerim se je uvrstil tudi v finale lige prvakov.

  • 09:17

    Kdo je največ zapravil?

    Kot je zdaj že stalnica, so po zapravljenih milijonih za nove igralce še vedno na prvem mestu klubi iz angleške premier league. Po podatkih, ki vključuje prestope do prvega septembra, jim za ovratnik diha španska liga, ki je predvsem po zaslugi Reala, Barcelone in Atletica druga največja zapravljivka, preko milijarde evrov pa so za nove okrepitve odšteli še klubi v serie A.

  • 09:15

    Dybala ostaja v Torinu?

    Zadnji dan prestopnega roka bo zanimivo spremljati tudi to, kaj se bo dogajalo z zvezdnikom Juventusom Paulom Dybalo. Nezadovoljno desetico, ki je na prvih dveh tekmah sezone za Torinčane odigrala le dobrih 15 minut, si želijo predvsem pri Tottenhamu, omenja se tudi PSG, a če bo Neymar res ostal, Argentinca Francozi zagotovo ne bodo kupili. Športni direktor Juventusa Fabio Paratici je sicer pred dnevi dejal, da mladi Argentinec ne bo odšel nikamor.

  • 09:15

    Icardi ima več ponudb

    Argentinski zvezdnik Mauro Icardi, ki ga je Inter že pred časom prečrtal in nanj ne računa več, bi lahko na zadnji dan našel novega delodajalca. Icardi je dolgo upal, da si bosta vodstvo kluba in trener Antonio Conte čez čas premislila, a se to ni zgodilo.

    Mauro Icardi, Wanda Nara | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Argentinec Inter zdaj celo toži za tako neokusno šikaniranje, ob tem pa z ženo Wando iščeta rešitve, ki bi bile za njegovo nadaljnjo športno pot najugodnejše. Icardija se povezuje z Monacom, PSG, Napolijem in Juventusom, a Inter je že dejal, da ga Torinčanom ne bo posodil, kaj šele prodal.

  • 09:13

    Kakšna bo usoda Neymarja?

    Kot kaže, bo tudi Neymar ostal v Parizu. Brazilec in PSG sta bila po minuli klubski sezoni dolgo na bojni nogi, vse skupaj so mu zamerili tudi navijači Parižanov in mu dali vedeti, da ga ne želijo več, a trenutno kaže, da bo brazilski napadalec vsaj še eno leto v francoski prestolnici. Ponudba Barcelone, v kateri je za svojega nekdanjega člana ponujala 100 milijonov in trojico Ivan Rakitić, Todibo in Ousmane Dembele, je že padla v vodo, razen Hrvata nihče ni želel zapustiti katalonskega velikana.

Mauro Icardi Wanda
Sportal Najbolj se je smejalo Wandi in novemu zvezdniku PSG

Največji prestopi tega poletja:

Ime Stari klub Novi klub Odškodnina
Joao Felix (Por) Benfica (Por) Atletico Madrid (Špa) 126 milijonov evrov
Antoine Griezmann (Fra) Atletico Madrid (Špa) Barcelona (Špa) 120 milijonov evrov
Eden Hazard (Bel) Chelsea (Ang) Real Madrid (Špa) 100 milijonov evrov
Harry Maguire (Ang) Leicester City (Ang) Manchester United (Ang) 87 milijonov evrov
Matthijs de Ligt (Niz) Ajax (Niz) Juventus (Ita) 85,5 milijona evrov
Lucas Hernandez (Fra) Atletico Madrid (Špa) Bayern (Nem) 80 milijonov evrov
Nicolas Pepe (SlO) Lille (Fra) Arsenal (Ang) 80 milijonov evrov
Frankie de Jong (Niz) Ajax (Niz) Barcelona (Špa) 75 milijonov evrov
Rodri (Špa) Atletico Madrid (Špa) Manchester City (Ang) 70 milijonov evrov
Joao Cancelo (Por) Juventus (Ita) Manchester City (Ang) 65 milijonov evrov
Romelu Lukaku (Bel) Manchester United (Ang) Inter (Ita) 65 milijonov evrov
Ne spreglejte