Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
20.00

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,07

1

Natisni članek

Wickham FC Luca Zidane Senad Lulić Georgina Rodriguez izbor z družabnih omrežij Gabriel Aranda

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 20.00

5 let

Izbor z družabnih omrežij

Začudena tašča, dedkova lobanja in razgaljena Georgina

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,07

1

Teden je okoli in čas je za nov izbor z družabnih omrežij. Našli smo marsikaj, zato preberite zapis in se nasmejte do solz.

Veličastna poteza mladega Turka

V vročem istanbulskem derbiju selekcij do 14 let med Galatasarayjem in Fenerbahčejem je kapetan rdeče-rumenih Beknaz Almazbekov padel v kazenskem prostoru. Sodnica je pokazala na belo točko, čeprav branilec Fenerbahčeja ni storil prekrška. Kljub hudim protestom je delivka pravice ostala neomajna in ostalo je pri njeni odločitvi

Slabo vest je imel očitno tudi Almazbekov, ki je sam izvedel strel z bele pike in namerno zgrešil. Za to potezo je prejel velik aplavz, zahvalili so se mu tudi nasprotnikovi igralci. Čeprav fantje že pri teh letih vedo, kako veliko je rivalstvo med kluboma ter da se njuni navijači ne morejo niti videti, je ta športna poteza še toliko večja. Prava definicija ferpleja.

Marko Zalokar
Sportal Incident vratarja Krškega, ki je posnemal Zinedina Zidana

Prijel se je za glavo in strmel v sodnike

Če smo na tekmi mladeničev v Turčiji videli, da je lahko tudi nogomet šport gosposkih potez, pa je bila tekma v najmočnejši angleški ligi med Cardiffom in Chelseajem nekaj ravno nasprotnega. Valižani, ki se krčevito bojujejo za obstanek v ligi, so dolgo časa vodili, v zadnjih sekundah tekme pa ostali praznih rok.

Modri so do izenačujočega zadetka prišli po globokem prepovedanem položaju kar dveh nogometašev. Kršenje nogometnih pravil so videli prav vsi, le sodniki so ostali nemi. Težko je ob tem s prstom kazati na nogometaše Chelseaja, saj nikakor ni njihova naloga, da sodijo in se odločajo, kaj je prav in kaj ne, to je naloga mož v črnem, ki na tej ravni ne bi smeli delati takih napak.

Trener Cardiffa Neil Warnock je po tekmi odšel na zelenico in z razdalje nekaj metrov z rokami na glavi strmel v sodniško trojko, ki mu ni upala pogledati v oči. Anglež je bil tako jezen, da je prosil novinarje, ali lahko novinarsko konferenco prestavijo za nekaj minut, nato pa je le prišel pred sedmo silo.

''Ni naša napaka, da sodnik ne vidi prek zelenice. To je bil najbolj očiten prepovedan položaj, kar sem jih kdaj videl. Če ne opaziš tega, je s tabo nekaj narobe. V najmočnejši ligi imamo najslabše sodnike,'' je krajo sredi belega dneva opisal jezni Warnock.

Cardiff ima na 18. mesto pet točk zaostanka za Burnleyjem, ki ima tudi tekmo več. Kaj lahko bi se zgodilo, da ga bodo neupravičene izgubljene točke proti Chelseaju na koncu stale tudi obstanek v ligi.

Milan Osterc
Sportal Nevsakdanji gol v Domžalah, ki je spomnil na Bežigrad in leto 2001

Del velike proslave naslova tudi pokojni dedek

V Argentini je nogomet kot religija. Da je res tako, dokazuje tudi gesta enega izmed navijačev Racinga, kluba, ki je po petih letih spet postal argentinski prvak. Gabriel Aranda je iz grobnice vzel lobanjo svojega dedka in jo vzel s sabo na tekmo. 

''S sabo sem vzel dedka Valentina Aguilera. Tako kot vedno, ko igra Racing, sem ga v roke vzel tudi tokrat. Ponosen bi bil name, če bi vedel, da sem to storil,'' je za TNT Sport povedal Aranda in s svojim dedkom slavil 18. naslov argentinskega prvaka. Prvega po letu 2014.

 

Mojster brez primere

Brazilski superzvedznik futsala Alessandro Rosa Vieira, bolj znan kot Falcao, pri zrelih 41 letih še vedno čara in na revialnih tekmah navdušuje množice gledalcev. Pretekli konec tedna mu je uspelo nekaj, kar je za navadnega smrtnika nepredstavljivo, sam pa je vse skupaj pospremil z mislijo: ''Le še en nov dan v pisarni.''

Dvakratni svetovni prvak je pri izvajanju prostega udarca žogo najprej preskočil, nato pa jo z levico frcnil prek živega zidu in neubranljivo zadel. Tudi vratar je lahko let žoge le pospremil z očmi. Kapo dol, mojster.

Akcija, po kateri bi bilo najbolje, da bi sezul ''kopačke'' in odšel domov

Za angleškega nižjeligaša Wickham FC do danes v Sloveniji zagotovo ni slišal še prav nihče. Tudi v Angliji ga je poznal malokdo, a po zaslugi neslavne akcije, ki se je kot virus razširila po družabnih omrežjih, zdaj zanj ve veliko več ljubiteljev nogometa.

Kaj se je zgodilo? V eni akciji so zadeli dve vratnici, eno prečko, enkrat je gostujoči vratar strel tudi ubranil, za konec pa je eden izmed nogometašev Wickhama z zelo ugodnega položaja žogo namesto v mrežo poslal na Mars. Ko ne gre, ne gre, enostavno.

Napaka vratarja, ki odmeva v Srbiji

S tekme srbskega prvenstva med ekipama Dinamo Vranje in Vojvodino prihaja posnetek, ob katerem se porajajo številna vprašanja. Vratar domačih Nikola Perić je naredil veliko napako in dovolil gostom, da so brez težav prišli do zadetka.

Perić je podajo, ki se je bližala njegovemu kazenskem prostoru, poskušal odbiti z glavo, a jo povsem zgrešil in napadalcu Vojvodine dovolil, da žogo pošlje v prazno mrežo. Eni menijo, da gre le za veliko nerodnost 27-letnega vratarja, spet drugi, da gre morda tudi za stave. Mi o tem ne bi razpredali, vse skupaj si oglejte sami.

Peli so pesem za rojstni dan, nato pa …

Najbrž smo se do zdaj že vsi znašli na družinski zabavi, ki je ravno takrat, ko igra ekipa, za katero navijaš. Družina je kajpak na prvem mestu, a se hitro najde način, da vsaj z enim očesom, če ne kar z obema spremljamo tekmo tudi med zabavo.

To je lepo ponazoril tudi navijač Liverpoola, ko je med petjem pesmi za rojstni dan svoje 60-letne tašče od navdušenja povzdignil glas, saj so njegovi ljubljenci po avtogolu Tobyja Alderweirelda v izdihljajih tekme premagali Tottenham (2:1) in ostali v boju za angleški naslov, ki ga čakajo že skoraj 30 let.

Živa legenda navdušuje

Wayne Rooney je sezono v MLS odprl izjemno. Najboljši strelec Anglije in Manchester Uniteda vseh časov je poskrbel, da se je njegov DC United v četrtem krogu veselil še tretje zmage in z desetimi točkami vodi v vzhodni konferenci. Živa nogometna legenda se je pri zmagi z 2:1 tudi sam vpisal med strelce. Zadetek pa je bil tak, da se bo še dolgo vrtel v reklamah za najmočnejšo ameriško nogometno ligo. Velemojster ostaja velemojster.

Nekdanji reprezentant razjezil bosanski narod

Pred derbijem serie A med Interjem in Laziem sta se v sproščeno pogovarjala Senad Lulić in Samir Handanović. Vse skupaj je naneslo tudi na reprezentanco in upokojeni reprezentant BiH, upokojil se je 2017, je povedal, kako je bilo, ko je bil še sam aktiven.

''Pri nas je reprezentanca, kot da bi šel na dopust. Pecivo, darila, družina, nato pride tekma in si mrtev,'' je v pogovoru s Handanovićem dejal kapetan Lazia, medtem ko je slovenski kapetan dejal, da je bilo pri Sloveniji vse skupaj bolj resno. Navijači BiH so kajpak skočili v zrak in Lulića verbalno napadli.

''Rekel nisem nič takega, kar se ne bi vedelo. Ljudje naj si vse skupaj razlagajo, kot si želijo. Opravili smo trening, nato pa bili ves dan prosti. Dejal sem pecivo, tukaj je tudi družina. Vse skupaj te poleni, a kot sem rekel, navijači naj si to razlagajo po svoje,'' je za SportSport.ba dejal upokojeni reprezentant.

Vratar, ki se boji žoge

Že ob rekreaciji smo jezni na soigralca v svoji ekipi, če se ta od strahu umakne ob strelu nasprotne ekipe, a da to stori vratar Reala, pa je skoraj nedopustno. V nedeljo je trener galaktikov Zinedine Zidane med vratnici presenetljivo postavil sina Luco, ki je ob nič kaj prepričljivi zmagi Reala prejel dva zadetka.

Ob treh strelih Huesce na vrata Madridčanov je Zidane zbral le eno samo uspešno obrambo, zato ne preseneča, da je po tekmi nekdo objavil posnetek, ki 20-letnemu vratarju ni v ponos.

Ni znano, s katere tekme je posnetek, a nenavaden odziv Luce je nasmejal vse. Mnogi menijo, da je mladenič še v tem poslu zgolj še zato, ker je sin slavnega očeta. Presodite sami.

Ronaldova izbranka pozirala v spodnjem perilu

Georgina Rodriguez je, odkar prijateljuje s Cristianom Ronaldom, zaželen obraz številnih modnih oblikovalcev. V svoje kremplje jo je zvabil tudi italijanski Yamamay, ki je znan predvsem po izdelovanju privlačnega spodnjega perila in kopalk.

Italijanski modni distributer je v preteklosti že sodeloval z Emily Ratajkowki, po novem pa je zanj pozirala tudi Ronaldova partnerica. Lepa Rodriguezova, ki se v Italiji, deželi mode, počuti kot doma, se je izkazala in nastale so naslednje fotografije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

She’s so wonderful.😍🔥// 27 march

A post shared by Georgina Rodríguez.🥀 (@georginarodriguez__fan) on

Ne spreglejte