Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 12. 2011,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič

Četrtek, 15. 12. 2011, 9.13

8 let

Z Mariborom noče doživeti najslabšega scenarija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če se Otočanom ne bo izpolnil načrt, poleg zmage nad ''vijolicami'' bi morala Braga v gosteh ugnati še Club Brugge, bosta Birmingham City in Maribor drevi odigrala poslovilno tekmo v ligi Europa.

Anglija se je ''čez noč'' prelevila v prvo velesilo lige Europa. Spomladi se bosta namreč omenjenemu tekmovanju pridružila velikana iz Manchestra, United in City, ki v skupinskem delu lige prvakov nista uresničila ciljev, s tretjim mestom pa si zagotovila tolažilno nagrado, nastop v 1/16 finala lige Europa. ''To ni nagrada, ampak bolj kazen,'' je bil po usodnem porazu v Baslu iskren trener ''rdečih vragov'' Alex Ferguson. Poleg Uniteda in Cityja pa bi se lahko med 32 klubi, ki se bodo potegovali za drugorazredno evropsko krono, znašel tudi Birmingham City. Današnji tekmec Mariborčanov pa ni odvisen le od sebe, ampak ga morajo poleg domače zmage nad slovenskimi prvaki razveseliti še ugodne novice iz Bruggea, kjer bo drevi gostovala Braga. Če bi vodilni Portugalci ugnali Club Brugge, bi se zaradi boljšega medsebojnega izkupička z Belgijci na drugem mestu znašli ''modri'' iz Birminghama. ''Ne preostane nam nič drugega, kot da damo vse od sebe, premagamo Maribor, nato pa upamo, da bo zmagala še Braga,'' razmišlja Chris Hughton. Trener Birmingham Cityja je vesel, da je njegov klub še vedno v igri za napredovanje. ''Vedeli smo, da smo se znašli v zahtevni skupini. Hoteli smo, da bi bili v zadnjem krogu še vedno v igri in odločilno tekmo odigrali pred domačimi navijači. Bi pa bil najslabši scenarij, če bi Braga zmagala, mi pa ne bi doma premagali Mariborčanov,'' je dodal Anglež, ki je pred prihodom v drugo največje angleško mesto treniral tudi ''srake'' iz Newcastla. Verjame v športni motiv portugalskega predstavnika, hkrati pa dodaja, da ima dobro ekipo tudi Brugge. Na srečanju z Mariborom ne bo mogel računati na dva branilca. Na seznamu poškodovanih sta Liam Ridgewell in Stephen Carr, se pa v ekipo vrača Jean Beausejour, ki je izpustil sobotno srečanje z Doncasterjem. Po štirih mesecih in odpravljeni poškodbi gležnja bo za dvoboj kandidiral tudi mladi zvezni igralec Jordan Mutch in na priložnost čakal na klopi.

Birmingham je v Ljudskem vrtu zmagal z 2:1. Po prvem polčasu se je znašel v zaostanku (0:1), nato pa je goste z zadetkom vrnil v igro Chris Burke. ''Liga Europa je prijetna izkušnja, saj lahko igraš proti najboljšim nogometašem na svetu. Nekateri so mislili, da bo pretežko tekmovanje za nas, a smo z dobrimi igrami dokazali, da lahko napredujemo,'' meni 28-letni Škot.

Mariborčani so v Birmingham pripotovali v sredo in v večernih urah na štadionu St. Andrew's opravili uradni trening. Trener slovenskih jesenskih prvakov je prepričan, da se lahko njegovi izbranci postavijo članom angleške prve lige po robu: ''Zavedamo se, da ima tekmec zaradi višine v konici napada nekaj prednosti v igri, ki ga odlikuje. Smo pa se te dni pripravljali na to, kako bi rešili predvidene situacije. V vseh fazah igre moramo biti zbrani in se ne podrediti nasprotniku,'' je zaupal v pogovoru za klubsko stran po prihodu v Anglijo. Zaradi poškodbe sta doma ostala Mitja Viler in Aleš Mejač, najboljši strelec Dalibor Volaš pa nima več težav z zdravjem (v začetku tedna je zbolel), tako da bo kandidiral za tekmo, s katero se bodo ''vijolice'' poslovile od Evrope. V petih krogih so zbrale eno točko.

Ne spreglejte