Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2015,
19.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Julian Nagelsmann

Torek, 27. 10. 2015, 19.57

8 let

Z 28 leti je postal trener nemškega prvoligaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometni klub Hoffenheim bo v prihodnji sezoni vodil šele 28-letni Julian Nagelsmann, ki bo tako postal najmlajši trener v zgodovini nemške bundeslige.

Potem, ko je Markus Gisdol po novem porazu Hoffenheima - z 1:0 ga je v gosteh premagal HSV - dobil odpoved, bo trenutno predzadnjo uvrščeno ekipo bundeslige do konca sezone vodil Huub Stevens. Vendar je vodstvo kluba danes presenetilo z imenovanjem njegovega naslednika. To bo Nagelsmann, ki trenutno vodi ekipo Hoffennheima do 19 let, nima pa še potrebne trenerske A licence za vodenje v najmočnejši nemški ligi. Z njim so podpisali triletno pogodbo, ekipo pa bo prevzel julija prihodnje leto.

"Veselim se izziva, ki je pred mano. Prepričan sem, da bomo uspeli," je ob svojem imenovanju dejal Nagelsmann, ki bo na ta način prvič treniral člansko ekipo. Vodstvo kluba je navdušil v lanski sezoni, ko je z mlado ekipo Hoffenheima osvojil naslov nemškega državnega prvaka. Pred tem je bil trener ekipe do 16 let, pri 25 letih pa je bil mesec dni pomočnik takratnega trenerja prve ekipe Franka Kramerja.

Leta niso pomembna

Nagelsmann, ki so ga nemški mediji že poimenovali "Baby Mourinho" ni imel opazne igralske kariere. Igral je za München 1860 in Augsburg, leta 2008 si je poškodoval koleno in končal z aktivnim igranjem. Z 21 leti je začel s trenersko kariero.

"Leta niso pomembna, temveč znanje in avtoriteta. Igralci zelo hitro vedo, kdo je kakovostni strokovnjak in kdo prevarant," je še dejal Nagelsmann.

Čeprav je njegovo imenovanje v Nemčiji naletelo na začudenje, vodstvo kluba meni, da je Nagelsmann eden najbolj nadarjenih trenerjev v Nemčiji," je njegovo imenovanje komentiral Alexander Rosen, športni direktor Hoffenheima, ki je do zdaj v desetih krogih le enkrat zmagal.

Ne spreglejte