Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2022,
10.16

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Natisni članek

Maroko SP 2022 v nogometu Walid Regragui Katar 2022

Četrtek, 15. 12. 2022, 10.16

1 leto, 4 mesece

maroko po porazu s francijo v soboto proti hrvaški za tretje mesto

Po porazu Maročane prosil, naj jim oprostijo: Svetu smo pokazali, da maroški nogomet obstaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40
Walid Regragui | Walid Regragui je po polfinalnem porazu Maročane prosil, naj jim oprostijo, in pohvalil svoje varovance, | Foto Guliverimage

Walid Regragui je po polfinalnem porazu Maročane prosil, naj jim oprostijo, in pohvalil svoje varovance,

Foto: Guliverimage

Maroko ne bo postal prva afriška in arabska reprezentanca v finalu svetovnega prvenstva v nogometu. Maroški niz na prvenstvu v Katarju so prekinili nekdanji kolonizatorji Maroka Francozi, ki so z 2:0 atlaške leve poslali v boj za bron proti Hrvaški. Maroški selektor Walid Regragui je po polfinalnem porazu Maročane prosil, naj jim oprostijo.

Kylian Mbappe
Sportal Francoski zvezdnik po uvrstitvi v finale navdušil z ganljivo potezo

Sedeminštiridesetletni v Franciji rojeni maroški selektor je imel le pohvale za trud svoje ekipe, potem ko se je njen pravljični pohod v polfinale SP v sredo končal s porazom proti Franciji, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Dali smo vse od sebe, to je najpomembnejše. Fantje so se borili do zadnje minute," je dejal Regragui, ki je bil deležen pohval za način, kako je njegova ekipa na prejšnjih tekmah premagala pirenejski nogometni velesili Španijo in Portugalsko.

"Želeli smo zmagati, a naleteli smo na močno ekipo, ki ve, kaj počne, in čaka, da naredite napako. Prav ta se nam je pripetila na začetku tekme," je dejal selektor, ko je imel v mislih francoski gol v 5. minuti obračuna po posredovanju Thea Hernandeza.

Francija : Maroko Katar 2022 Randal Kolo Muani
Sportal Francozi strli odpor Maroka in se zavihteli v veliki finale!

"Nimam jim česa očitati"

Maročane so pestile težave s poškodbami, davek, ki so ga morali plačati na poti do polfinala. Srednji branilec Nayef Aguerd se je po ogrevanju umaknil, namesto njega je vstopil Achraf Dari. Branilec in kapetan Romain Saiss je moral po zgolj 21 minutah oditi z igrišča.

"Izgubili smo veliko igralcev, ki so dali vse od sebe, Noussair Mazraoui je bil bolan, a je igral. Tudi Saiss. Nimam jim česa očitati, igralci dajo svoj maksimum," je dejal Regragui.

"Lahko bi zadeli, a na žalost ni prišlo do gola. Naj nam Maročani oprostijo. Želeli smo si finale, a naslednjič, če bo le bog dal." | Foto: Reuters "Lahko bi zadeli, a na žalost ni prišlo do gola. Naj nam Maročani oprostijo. Želeli smo si finale, a naslednjič, če bo le bog dal." Foto: Reuters

Francija Maroko
Sportal Po zmagi Francije izgredi, v Montpellieru umrl 14-letnik #video

Po prejetem zadetku je Maroko skušal izenačiti, za kar pa mu je zmanjkalo nekaj "ubijalske" predrznosti in natančnosti pri izvedbi zaključnega strela v francoskem kazenskem prostoru.

"Lahko bi zadeli, a na žalost ni prišlo do gola. Naj nam Maročani oprostijo. Želeli smo si finale, a naslednjič, če bo le bog dal," je dejal.

"Svetu smo pokazali, da maroški nogomet obstaja"

"Dali smo maksimum, to je najpomembnejše. Prikazali smo se v zelo lepi luči, svetu smo pokazali, da maroški nogomet obstaja in da imamo čudovite navijače. Da lahko sežemo tudi po najvišji ravni, za zmago na svetovnem prvenstvu pa moramo še vedno veliko delati. Vendar nismo zelo daleč," je dodal.

"Dali smo maksimum, to je najpomembnejše. Prikazali smo se v zelo lepi luči, svetu smo pokazali, da maroški nogomet obstaja in da imamo čudovite navijače." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Dali smo maksimum, to je najpomembnejše. Prikazali smo se v zelo lepi luči, svetu smo pokazali, da maroški nogomet obstaja in da imamo čudovite navijače." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Maroko v polfinalu svetovnega prvenstva proti Franciji ni izgubil le boja za finale, ampak tudi tri pomembne igralce, kar predstavlja velik hendikep za maroško reprezentanco na sobotnem obračunu proti Hrvaški.

Nayef Aguerd, igralec West Hama, ki je na prvih štirih tekmah svetovnega prvenstva izpustil le šest minut, zaradi poškodbe stegenske mišice ni igral v četrtfinalu proti Portugalski. Vrnil se je za polfinale proti Franciji, a se je umaknil po bolečinah. Kar je le dodatna težava za selektorja Maroka po poškodbah Saissa in Mazraouija.

Lusail stadion
Sportal Varnostnik v Katarju po padcu umrl
Paulo Dybala
Sportal Hrvaška ogorčena, Argentinci med slavjem vrgli hrvaški dres v smeti
Argentina Buenos Aires
Sportal Argentinci v ekstazi, Messiju se klanja svet, vroče tudi v Zagrebu #video
Lionel Messi
Sportal Messi se je znesel nad Hrvati: Mi smo norci, uspelo nam je!
Ne spreglejte