Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
9.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

Roman Bezjak Darmstadt nemško prvenstvo Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Rijeka

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 9.52

6 let, 7 mesecev

Roman Bezjak že v Nemčiji

Vroči Slovenec pomahal v slovo Rijeki in se odpravil v Nemčijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43
Roman Bezjak | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Roman Bezjak je tik pred sklenitvijo pogodbe z nemškim prvoligaškim klubom Darmstadt. Korošec, ki je s sedmimi zadetki, doseženimi v dresu Rijeke, najboljši strelec hrvaškega prvenstva, v Nemčiji že opravlja zdravstveni preizkus.

Nekdanjemu napadalcu Celja se bodo uresničile sanje, saj bo zaigral v močni nemški bundesligi. Po novem ga čakajo obračuni s slovitimi branilci v vrstah Bayerna, Borussie Dortmund, Bayerja in drugih velikanov, brez katerih si ni mogoče zamisliti nemškega prvenstva. Vodstvo Darmstadta je prepričano, da bo Roman Bezjak dodana vrednost ekipe.

Če bo Korošec opravil zdravstveni pregled, bo danes sklenil pogodbo z nemškim delodajalcem, Rijeka pa bo bogatejša za okrog tri milijone evrov. S tem se bo Bezjak na lestvici največjih prestopov pri hrvaškem podprvaku zavihtel na drugo mesto. Klub, ki ga od leta 2013 vodi Matjaž Kek, je več zaslužil le ob odhodu hrvaškega reprezentanta Martina Kramarića (Leicester City – 10 milijonov evrov). O tem, kako močno si Darmstadt želi slovenskega igralca, priča tudi podatek, da tako globoko v klubski zgodovini še niso segli v denarnico, ko so se odločali za nakup novincev.

Strelski kralj Kekove Rijeke 

Popoldne se bo vrnil v Slovenijo, kjer ga čakajo priprave na kvalifikacije za SP 2018. | Foto: Vid Ponikvar Popoldne se bo vrnil v Slovenijo, kjer ga čakajo priprave na kvalifikacije za SP 2018. Foto: Vid Ponikvar Slovenski reprezentant je v sezono 2016/17 vstopil razigrano. Rijeki je pomagal do prvega mesta v hrvaškem prvenstvu. Izkazal se je zlasti na jadranskem derbiju v Splitu, kjer je mešal štrene obrambi splitskega Hajduka, ki ga vodi njegov nekdanji trener v Dravogradu Marijan Pušnik, in dosegel dva zadetka. Skupno jih je v uvodnih sedmih krogih hrvaškega prvenstva prispeval sedem in s tem ohranil status najboljšega klubskega strelca. Z njim se je lahko pohvalil že v prejšnji sezoni, zato se navijači Rijeke zavedajo, da bodo z odhodom 27-letnega Slovenca izgubili pomembnega igralca v boju za hrvaško krono.

Bezjak se je lani pridružil Rijeki po večletni izkušnji v Bolgariji, kjer je s prvakom Ludogorcem nastopal tudi v skupinskem delu lige prvakov, na njegov naslov pa je priromalo več ponudb iz Španije in Turčije. Najbolj konkretno je dal Getafe iz Madrida, a predsednik Ludogorca ni prižgal zelene luči, tako da je prestop padel v vodo. Bezjak se je držal pogodbe z bolgarskim klubom do konca, nato pa se pridružil slovenskemu strategu Keku na Reki in brez večjih težav popeljal klub do drugega mesta.

Zdaj ga čaka nov izziv, še zahtevnejši, saj se bo predstavil v eni izmed najmočnejših lig na svetu. Po sklenitvi sodelovanja z Darmstadtom se bo vrnil v domovino in na Brdu pri Kranju pridružil pripravam slovenske nogometne reprezentance, ki jo v nedeljo, 4. septembra, čaka gostovanje v Litvi v sklopu kvalifikacij za SP 2018. V Katančevi četi si bo delil slačilnico tudi z Maticem Črnicem, ki je pred kratkim okrepil Rijeko, in Miralom Samardžićem, ki se je pred meseci iz Kvarnerja odpravil na Kitajsko.

Lilije izgubile pri kozličkih

Darmstadt, ki ga v nemškem prvenstvu spremlja vzdevek lilije, takšen je tudi klubski grb, je v uvodnem krogu nemškega prvenstva izgubil na gostovanju pri Kölnu. Na tej tekmi se je poškodoval "občasni" slovenski reprezentant Dominic Maroh, ki ga zaradi dveh zlomljenih reber čaka prisilni počitek. 

Korošec je letos na prijateljski tekmi med Slovenijo in Makedonijo dočakal strelski prvenec v državnem dresu. | Foto: Vid Ponikvar Korošec je letos na prijateljski tekmi med Slovenijo in Makedonijo dočakal strelski prvenec v državnem dresu. Foto: Vid Ponikvar

Bodoči Bezjakov klub igra domače tekme na za nemške razmere sorazmerno majhnem štadionu Merck-Stadion am Böllenfalltor, ki sprejme 17 tisoč gledalcev. Trener je 57-letni Nemec Norbert Meier. Slovenec, na katerega selektor Srečko Katanec resno računa na uvodu novega kvalifikacijskega ciklusa, bi lahko v dresu Darmstadta debitiral 10. septembra na tekmi z Eintrachtom iz Frankfurta.

Ne spreglejte