Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
0.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

Matjaž Kek Roman Bezjak Marijan Pušnik Hajduk Split Rijeka Hrvaška

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 0.30

6 let, 6 mesecev

Zgodovinska tekma na Hrvaškem

Kek in Bezjak sta si v derbiju privoščila Pušnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Kek Matjaž | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Poletne pravljice slovenskega trenerja Marijana Pušnika v Splitu je konec. S Hajdukom ni dočakal zmage že štiri tekme zapored. Po Dinamu (0:4) je boleč poraz na Poljudu doživel še na prestižnem jadranskem derbiju proti Rijeki. Matjaž Kek je goste popeljal do velike zmage s 4:2, najboljši igralec tekme pa je bil dvakratni strelec Roman Bezjak.

Zgodovinski dogodek v hrvaškem prvenstvu, prva tekma, na kateri sta se v vlogi trenerjev pomerila Slovenca, je ponudila obilico zadovoljstva gostom z Reke. Izbranci Matjaža Keka so z izdatno zmago na Poljudu (4:2) ohranili stik z vodilnim zagrebškim Dinamom, splitskemu Hajduku pa zadali nove težave.

Mariborčan nadaljuje izjemen niz proti dalmatinskemu velikanu. Kot trener Rijeke sploh še ni izgubil z njim, tokrat pa je v neposrednem trenerskem obračunu prelisičil dolgoletnega prijatelja Marijana Pušnika, ki je zaigral z nekoliko spremenjeno začetno postavo, saj je nekaj prvokategornikov spočil za pomemben četrtkov evropski spopad z Maccabijem.

Bezjak najprej z bele točke, nato še iz igre

Rijeka je v derbiju kroga zmagala s 4:2, dva zadetka pa je prispeval slovenski napadalec Roman Bezjak. Najboljši strelec Rijeke, v tej sezoni je v hrvaškem prvenstvu dosegel že šest golov, ni prvič zadel v polno na Poljudu. Na zmage Rijeke proti Hajduku, tudi v Splitu, se je že navadil. V prvem polčasu je z bele točke popeljal Rijeko v vodstvo z 2:1, v drugem delu pa je prednost še povišal na 3:1, ko je izkoristil slabo posredovanje splitske obrambe in z močnim strelom še drugič zatresel splitsko mrežo. S tem je pokvaril večer nekdanjemu trenerju, s katerim je sodeloval še kot otrok v Dravogradu.

Kek je z vedno dobrodošlo zmago nad Hajdukom, ki nosi v srcih navijačev Rijeke poseben pomen, vrnil mir v klub po nesrečnem evropskem izpadu proti Istanbulu. V prvenstvu ohranja stik z vodilnim Dinamom, ki je prvi le zaradi boljše razlike v zadetkih, na prvi nastop pa čaka še nekaj poletnih novincev, tako da bi lahko privrženci s Kvarnerja v nadaljevanju sezone gledali še močnejšo Rijeko. Morda jo okrepi tudi slovenski reprezentant Matic Črnic.

Pred Pušnikom zelo pomemben dvoboj z Maccabijem

Marijanu Pušniku se v četrtek nasmiha priložnost, s katero lahko osreči navijače Hajduka.  | Foto: hajduk.hr Marijanu Pušniku se v četrtek nasmiha priložnost, s katero lahko osreči navijače Hajduka. Foto: hajduk.hr Položaj Pušnika v Splitu je drugačen. Obdobje neprestanih uspehov se je prekinilo. Hajduk je na zadnjih štirih tekmah iztržil le remi, trikrat pa izgubil. Navijači so bili po porazu z Rijeko tako razočarani, da po srečanju niso pozdravili igralcev, po tekmi pa so na njih ter klubsko upravo naslovili ogromno žaljivk. Zvezda 55-letnega Korošca v očeh navijačev, ki so v zadnjih tednih doživeli kar nekaj bolečih porazov, sveti vedno bolj medlo.

Če bi Pušnik v četrtek zapravil še priložnost, da splitski klub po šestih letih čakanja popelje v skupinski del evropske lige (na povratni tekmi play-offa bo doma lovil zaostanek iz Izraela, ko je pri Maccabiju iz Tel Aviva izgubil z 1:2), bo ostal brez pomembnega aduta, s katerim si je v uvodnem obdobju vodenja Hajduka prislužil veliko čestitk. Teh je v zadnjem obdobju vedno manj, zato bo srečanje z Maccabijem eno najpomembnejših, kar jih je vodil na Poljudu.

Ne spreglejte