Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 5. 2019,
1.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

2

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini slovenska nogometna reprezentanca Vitesse Tim Matavž

Sreda, 22. 5. 2019, 1.00

4 leta, 11 mesecev

Najboljša predstava Tima Matavža v letu 2019

Vroči Matavž poslal sporočilo Keku #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

2

Tim Matavž | Tim Matavž je v tej sezoni za Vitesse dosegel osem zadetkov. | Foto vitesse.nl

Tim Matavž je v tej sezoni za Vitesse dosegel osem zadetkov.

Foto: vitesse.nl

Izkušeni slovenski napadalec Tim Matavž je v torek z dvema zadetkoma pomagal Vitesseju do preboja v finale nizozemskih kvalifikacij za nastop v ligi Europa. Vitesse je doma s 3:1 premagal Groningen in nadoknadil tesen poraz s prve tekme (1:2), v finalu pa se bo dvakrat pomeril z Utrechtom. To je bila najučinkovitejša predstava Primorca, odkar se je vrnil na igrišče po hudi poškodbi leve noge.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak končal sezono v sveti deželi

Selektor slovenske članske izbrane vrste Matjaž Kek lahko v zadnjih dneh občuduje imenitno formo napadalcev. V soboto so se Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Robert Berić (St. Etienne) in Luka Zahović (Maribor), ki so bili na seznamu napadalcev na marčevskih kvalifikacijskih tekmah z Izraelom (1:1) in Severno Makedonijo (1:1), skupno vpisali med strelce kar šestkrat, z dvema zadetkoma pa je izstopal tudi občasni reprezentant Roman Bezjak (Apoel).

Prvi zadetek Tima Matavža:

Matavž in Norvežan povozila Groningen

Matavž je od preboja v Evropo oddaljen le še en korak. | Foto: Getty Images Matavž je od preboja v Evropo oddaljen le še en korak. Foto: Getty Images V torek se je vročemu seznamu slovenskih napadalcev pridružil še Tim Matavž. Z Vitessejem na Nizozemskem igra v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa, kjer mora do končnega cilja preskočiti dve oviri. S prvo je opravil z odliko. Čeprav je v soboto na prvi tekmi z Vitessejem izgubil na gostovanju pri nekdanjem klubu Groningenu (1:2), je v torek na domačem stadionu GelreDome v Arnhemu nadoknadil zaostanek in se veselil napredovanja.

Vitesse je vstopil v dvoboj imenitno, posojeni norveški zvezdnik madridskega Reala Martin Odegaard je povedel gostitelje v vodstvo že po dveh minutah, nato pa v 28. in 31. minuti prispeval še asistenci za zadetka izkušenega Slovenca. Matavž, ki se je spomladi vrnil po hudi poškodbi leve noge, je tako dosegel dva zadetka. Vitesse je hitro povedel s 3:0, gostje so v 81. minuti znižali na 1:3, kaj več pa jim ni uspelo. Takrat v enajsterici domačih ni bilo več Primorca, ki je zapustil igro v 62. minuti.

Drugi zadetek Tima Matavža:

V tej sezoni je 30-letni Slovenec dosegel osem zadetkov, nazadnje pa se je med strelce več kot enkrat na tekmo vpisal pred osmimi meseci. Vitesse se bo v finalu kvalifikacij za nastop v ligi Europa na Nizozemskem pomeril z Utrechtom. Prva tekma bo v petek, povratna, takrat bo Vitesse računal na prednost domačega igrišča, pa v torek, 28. maja, v Arnhemu.

Sportal Slovenec s turškim velikanom tako visoko, kot še nikoli #video

Sladke skrbi z izborom napadalcev

Tako ima lahko selektor Kek pred pomembnima dvobojema kvalifikacij za EP 2020 proti Avstriji in Latviji sladke skrbi z izborom napadalcev. V veliko težjem položaju je pri vratarjih, branilcih in zveznih igralcih, saj konec prejšnjega tedna za klube zaradi zdravstvenih razlogov niso igrali (kandidirali) Jan Oblak, Vid Belec, Miha Mevlja, Miha Blažič, Rene Krhin, Benjamin Verbič

Ne spreglejte