Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 5. 2019,
22.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Antoine Griezmann

Torek, 21. 5. 2019, 22.15

4 leta, 11 mesecev

Atletico Madrid sklenil sezono 2018/19

Jan Oblak končal sezono v sveti deželi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Jan Oblak | Jan Oblak je zaradi poškodbe dvoboj v Jeruzalemu spremljal s klopi za rezervne igralce. | Foto Getty Images

Jan Oblak je zaradi poškodbe dvoboj v Jeruzalemu spremljal s klopi za rezervne igralce.

Foto: Getty Images

Prvi vratar slovenske reprezentance in španskega Atletica Jan Oblak je bil v torek v Izraelu. S soigralci je obiskal sedež klubskega pokrovitelja v Haifi, nato pa v Jeruzalemu ostal praznih rok proti Beitarju (1:2). Atletico je tako sklenil sezono s porazom, Škofjeločan pa je zaradi poškodbe ostal na klopi in zaploskal zadnjemu zadetku Antoina Griezmanna v rdeče-belem dresu.

Jan Oblak
Sportal Oblak se je poškodoval in končal sezono, Kek v skrbeh

Atletico je obveznosti v španskem prvenstvu, kjer je osvojil drugo mesto, končal konec prejšnjega tedna. Trener Diego Simeone pa po remiju pri Levanteju (2:2) varovancem še ni zaželel čim več užitkov na dopustu, ampak pripravljal ekipo še na zadnjo tekmo sezone.

Čakalo ga je še gostovanje v Izraelu. Nikakor naključno, saj se je Atletico v sveto deželo odpravil po posredovanju osrednjega pokrovitelja, izraelskega podjetja Plus500. Najprej se je odpravil v Haifo, kjer je obiskal sedež prodornega podjetja, ki ponuja spletno platformo za trgovanje z delnicami.

Član rdeče-bele odprave v Izrael je bil tudi Jan Oblak. Škofjeločan v soboto ni kandidiral za dvoboj v Valencii, saj je nekaj dni pred dvobojem na treningu staknil lažjo poškodbo mečne mišice. Trener ni želel tvegati z nastopom enega od najboljših čuvajev mreže na svetu, ki je prejel že četrtič priznanje zamora in s tem izenačil rekordni niz nekdanjega vratarja Barcelone Victorja Valdesa.

Da poškodba slovenskega zvezdnika resnično ni hujše narave, je nakazala tudi njegova sproščenost na gostovanju v Izraelu. Čeprav ni igral, ampak si dvoboj med Beitarjem in Atleticom (2:1) ogledal s klopi za rezervne igralce, je bil dobre volje. Videl je zadnji zadetek Antoina Griezmanna v dresu Atletica.

Griezmann še zadnjič zatresel mrežo za Atletico

Francoz, ki je vstopil v igro v drugem polčasu, je z bele točke izenačil na 1:1 in se veselil še zadnjega zadetka za madridskega velikana. Poleti odhaja drugam, a še ni razodel, v katerem klubu želi nadaljevati kariero. Na stadionu Teddy v Jeruzalemu se je vpisal med tekme in vknjižil poslovilni nastop za Atletico.

Antoine Griezmann bo v prihodnji sezoni zaigral v drugem dresu. | Foto: Getty Images Antoine Griezmann bo v prihodnji sezoni zaigral v drugem dresu. Foto: Getty Images

Nova poškodba Diega Coste

Za slabo voljo je v taboru Atletica poskrbela poškodba Diega Coste, ta si je zvil levi gleženj, nato pa so ga odpeljali na dodatne preiskave v bolnišnico v Jeruzalem, kjer je Špance pomirilo zdravniško mnenje, da v gležnju ni bilo nikakršnih zlomov kosti.

Bo nared za Avstrijo in Latvijo?

Jan Oblak lani ni branil za Slovenijo, ko je izgubila v Celovcu (0:3). Bo prihodnji mesec drugače? | Foto: Getty Images Jan Oblak lani ni branil za Slovenijo, ko je izgubila v Celovcu (0:3). Bo prihodnji mesec drugače? Foto: Getty Images Oblak je bil v sveti deželi že drugič letos. Z reprezentanco je marca osvojil dragoceno točko v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2020. Prihodnji mesec bo Kekova četa odigrala dve tekmi, najprej bo 7. junija gostovala v Celovcu pri Avstrijcih, nato pa še tri dni pozneje v Rigi proti Stojanovićevi Latviji.

Selektor Matjaž Kek trdno upa, da bo Oblak pravočasno odpravil zdravstvene težave in junija pomagal izbrani vrsti na obeh zahtevnih gostovanjih.

Danny Rose Liverpool Tottenham
Sportal Poletne prestopne bombe, ki bi lahko zatresle Evropo
Antoine Griezmann
Sportal Atletico razpada: odhaja tudi prvi zvezdnik
Lionel Messi Barcelona
Sportal Messi za konec sezone še dvakrat v polno, Real se je poslovil s porazom
Sportal Slovenec s turškim velikanom tako visoko, kot še nikoli #video
Ne spreglejte